Tam Sürümünü Görmek İçin : Hangi dil???
Arkadaşlar öncelikle burayı işgal ettiğim için özürdilerim ama benim için çok önemli bir sorun ve bu sitede en alakalı bölüm burası.
Ben html,php,delphi,vb ile ilgilendim bayada ilerledim ama isteklerimi karşılamıyor. Bağımsız bir internet tarayıcısı, sıkıştırma programı yapmak için çoook uaraşmak lazım ben bunları yapmak istiyorum. Hayallerim büyük. :S :D neyse Özellikle vb ve delphinin hep belli şeyler etrafında dönmesi çok zanımı sıktı sadece borlandın ve micrasoft un belirlediği çerçeve etrafında kafa patlatıyosun. Neyse bana aklıma gelen herşeyi yapabileceğim esnek bir dil söyleye bilirmisiniz lütfen. msndende bağlantıya geçebiliriz: baypcsever@hotmail.com teşekkür ederim... :D
portalturks
21/12/2007, 21:00
Dostum , ben henüz yeni olmama rağmen... okuduğum tonlarca dokuman ve hocamın dediğine göre "C" esnek bir dilmiş. :D tabi üstatlar varken bana demek düşmez...
acehreli
21/12/2007, 21:16
Ben de simdilik C'yi oneririm. Saydigin dillerden farkli bir yaklasimi oldugu icin sana baska bakis acilari da kazandiracaktir. Ogrenmesi ve kaynagi da bol...
Ali
dil zor olabilir. Zaten ben uzun vağdeli düşünüyorum. C öğrenirsem C++'a da geçerim.
portalturks
21/12/2007, 21:52
:D bence direk c++ gir. yani okulda en azından öle yaptılar...
sinanonur
23/12/2007, 01:34
sıkıştırma programı yapmak için C uygun bi seçim olabilir ama internet tarayıcısı için c++ daha iyi olur gibi geliyor şimdi zaten bu bölüm altında sorulduğu için C siz dilelrden önermeyeceğim en uygunu c++ gibi...
Fakat amacın gerçekten oysa programlama dillerinden önce başka konular araştırman faydalı olabilir. Örneğin bağımsız bir internet tarayıcısı yapmaya uğraşıcaksan (ki bu kesinlikle bir kişilik bir iş değildir) zaten bağımsız internet tarayıcılarının var olduğunu söyleyebilrim.
GPL lisansı ve Özgür yazılımla ilgili ufak çapta bi araştırma fikir edinmee yardımcı olabilir...
Aynı şekilde özgür sıkıştırma programları da var.
Ama tabi soruya geri dönersek böyle şeyleri yapmak içni C her zaman iyi bir dil olmayabilir yapılmaz diye bişey yok uğraşırsen herşey yapılır ama sdil sana pek de yardımcı olmaz.
c++ ve nesneye yönelik yaklaşım işine yarayabilir.
Saygılar...
ozguraybar2
23/12/2007, 11:00
bence hepsini kapsayan c# :D
C++ harika bir dildir.C ile vakit kaybetme.
Cevap vermeden önce yaklaşım hatası yaptığımızı belirtmeliyim.Neden C veya neden C++ denilince nerede niçin kullanmak istediğini söylememiz lazım.Ben embedded çalışan bir şirkette parttime çalışıyorum.3 dil var.c,c++,c#.
c ile gömülü kodlar yazılıyor.C++ + Qt4 ile bunları kullanabileceğimiz form uygulamaları yazılıyor.Bu cihazı kontrol edip sql ile verimli çalışmak için c#.Umarım düzeltebilmişimdir.
sinanonur
24/12/2007, 14:02
takım tutar gibi dil tutulmazki canım =)
C++ harika bir dildir.C ile vakit kaybetme.
Katılmıyorum. C öğrenmek, vakit kaybvetmek kesinlikle değildir.
Aksine, sana zaman kazandırır. Böylece C üstüne kurulmuş dilleri (cpp, c#, java vb) kolaylıkla çözersin.
Eğer programcı olmak istersen, C++ ile başla, çalış yaparsın. Ama yazılımcılar C bilmelidirler. Benim düşüncem budur.
Saygılar efenim
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.