PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : limit karakter uzunluğu

Düzgün
20/08/2003, 02:53
function partition(a,b)
.
.
.
.
.
end function

olsun

text ="merhaba bu bir deneme yazısıdır"

partition(text,13)

fonksiyonunu çağırdığında

geri dönen değerin birnevi

return "merhaba bu<br/>bir deneme<br/>yazısıdır"

olmasını istiyorum

başka bir örnekte ise

partition(text,5)

return "merha-<br/>ba bu<br/>bir<br/>denem-<br/>e<br/>yazıs-<br/>ıdır"

olması gerekiyor bu bir nevi max uzunluğu belirliyoruz ve string değerini ona göre formatlıyor ilk ele alınacak bölme karakteri "boşluk" o yoksa "-" ile ayırıp bir alt satırdan devam ediyor her iki örneğin çıktıları şu şekilde oluyor

-----
merhaba bu
bir deneme
yazısıdır
-----
merha-
ba bu
bir
denem-
e
yazıs-
ıdır
-----

küp mantığı olarak düşünürsek
küplere ayırma işleminde küpü kapsayan karekter aralarında boşluk varsa boşluktan sonrası diğer küpe aktarılıyor yoksa - işareti sonunakonuluyor ve devamı diğer küplere baştan sonra kadar bu şekilde gitmesi gerekli

bilmem anlatabildim mi

ne dersiniz?

Ansugo
20/08/2003, 12:28
Konuyu ne kadar anladım bilemiyorum, yâni emin değilim.

Ama birkaç farklı yol olabilir dediğini yapmak için.

+ Regex ve extra bir kontrol ile,
+ Tüm karekterleri b)r diziye atayıp bir yandan yazarken bir yandan counter kontrolü ile,
+ Kalanlı bölme kontrolü ve ek bir kontrol ile.
+ ...

Düzgün
31/08/2003, 13:51
ilk kısım iç içe bir kaç for-next döngüsü fakat sanıyorum bu programın çalışma süresini kayde değecek şekilde uzatır.

mesala metni kaçlı gurup olacaksa örneğin 8 olsun
8 erli gruplara ayırıp diziye aktarmak sonrada her bir diziyi kontrol edip eğer sondan başlayıp ilk boşluğa kadar olan bölüm varsa <br/> yaz, boşluktan ilerisini al sonrada diğer dizi indisine aktar.
böylece kontrol yap eğer boşluk yoksada -<br/> işareti koy sonuna geç diğer indise.

abi kalanlı bölme olayını anlamadım.

internet explorer örneğin <td nowrap> tagı varsa screen boyutuna göre ayarlama yapmıyor ama yoksa kendisi ayarlama yapıp belli boşluklardan sonrasını alta kaydırıyor.
aynı şekilde wap browser lerde

benim bu yola başvurma nedenim. bazı wap browserler cep telefonunda table ayarlamalarını iyi yapamayıp ekranın dışına kaydırıypr bunu önlemek için bu genişliği manuel nasıl ayarlayabilirm diyerek düşünmüştüm :)

thanx for anything.