Tam Sürümünü Görmek İçin : web sitesine bağlandıkmı ?
Volkan Uzun
20/08/2003, 00:26
selam,
diyelimki bir program yazıp bir web sitesindeki web sayfalarını gözlemliyorsunuz.
bu siteye user name, password ile giriliyor.
siteden aniden düşsseniz ( mesela timeout oldu login süresi ), bunu programdan anlamak için nasıl bir yol izlerdiniz?
fatihhayri
20/08/2003, 11:34
Eğer bunu asp ile yapıyorsanız.
global.asa da
Sesssion nesnesi ile kullanıcının online mı değil mi olduğunun sorgusunu yapabilirsiniz. Aynı yöntem zannedersem jsp ve php de de mevcuttur.
Volkan Uzun
20/08/2003, 16:20
yok visual c+ ile yaziyorum :)
bu desktop application bir tane.
Ip adresini alır belli aralıklarla soket açmayı deneyebilirdim.
CrazyCat
20/08/2003, 18:46
belli aralıkla siteyi yeniletirirsen oturumun zaman aşımına uğramaz ama form içeriosa bir hata oluşabilir.
sanırım oturumun kopanamasını soket bağlantısıyla anlayamassın. çünkü onu serverde bir scriptle kontrol ediyorlardır. Oturumun kapanması siteye soket bağlantı yapma durumunu değiştirmez o yüzden anlayamıyabilirsin.
yanlız içeriği getiriyorsan oturumun kapanması halinde o sayfanın verdiği hata mesajını denetleyebilirsin içerik içiden. Bunun içinde belli periotlarla istemde bulunman lazım
Volkan Uzun
21/08/2003, 00:55
bende öyle düşünmüştüm crazycat, belki daha efektif yolu vardır dedim.
birde bu program biraz custom siteler için çalışacaksa, sanırım pek düzgün çalışmaz
CrazyCat
21/08/2003, 02:34
evet sitenin oturum kapanması halinde vereceği hata spesifik olacaktır.
belki http aracılığıyle sitede kullanılan scripten oturum bilgisi alınabilir. (oturumu kontrol eden fonksiyon çalıştırılabilir)
ama eminim php ve asp farklı şekilde kontrol ediyordur. :)
gündüz gözüyle bi düşünmek lazım :)
kolay gelsin :)
site oturum kontrolunu cerez ile yapiyorsa cerezin lifetime'ina bakarak bit timer isletirdim...
ama her iki durumda da acemi ustadin cozumu en kesin cozum...
evet, bence de en iyisi, benim cozum
Volkan Uzun
21/08/2003, 20:46
senin çözümnedir abi ben kacirdim sanirim ?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.