PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : dizayn 1

DesigneR
19/08/2003, 12:16
www.atamedya.net/designs/face.jpg

yorum?...

ArizaHerif
19/08/2003, 12:26
Sana takılmıyorum. Harbi eleştir dersen eleştireyim?

DesigneR
19/08/2003, 12:40
bunun neyini eleştireceksin çok merak ediyorum... şunu ekle bunu ekle diyeceksen kalsın.. senin hayal gücünde beni ilgilendirmez.. ok?

ArizaHerif
19/08/2003, 12:53
ok ok :cool:

Predator
19/08/2003, 12:58
Düz bir resim olarak bana birşey ifade etmedi daha önceki tasarımların daha hoştu.

DesigneR
19/08/2003, 12:58
duruldum biraz Pre ondandır... :P

DeLi_CaN
19/08/2003, 13:04
Ben beğendim :D

busy
19/08/2003, 15:51
o cizgileri ps de mi veriyorsun yoksa vektorel programlardan mi aktariyorsun kisaca bahseder misin ?

Birde calismalarinda kullandigin fontun ismini verir misin. atamedyada ve yaptigin calismalarda kucuk puntolarla yazilan gri txtler. İyi calismalar

DesigneR
19/08/2003, 17:30
orda herşey photoshop... ordaki buyuk font impact ... küçükler ise 04b08 diye bi pixel font...

yemre
19/08/2003, 17:39
designer hem yazıyon hem eleştirmeyin diyon elbette birileri bişiy der o zaman yazma ben en iyisiyim de çekil kenara ....

DesigneR
19/08/2003, 17:51
sen karışma... o şahsi bi mesele... daha eskiye dayanıyo.. bilmediğin şeye atlama kardeş ok?

busy
19/08/2003, 17:53
nokta dizilerinin ps de nasıl yapildigini anlatabilir misin ?

busy
19/08/2003, 17:57
daha sonra da olabilir sanirim iyi bir zaman degil

yemre
19/08/2003, 18:29
ben genel kanımı yazdım çünkü daha öncedende o tür ifadeler kullandın...

atlama kelimesini bi daha kullanmazsan da sevinirim...

ArizaHerif
19/08/2003, 18:54
Burayı kendi mahallesi sanıyor ondandır.

DesigneR
19/08/2003, 21:10
sen hala konuşuyonmu?

HunTER
20/08/2003, 10:14
DesigneR uslubuna dıkkat edersen sevınırım.. Kı kurallar dahılınde ısteyen ıstedıgını soyleme hakkına sahıp.. Bu senı rahatsız edıyorsa "ignore" secenegını kullanmanı tavsıye ederım..

DesigneR
20/08/2003, 11:21
hunter..... isteyen istediğini söyleme hakkına sahipse bende konuşurum! o bana burayı kendi mahallesi sanıyo diye sataşırsa cevabıma katlanmak zorunda.. ve kimsede beni uyarmasın yeter artık ya! 2 tane tasarımını gördünüz ne biçim kollamaya başladınız adamı... bu kadar olmayın be abi... başından beri görüyosun olayı.. beni yanlış anlayıpta ilk onun başlattığınıda görüyosun! ben ona açıklamada yaptım dedim sana demiyorum üstüne alınma .. yazılarımı iyi oku diye! o buna ragmen başka yerlerinden anlayıp bana cevap yazmış beni sinirlendirmiş! ve siz hala onun tarafındasınız. ya tarafsız ol ya hiç karışma! haksızmıyım.. bişey yazıyosamda ona yazıyorum aramızdaki konu! yeter kimse uyarmasın beni ya.. küfürmü etmişim naapmışım anlamıyorumki...

2 tane tasarımını gördünüz bana tavır alıyosunuz. tartışmanın nasıl çıktığını benim "sinir oldum" konumu oku ondan sonra karar ver.. adam benim nasıl damarıma basmış gör..

ben sonuçta bişey yapıyorum .. beğenenler nasıl yaptın diyo bende kısaca anlatıyorum! ama onun derdi başka oku gör...

HunTER
20/08/2003, 12:14
Bır ben okudugunu anlamıyacak kadar aptal bırı degılım.. Ikı sen ne dedıgının bıle farkında degılsın.. Uc kımsenın tarafını tutuyor degılım ama bırının cıkıp bu forumda "efelenmesı" hıc hosuma gıtmıyor.. Dort sana alınmanı gerektırecek hıc bısey soylemedım.. Hosuna gıtmıyorsa ıgnore edersın dedım..

Ve bes buna bende dahılım.. Dılersen http://forum.ceviz.net/member2.php?s=&action=addlist&userlist=ignore&userid=173 lınkıne tıklar ve bana sonsuza kadar elvade dersın..

Ama sunu unutma burası publıc bı forum.. Ve herkes uslubuna dıkkat etmek zorunda.. Aksı halde sıte yonetıcılerınden bırı olarak senı uyarmakta benım "gorevım"..

Ansugo
20/08/2003, 13:02
Yorum bekleyip neyini eleştireceksin diye sorulur mu? Ne kadar garip.

+ Eğer yorumlarımız sadece "İyi" olacaksa yorum yok.

+ Eğer yorumlarımız hem "İyi" hem "Kötü" olabilecekse, kötü, beğenmedim.

+ Eğer yorumlarımız ne gördüğümüzü de içerecekse : Kızın gözlerinde salyangoz ya da türbün var, çok gereksiz.

+ Eğer yorumlarımız genele yönelik olacaksa : Bu tür, bir resmin üzerine birkaç efekt verip, soluna sağına ya da tepesine (hatta aşağısına) kimsenin göremyeceği pikselde fontlar ile birşeyler yazılıp yapılan tasarımlarından mide bulantısı geliyor, bunaldık.

+ Eğer yorumlarımız tasarım ile nedensellik bağını da içerecekse : "Bu bir şirketin müşteri temsilcisi sayfası mı?"

+ vs...

DesigneR
20/08/2003, 13:35
Ansugo...

neyini eleştireceksin lafım arizaherife ydi... burdaki üyelerin ortakyanı yazılan herşeyi üstlerine almaları sonra böyle şeyler yazmaları.. sen eleştir başkası eleştirsin ama biribirimizin yaptıklarını (arizaherifle ben) eleştirmemizi istemiyorum.

bu bu kadar basitken bunu anlayamamanızın sebebi nedir arkadaşlar çokmu zor? illa her konumun başına yazmalımıyım anca öylemi anlarsınız olayı...

biz anlamıyoruz yaz derseniz yazarım sorun değil...

hepinize teker teker açıklamak zorundamıyım aramızda problem var diyorum siz çıkıp başka şeyler söylüyosunuz. biraz anlayışlı olun artık...

eleştirilerin için saol ansugo gerçi orda yazdığın eleştrilerinde neden olduğunu bende biliyorum sende biliyosun.. ama canın saolsun...

ArizaHerif
20/08/2003, 13:49
Orjinal mesajı gönderen DesigneR
sen hala konuşuyonmu?

DesigneR herşeyden öte benım sana kişisel bir kastım yok. Ancak benim sana söylediğim herşeyi sanki sana ben düşmanmışım gibi alggılamak istersen buna bişey yapamam üzgünüm. Ayrıca ben senin istediğin yönde eleştirmiyorum diye çalışmalarına yazı ekleyemeyecekmiyim? ELbetteki eklerim cunku burada şahsi değil genel prosedürler yürüyor. Başta "sokak ağzı" kullanmamak geliyor.

Dikkat ettinmi hiç? ben sana tüm yazılanlar içerisinde "sen hala konuşuyon mu?, bi sus ya! vb" şekilde hitam etmişmiyim?

ArizaHerif
20/08/2003, 14:02
Bu arada bi bakayım bu forumun ignore sisteminde arıza varmıymış :D

DesigneR
20/08/2003, 14:10
anlaşıldı.. sana özel msj atıcam orda icq um yazılı ordan konuşalım.. yada msn herneyse artık..

Sahin
20/08/2003, 14:11
Gerçekten arkadaşlar olmuyor bu şekilde, Designer anlıyoruz kızgınsın ama kızman bu uslubunu haklı çıkarmaz, kimsenin taraf olduğu yok aksine herkesin gördüğünü söyleyip ortamı sakinleştirmeye çalışıyorlar, görünen o ki sen kızmışsın Arıza'da damarına basıyor en iyisi ignore edin kurtulun birbirinizden. Ama ben bir kere daha sakince konusup anlaşmanızı isterdim şahsen. Eminim birbirinizden alacağınız şeylerde vardır. Altı üstü 2000 kişilik bir popülasyonda photoshopla ilgilenen 3-5 kişiden birini ignore etmek işime gelmez.

Arıza sende konuşup durma kardeş tutorial hazırla :p

ArizaHerif
20/08/2003, 14:14
hehe konuşmasını öğrendiğini hissettiğim anda belki insafıma gelir ignoresini açarım. Şu an ne yazdıgını göremediğim için bişey diyemiyom. Hani odaya sivrisinek girer vızıldar ya aynı o hisler içersindeyim :D Yeni web sıtemı yapmaya başladım bitince tuti cennetine cevrecem her yeri.

DesigneR
20/08/2003, 14:22
al işte... sivrisinek mivrisinek.... adamın profilinde yazıyo bikere I'm a KıL diye.. inanmayan açsın baksın.. sonra designer asabi konuşmayı bilmiyo yok bilmem ne...

ya arkadaş foruma giriyorum bakıyorum bişey yapıp yollayan yok.. ben yaptım yolladım millet çıktı ortaya ... ne cevherler varmış.. millete torum yapacağına bişeyler yollasaydın ya sen be adam.. :) adamın damarı azdı tuti cennetine çevirecekmiş benimi bekliyodun yada bişeyleri ispatlamayımı?

haksızmıyım arkadaşlar?

msj attım Kıllık yaratmada icq nu aç msj attım tartışcaksak orda tartışalım..

Sahin
20/08/2003, 14:25
Tamam Designer sende konuşmayı bırak şu ilk sphere çalışmanı tutorial olarak hazırla yayınlayalım ustat, kalanına icq dan falan devam edersiniz.

DesigneR
20/08/2003, 14:26
hangisi küremi? nereye yayınlicaz web olarakmı hazırliim?

Sahin
20/08/2003, 14:34
Yok ana sayfada Grafik bölümü altında photoshop bölümü var oradaki tutorialler arasında yayınlayacagız aslında vakit olsa orayı tuti cenneti yapacaz ama yok işte :)

DesigneR
20/08/2003, 14:42
anladım :) vaybe bi küre yaptım olay nereye geldi... bu lafta meshur oldu tuti cenneti... mermi manyaa gibi bişey:))))))

Ansugo
20/08/2003, 21:03
Orjinal mesajı gönderen DesigneR
Ansugo...

neyini eleştireceksin lafım arizaherife ydi... burdaki üyelerin ortakyanı yazılan herşeyi üstlerine almaları sonra böyle şeyler yazmaları.. sen eleştir başkası eleştirsin ama biribirimizin yaptıklarını (arizaherifle ben) eleştirmemizi istemiyorum.

bu bu kadar basitken bunu anlayamamanızın sebebi nedir arkadaşlar çokmu zor? illa her konumun başına yazmalımıyım anca öylemi anlarsınız olayı...

biz anlamıyoruz yaz derseniz yazarım sorun değil...

Ben anlamıyorum yazar mısın?

Konunun gelişinde, yani başlarında, sen arızaHerif'e öyle yazarsan, yâni "Neyini eleştirecen" dersen, benim bunu senin eleştiri istemediğin gibi yorumlamam normal. Yâni arızaHerif'le aranda bir sürtüşme olmasına rağmen böyle anlayabilirim. Kendini benim yerime koyarsan bunu görebilirsin.

İkincisi, laf dürtmesen daha hoş gelir. Ya da daha farklı dürtmeni bekliyorum diyeyim. Bu "Anlamıyorsanız Pdf yapayım, olmadı Doc, olmadı Txt, olmadı Html ile harikalar yaratayım" türü, hafiften sürttürme, yan cepheden dürtme işlemlerinden gına geldi ondan söylüyorum. "Ben anlıyorum da sen anlatamıyorsun gâliba, nereden konuşuyorsan?" gibi daha sert polemiklerle karşılaşmak, konunun başını alıp taaa Everest'in tepesine gitmesine sebep olabilir. Yâni sonu yoktur. Taa Everest'in tepesine gidebilen konu, oradan kalkıp Kilimanjero'nun tepesine, oradan da bizim Ağrı'nın tepesine haydi haydi gidebilir. Abartılan konular kaptan Spak misâli uzay gezdini bile olabilir. Fazla dürtüş, çuhanın yırtılmasına da sebep olabilir ki yırtılan çuha ne kadar iyi bir koşucu olduğunuzu ispatlamanız için yegâne şanstır.

Konuya iki ölçü Yumoş katmaya çalışırsak,

Bence sen ile arızaHerif gayet güzel anlaşırsınız. Hem de birbirinizden çok istifâde edebilirsiniz. Sürtüşmeler ignore boyutuna varmamalı. ( Ya da adının baş harfi Köylü olmayanlar ignore edilmemeli ) Dizayn işleri ile alâkadar olan pek kişi yok zaten, Şahin'in dediği gibi.

ArizaHerif
20/08/2003, 21:52
DesigneR kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Seninkiside o misal. Farkındasındır herhalde.

DesigneR
21/08/2003, 09:59
yine damarıma bastın ariza... Sen kimsinki ben seni kıskanayım "ben bunları yapamıyorum dur şuna çamur atiim " diyeyim?

senin gibi bebeklerin yüzüne kan montajlayan yada kadınları çarmıha yerleştirip oralarına buralarına mızrak saplayan gırtlak kesiği yapan bi adamın neyini kıskanayım..?

profiline "I'm a KıL" diye not düşen bi adamı niye kıskaniim? (kesin silmişsindir o notu kimliğin ortaya çıkar diye gerçi ama) komik oluyosun gitgide..

Sen cici patronlarının parasıyla yok bende G4 var.. G5 gördünmü hayatında diye böbürlenen bi adamsın. Benim elimin altında 2 megabit hızda HP server var diye böbürlendiğimi gördünmü? yada bilgisayarım şöyle yada böyle (ki bilmiyosun ne olduğunu) diye yazdığımı gördünmü?

Ansugo sanada sözüm şu.. bırak uğraşma derim.. çünkü anlamazzzz :) "sinir oldumm" konusunu baştan okuduysan anlamışsındır zaten beni.... ben tartışmiim diyorum adamın yazdığına bak... kedi uzanamadığına şunu dermiş falan..

:D :D :D :D :D :D :D kıt insanla uğraşmak zor gerçekten bak... boşver gitsin Ansugo he de geç... (gerçi ben onuda dedim anlamadı ya neyse.. )

Sahin
21/08/2003, 10:57
Yeter artık arkadaşlar burası ikinize kavga için ayrılmış bir bölüm değil sorununuz varsa mail, msn vs yolu ile halledin.

DesigneR
21/08/2003, 13:22
icqdan mesaj attım cvp vermiyoki.. ben onada söyledim özel konuşalım diye.. ama yok o illa buraya bulaşıcak...

ArizaHerif
21/08/2003, 20:41
arizali@hotmail.com MSN'e gel. ICQ kullanmam pek.

kursad
21/08/2003, 21:32
:bravo:

ayşenaz
28/08/2003, 18:34
güssel

fenomen
29/08/2003, 01:53
designer, arkadaşa sinilendiği için, sanırım gördüğünde kendini tutamama problemi çekiyor. ArizaHerif'in de kışkıtmaları olmasa.. hem o konu tatlıya bağlanmış gibiydi.. neyss.

resmi gerçekten beğendim. tebrikler. bu arada bu tür çalışmalara verilen bir isim var mı?

DesigneR
29/08/2003, 09:19
olay kapandı dostum..

tam olarak değil ama hi-tech diyebiliriz...

teşekkür ederim...

ArizaHerif
29/08/2003, 09:57
klşasjfşlaskj flşsakj fasdlşlskşfj bu satırı silin yanlıi yere yazdım. dagdsf

DesigneR
29/08/2003, 11:54
her entry nin sağ alt bolumuna kalem kağıt ikonu var ordan editleyip silebilirsin....

ArizaHerif
29/08/2003, 11:58
Yetkin yok diyor.

HunTER
29/08/2003, 12:13
Sadece kendı yazdıgın mesajlar ıcın gecerlı bu ozellık.. Bı baskasının yazısını dogal olarak yenıden duzenleyemezsın..

HunTER
29/08/2003, 12:14
Bu arada hocam senı photoshop tenısınde goremıyoruz?Vaktınmı yok yoksa sen sadece duvar tenısınımı seversın :)

fenomen
29/08/2003, 14:02
bi hatırlatma:
yöneticilik; üyelerin haklarını ihlal etmek demek değildir. siteye uyum sağlamayan mesajların kaldırılması veya değiştirilmesi konularında, mesaj sahibine bildirilmesi, en azından kırıcı olmamak için önemli bir davranış biçimidir. aksi halde saygısızlıkla nitelendirilebilir.
selametle..

DesigneR
29/08/2003, 15:34
iyide bunu kime dedin anlayamadım fenomen?

ArizaHerif
29/08/2003, 22:19
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Sadece kendı yazdıgın mesajlar ıcın gecerlı bu ozellık.. Bı baskasının yazısını dogal olarak yenıden duzenleyemezsın.. Bunu bende biliyorum ancak silmeye izin vermiyor. Yani forum görmesek neysede fazlasıyla var. Hunter bana söylediysen "göremiyoruz duvar tenisi falan" şu sıra masa tenisiyle meşgulüm. ;)

fenomen
30/08/2003, 00:14
yazdığım mesaj ortada yok. o yüzden sinir oldum.. :cool: silinmiş diye düşündüm. o :rolleyes: yukarıdaki mesaj da bu anlaşılmaz olayı yapan arkadaşaydı. ;)

ps: yöneticilerin mesaj kutuları dolu sanırım..

Boozer
30/08/2003, 01:39
ilginc design designer. bence dislerdeki noktalardan kurtulmalisin.
birsekilde fotografi cok parlak hale getirmissin. bu da fotografin boyut yitirmesine neden olmus. ayrica resmin ust yarisi gereginden fazla kalabalik.
yerinde olsam canvasi enine ya da boyuna uzatip daha fazla beyaz alan yaratirdim ( eger kafanin geri kalani yoksa boyuna uzatmak anlamsiz tabi. beyaz alan hem karisikligi onler hem de dengeyi saglamak icin alan birakirdi sana.
yani dengeyi bozan sahinturk graphics icin yer acilirdi.

ayrica fikir olarak, eger basarabilirsen yuzde sadece gozler, agiz ve burunu birakip geri kalani beyaza boyayip benzer style bir design da deneyebilirsin.

saygilar.

Koray

DesigneR
30/08/2003, 09:54
önerin için teşekkürler..

ana resmin bire bir boyutu odur.. o yüzden canvas şansım yoktu..