PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Photoshop - Cigarette

DesigneR
19/08/2003, 10:03
www.atamedya.net/sigara.jpg

nasıl?

HunTER
19/08/2003, 10:20
Guzel ama bence bı yere oturtsaydın (kultablası gıbı) daha ıyı olucaktı.. Havada olması gercekcılıgı azaltıyor..

Bıde senden de nasıl yaptıgına daır ayrıntı ıstesek fazlamı yuzsuzluk etmıs oluruz?

ArizaHerif
19/08/2003, 10:50
Çok suni duruyor.

DesigneR
19/08/2003, 11:51
ariza bunu uyuzluğuna yaptığını biliyorum git başkasıyla uğraş abicim!

ArizaHerif
19/08/2003, 12:23
Hayır saçmalama uyuzluğuna falan yapmıyorum + senle uğraştığım falan yok. Uyuzluğuna yapmadığımı sana göstereyim!

Hata 1: Sigara direk yandan gözüküyor ancak kül kısmında profil var.

Hata 2: Sigaranın izmarit ve kağıt kısmındaki dokular sürekli loop edilmiş. Yani sanki bir dokuyu sürekli tekrar ettirmişsin. Doğallıktan uzaklaştırmış.

Hata 3: Işıklandırma olayı koparmış. Birkez sigaranın üstüne düşen ile altında kalan gölge arasında ton farkları olmalı.

Hata 4: Sigaran Rotring kalem gibi dümdüz. Böyle olmak yerine; sigaranın anatomisinde (özellikle kağıt bölümünde) deformatik bir şekil olmalı. Dümdüz plastik kalem gibi gitmemeli!

Hata 5: Küller ve ateş arasındaki illustratik benzeşme tonları birbirleriyle çok keskin ve mantıksız geçiyor. Orada kullanılan noise ile emboss varmış gibi hissi duruyor.

Hata 6: Duman olmamış. Tamamen yapay ve duman olmaktan çok uzak.

Hata 7: Arka plan baştan savma yapılmış.

Hata 8: Sigaranın havada durması çok saçma.

Şimdi sence bu hataları sana söylemem uyuzluk mu olur? Madem bişey yapıyorsun eleştirmeme de müsade etki birbirimize bişeyler katabilelim. Nasl olur dersin?

DesigneR
19/08/2003, 12:38
seninklerde ağızdan adam çıkıyo o saçma değilde bumu saçma ariza? ya güldürme beni ... :))) adam mantık arıyo yaaa... kendi tasarımları ortada.. neyse boşver... ben böyle olmasını istiyorum.. :)

ArizaHerif
19/08/2003, 12:43
Bak işte böyle dik kafalı cahiller gibi konuşursan olmaz. Kendini şimdi sen rezil ediyosun milletin içinde konuşursan böyle gülerler sana dün bizim güldüğümüz gibi.

Ben çalışmandaki fikrin mantığına bakmıyorum (ki benimkiler surrealisttir, mantıktan ziyade olanı yorumlamaya çalışır insan tabi sen yorumlayamıyosun ayrı mesele kapasite meselesi) ancak bir sigaranın nasıl olduğu nasıl olması gerektiği bellidir. Anatomide mantık yok. Anladın? anlamadın uğraşmıyorum anlatmaya. Bende seni ciddi bişey sanmıştım. ;)

HunTER
19/08/2003, 12:43
Sen gercekcı olmasını ıstemıyormuydun :)

ArizaHerif
19/08/2003, 12:49
:D

DesigneR
19/08/2003, 12:55
ya sen benim konularıma neden saçma sapan entryler giriyosun.. bırak millet yorum yapsın.. rahatsızmısın denyomusun nesin.. nerden çattım sana yaw...

cahil olan sensin.. biraz agırbaşlı ol.. ben senin başlığına yorum yaptımmı dün? yapmadım.. ama sen buraya bunları yazdın bende girdim seninkine yorum yaptım.. istemiyorum abicim ne kadar yüzsüzsün yorum yapma benim işlerime.. daha kaç kere yaziim..

anlatamıyorum adama ya... :)

ArizaHerif
19/08/2003, 12:58
Hadi bıraktım seni git egonu tatmin et sen ;)

Predator
19/08/2003, 13:02
5 ayrı threadte kapışarak bir rekor kırmak üzeresiniz. :)

Ariza Vs Designer

Anket açıcam kim daha kral diye.

DesigneR
19/08/2003, 13:13
ben adamın ustalığını kabul ediyorum ama işte anlayış kıt. ben diyorumki benim hayal gücüme yorum yapma . ama anlamıyo işte... konuları baştan sona okuyan biri bana hak verecektir..

hala bana diyoki egonu tatmin et.. laf istiyo ama diyorumki muhattab olma "yok ben ağır laf istiyorum" diye tutturuyo adam

bırak abicim bırak uğraşma kimseyle ağırbaşlı ol.. adamsan anlarsın artık...

Sahin
19/08/2003, 14:31
Kesinlikle Arızanın muhalefet olsun diye yazdığını düşünmüyorum designer. Yorumunu yapmış böyle algılamaya çalış.

Bencede haklı sigara photoshopta yapılabilecek en kolay şeylerden biridir eminim daha iyisini yapabilirdin dikkat edersen sende hak verirsin sencede orjinal bir sigara gibi duruyor mu yaptığın?

Birde eğer imaj boyutu çok büyük değilse link değilde IMG tagını kullan bu sayfada görelim çalışmaları daha iyi olur.

Sevgiler...

Junkie
19/08/2003, 14:50
:)