PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : domaini kendi serverima yonlendirmek

ercanfb
06/12/2007, 13:17
Merhaba

superonlinedan bir domain adresimiz var bunu sirketimizin bunyesindeki web sitemizin icinde olmasini istedigimiz bir makinaya yonlendirmek yani hostu kendimizde tutmak istiyoruz.

bunun icin ben modemimizin sabit ip sini 85.xxx.xxx.xxx diyerek yolladim superonlinea onlarda www kaydınız yapilmistir dedi ve adresi bu ipye yonlendirdik dediler simdi domainimizi explorerin adres cubuguna yazdigimizda bizden kullanici adi ve password istiyor ve şu uyarıyı yaziyor:

The server www.xxx.com (http://www.xxx.com) at USR ADSL Gateway requires a username and password.
Warning: This server is requesting that your username and password be sent in an insecure manner (basic authentication without a secure connection).

bikere bu neyin username ve passwordudur?

bundan otesi dogru yoldamiyim :)

nasil bir gelismeler zinciri izleyecegim bahsederseniz sevinirim

son olarak bu modeme bagli 6-7 bilgisayar mevcut bizim websitemizi koymak istedigimiz makinada bunlardan biri yani ben bir de modeme gelen requesti o makinaya yonlendiricem sanirim bunu yaparken nasil bir yol izleyecegim

fazla soru sordum biliyorum ama ilk kez boyle bi işe bulastim pek tecrubem yok sadece firewalldan 80 portunu acmam gerektigini ogrenmistim ve onu yaptim onun disindaki konularda yardimlarınızı bekliyorum

simdiden herkese tesekkurler

Ebu
06/12/2007, 13:22
Takip ettiğiniz yol sizi çözüme götürecek olan yoldur yani doğru yoldasınız.

Modeminizde Virtual Server, Default Server, NAT gibi bölümleri incelerseniz çözüme ulaşabilirsiniz sanırım, bu işlemin adı NAT, port açmak değil port yönlendirme diyelim biz buna.

HTTP portu olan 80. portu TCP ve UDP olarak sunucu olarak kullanacağınız makine için tanımladığınız ip adresine cevap verecek olan makine olarak tanımlamalısınız.

ercanfb
06/12/2007, 13:49
Web Server (HTT8080TCP8080192.168.1.200
Web Server (HTT8080UDP8080192.168.1.200

virtual serverda şu keilde bir port actim fakat default server yada nat bolumlerini bulamadim modemin sayfasinda baska isimleri varsa soyleyebilirmisin

baska yapmam gereken islemler nelerdir?

Revlis
06/12/2007, 14:52
Ekrana gelen sayfa ADSL modeminiz yönetim sayfasıdır. Sunucu ile aynı local de olduğunuzdan o sayfayı görmeniz gayet doğal çünkü o ip aslında modeminiz internetteki ipsi, Gerekli NAT yönlendirmeleri yapıldığında dışarıdan gelen ziyaretçileriçin 80 nolu port modem tarafından sunucu bilgisayara yönlendirilecektir. Fakat yine de iç bağlantıda siz yine modemin sayfasını göreceksiniz bunun için modeminizde yine bir ayara gitmeniz gerekmekte.
Sayfanızın web ortamında gözüküp gözükmediğini anlamak için www.anonymouse.org u kullanın.
port açma işlemleri için ise
www.portforwarding.com işinize yarayacaktır.