Tam Sürümünü Görmek İçin : Masterpage refreshleme sorunu ve Frame
Merhabalar,
Kafamdaki soruyla ilgili site üzerinde de araştırma yaptım. Ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Şimdi http://www.yemeksepeti.com gibi sitelerde frame kullanıyorlar ve değişik durumlara sitenin sadece belli bir kısmını güncelliyorlar. Asp.net ile hazırladığım projemde de baştan masterpage yapısı kullanarak başladım. Ancak sayfayı üçe ayırdıktan sonra sadece sayfanın hep belli bir bölümünün değiştirmek istiyorum. Ancak masterpage yapısında tüm sayfa yenileniyor. Sonrasında frame yapısını mı kullansam diye düşünmeye başladım. Eski bir yöntem olduğunu biliyorum. Sadece hyperlinkte target özelliğini gördüm. Sanırım o da bir problem. Bu konuda en kolay ve etkili yöntem olarak ne önerirsiniz?
Kolay Gelsin..
İstediğin şey ajax olsa "ajax kullanmak istiyorum" derdin ama doğrusu başka türlü olabilir mi bilmiyorum. Ajax kullansak olur mu peki?
teşekkürler anov, birbirlerine göre veritabanından dolan dropdownlistler gibi küçük çapta ajaxla yaptığım işler var. ancak genel yapıda kullanabilecek kadar bilgili değilim henüz. ya aslında şöyle bir şey sorsam, siz projelerinizde hep masterpage mi kullanıyorsunuz? Üst tarafta mesela iki dropdownlist var. Bu dropdownlistlerde bir seçim yapılıp butona basıldıktan sonra, sadece alt taraftaki ayrı aspx sayfası refreslenip sonuçları getirsin istiyorum. En etkili yöntem nedir, karar veremedim maalesef :(
Öncelikle Ajax Control Toolkit konusunda henüz pek bilgi sahibi değilim, onu belirteyim. Ancak avantajlı görünüyor, herhalde öğreneceğim.
Genellikle anthem kullanıyorum, birbirine göre dolan dropdownlistlerde dropdownlistlerin datasource lerini birbirine bağlıyorum.
Dediğin durumda ben olsam yukarıya iki anthem dropdownlist bir anthem buton koyar aşağıya (listeleyeceğin yere) anthem datalist veya gridview koyduktan sonra, AutoUpdateAfterCallBack="true" diye otomatik güncellenmesini sağlardım.
Not : Var olan bir asp.net projesine anthem eklemek için kodlarını değiştirmek gerekmez. Ancak eğer varolan tip dönüşümlerin varsa mesela
falan = (DropdownList)filan;
Gibi, burada ambiguous reference hatası verecektir, çünkü asp.net kontrollerinin birebir karşılığı anthem dede var.
Hatta dün bunun hakkında giriş niteliğinde bir şeyler karalamıştım :
http://www.ceviz.net/anthem-kutuphanesini-taniyalim-1-aspnet-ajax-yazilari_a1092.html
teşekkürler anov, güzel bir makale olmuş. Eline sağlık.
ancak ben şimdilik dışarıdan bir dll vs. bir şey katmama niyetindeyim. Son olarak frame yapısı yapmaya karar verdim. Bir butonun OnClientClik özeliğiyle, framelerin sayfalarını aşağıdaki gibi değiştiriyorum. Şimdilik problem çıkmadı, inşallah ileride de problem çıkmaz.
function goOrta()
{
parent.orta.location.href = 'pstara.aspx?semtkod=' + document.getElementById("semt_DDL").value + '&pstgrupno=' + document.getElementById("pst_DDL").value;
}
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.