Tam Sürümünü Görmek İçin : Girilen harfin kucuk olup olmadigini gosteren program
Bir kütüphane fonksyonunda islower () tek bir karakter alır.Karakter küçük harf ise sıfırdan farklı bir tamsayı, büyük ise sıfır değrini döndürür. Kullanıcın bir harf girmesini isteyen ve bu harfin küçük veya büyük değerine göre sıfır veya sıfırdan farklı bir tamsayı görüntüleyen program yazın..
İçinden çıkamadım...Yol gösterin : (
acehreli
03/12/2007, 06:49
Bunun cozumu sorunun kendisinde verilmis zaten. Sonucta, girilen karakteri islower'a gondereceksin ve onun dOndUrdugu degeri yazdiracaksin. Hatirlatmak icin:
- Giristen karakter almak icin scanf
- Kucuk harfle sifirdan farkli, buyuk harfle sifir uretmek icin islower
- Goruntulemek icin printf
Ali
hocam C++ da printf yok galiba .ben yine beceremdim:garip:
acehreli
04/12/2007, 00:19
C++'ta da printf var. C'de oldugu gibi <stdio.h> basliginda... Sen nasil yaziyorsun acaba?
Ali
Not: Daha dogrusunun <stdio> basligini eklemek ve printf yerine std::printf demek oldugu da soylenir ama bunun su anda konumuzla bir ilgisi yok. :)
kitabın bana verdiği örneklerin hiçbirinde görmediğim için söyledim,yoksa bildiğimden değil. neyse bu soru halloldu :
sıra diğer soruda
beli bir günde inglz strln : 1.487 $
Fransız frangı: 0.172$
Alman Markı : 0.584$
Japon yeni : 0.00955 $
kullanıcının dolar olarak değer girdiğinde bunun diğer para cinslerinden de yazmamızı istiyor..
Burada
float dolar,str,firansiz,mark,japon;
cout<<"doları gir :";
cin>>dolar ;
str=dolar/1.487;
cout <<" str :" << str ;
cin >>dolar ;
firansiz = dolar/0.172;
....
gibisinden bişeyler denedim ama (herzamanki gibi) olmadı :( şimdi her satır için "cin" kullanmayayım dedim oda işe yaramadı
yada cin >>dolar ;
firansiz = dolar/0.172;
yanlış..
acehreli
04/12/2007, 20:30
Ne sordugunu anlayamiyorum. "Olmadi" derken ne demek istiyorsun? Gosterdigin satirlar C++ acisindan dogru. Hata ya bize gostermedigin yerde olmali; ya da program mantiginda...
Programda bana mantiksiz gelen bir sey su: kullanici dolari herhalde bir kere girecek degil mi...
Ek olarak, butunu sorularini tek bir konuda sormayacaksin degil mi. :)
Ali
her satır için neden cin kullanacaksinki.dolar degerini bir kere alip ona göre hesaplama yaptırcaksin mantik doru.sanirim böle
#include<iostream.h>
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#define slin 1.487;
#define fran 0.172;
#define mark 0.584;
#define yen 0.00955;
main()
{
float dolar,sdolar,sstr,sfiransiz,smark,sjapon;
cout<<"dolari gir : ";
cin>>dolar;
sstr=dolar/slin;
sfiransiz=dolar/fran;
smark=dolar/mark;
sjapon=dolar/yen
cout<<"str : "<<sstr<<endl;
cout<<"fransiz : "<<sfiransiz<<endl;
cout<<"mark : "<<smark<<endl;
cout<<"japon: "<<sjapon<<endl;
getch();
}
acehreli
05/12/2007, 22:07
Öи∂єя_, kisa zamanda C++'ini modernlestirmen gerekiyor. <iostream.h> standart oncesi (1998) deneysel bir baslikti... :)
Ali
hakliisn belkide okulda gösterilenler yetmiyo.teşekkür ederim önerin için.
yardimci olursunuz umarim :)
uzun bir süre nete giremedim bu nedenle sormak istediklerimi soramadım.
Önder hocam float dolar,sdolar,sstr,sfiransiz,smark,sjapon; neden ikitane dolar tanımldık dolar ve sdolar diye
Ali hocam dediğin gibi hepsini aslında bir başlıkta sormak istiyorum nedenine gelince. En azından bu sayede C++ ile ilgili sıfırdan başlayanlar için sırasına göre bir soru bankası oluşmuş olacak bu sayede bizden sonrakiler bunalrı takip ederek bir başlıktan rahatça öğrenme fırsatı bulmuş olacaklar dıye düşündm ama bu tabi forum yöneticilerinin takdiri
Not : bunun için konu başlığının değişmesi gerekir :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.