PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yuf Olsun Bize !

fasttech
18/08/2003, 10:03
Dün haberleri dinliyordum. Ve bir haberle nasıl üzüldüm bilemezsiniz....:(

Almanya'da oturuan gurbetçilerimizden birinin kızı Afyon'da 3. kattan düşmüş dün... Türkiye'nin hali ilk önce hemen müdahale edilmesi gerekirken ambulans bulanmamış. Sonra da kızın babasının uzun uğraşları sonuncan hastaneye götürmüşler bu seferde bir türlü ciddi bir müdahale olmamış. Kızın babası da son çare olarak Almanya'ya telefon açmış.

ve.... çok kısa bir süre içinde Almanya'dan kalkan ambulans uçak kızı hemen Almanya'ya götürmüş....

İçimde birşeyler eridi sanki bu haberden sonra... Belki size biraz abartılı gelecek ama....

Nerde ülkemizin haysiyeti, şerefi... Nerde uluslararası arenada ağırlığı.....:(

MEHMET
18/08/2003, 11:09
ben bu Almanyanın bir kişi için ambulans yollayacağına inanmıyorum işin aslını ve astarını bilmek gerek.
Tamam duyarsız milletiz ama Almanyanında bu kadar duyarlı olabileceğine inanmıyorum.

fasttech
18/08/2003, 11:22
Kızı bizim ambulans'tan indirip küçük bir uçağa bindirdiklerini gözümle gördüm....

MEHMET
18/08/2003, 11:29
yo hayır ben bindirmediklerini söylemiyorum muhakkak almanyaya götürülen kişinin ensesi kalındır.
yoksa almanyanın işi yok gücü yok türk asıllı alman vatandaşını bulup istanbuldaki alman hastanelerine değilde almanyanın kendisine götürmek istesin. kolay kolay kabul etmiyorum bu olayın bu kabul edilebileceğini..

fasttech
18/08/2003, 11:34
ben de edemiyorum ama gördüklerimden sonra bilmiyorum.....

Mingitau
18/08/2003, 12:47
Fark var hizmeti veren burdaki gibi devlet değil özel kurum.

Tabii ödenen prim de de fark var. Burdaki özel hayat ya da sağlık sigortası hizmetlerinin en üst rayicleri onların orta hallilerine ucu ucuna yetişiyor.

eh o kadar para alınca da Dünyanın 4 bir yanına servis götürmek gerekli, ki zaten isterseniz ve tabii parasını verirseniz geliyor. Sanırım orda babanın eş dost arasındaki kurumların kaynaklanıyor olay, nedense bu bizde vardır. Avrupa da çalışmak bir statüdür ve reisi cumhurdan bu insan önce gelir aynı ilgi ve alakayı bulamayınca da olay patlar, habersiz kalmış yurdum medyasıda çok büyük bişeymiş gibi verir.

Ha bu arada şu da mümkün, eleman karşı taraftan(sigorta şirketi) ücreti ödemesini istemiştir karşı tarafta Almanya' da müdahale yapılmasını istemiştir olay bu kadar....

redial
18/08/2003, 12:56
Oradaki hemen butun sigorta sirketleri ortalama bir prim odemesi ile bunu yapiyorlaar, sasiracak bir sey yok...

insan hayati adamlar icin degerli...
mesele bu...

MEHMET
18/08/2003, 13:02
Orjinal mesajı gönderen redial
insan hayati adamlar icin degerli...
mesele bu...
kendi vatandaşları değerli tabi..

Hard`n`Dark
18/08/2003, 13:33
tabii ki kendi vatandasi olacak..
bunda anormal bi sey yok ki..
anormal olan tek sey bizim devletimizin gereken degeri vatandasina verememesidir.

Sahin
18/08/2003, 14:01
Olay tamamen redialin söylediği şekilde, kendi vatandaşına değil insan hayatına değer veriyorlar. Tabi ki kendi vatandaşı başka bir ülkede ise ona el uzatacak gücü var ve her türlü yardımı yaparlar. Kendi ülkesinde bir yabancı yani kendi vatandaşı olmayan birisi aynı kazaya ugrasa onada elden gelen bütün yardımı yaparlar. Veya başbakanları ile bir çöpçü kaza geçirse ikisinede aynı önemi verirler. İnanmakta anlamakta zor ama doğru olanda bu değil mi?

asilgüzel
18/08/2003, 15:44
komik çocuklar...

kim kime değerli...
paraya para değerli...

Junkie
18/08/2003, 15:47
komik değil kötü bi durum

MEHMET
18/08/2003, 16:07
KOMİKOLAN NE ANLAMADIM AMA HAYATIN ADALETSİZLİĞİ İSE KATILIYORUM

LEthaL
18/08/2003, 16:23
Kesinlikle insan hayatına verdikleri değer ülkemizde verilen değerden fazla.

Ben komik bir durum göremiyorum ortada.

asilgüzel
18/08/2003, 16:24
adalet yok...
paran varsa...??

MEHMET
18/08/2003, 16:28
Orjinal mesajı gönderen LEthaL
Kesinlikle insan hayatına verdikleri değer ülkemizde verilen değerden fazla.

Ben komik bir durum göremiyorum ortada.
neden diye düşündünmü peki?
"kendim ettim kendim buldum" diye bir şarkı geldi aklıma neyse anlamışsınızdır herhalde..

LEthaL
18/08/2003, 16:46
Yazık ne diyeyim?

Türkiye'de devlet hastanelerindeki ilgisizlik içinde çalışanlardan kaynaklanıyor, çalışanlar bağlı oldukları kuruma, bağlı oldukları kurum ilgili bakanlığa, bakanlık hükümete, hükümet de onu seçenlere.

Geldik ipin ucuna.

MEHMET
18/08/2003, 16:50
aslında herşeyin temeli ekonomiye oda paraya çıkıyor.
hükümetin yapacağı fazla birşey yok. Vergi arttıryorlar yetmiyor arazilere satacaklar ama yine yetmeyecek.
eğer biz Türkler uyanıklık adı altında bazı huylarımızdan kaçarsak(ki vergi kaçırmak, kaçak elektrik kullanmak ve rüşvet gibi.) herşey yoluna girecek ve hayat standartlarımız yükselecek. bu gidişle yükselen sadece tansiyon ve enflasyon olur başka birşey olmaz.

MEHMET
18/08/2003, 16:51
Miliyet Gazetesinden
:) POLİTİKACILAR
Politikacı bir grup, otobüs ile bir seminere katılmak üzere yola koyulur.
Yolda otobüs şoförü bir kaza yapar ve bir çifçinin arsasının hemen yanında devrilir.
Bunu gören çifçimiz, büyük bir çukur kazar ve tüm politikacıları oraya gömer.
Bir kaç gün sonra, o civardan geçen bir polis, kaza yapmış otobüsü görür, çifçiye de politikacıların nerede olduğunu sorar.
- Hepsini gömdüm der çifçi.
- Peki hepsi ölmüş müydü ?
- Valla abi, bazıları ölmediklerini söylüyorlardı, ama bilirisin ne kadar yalancı olduklarını bu politikacıların !!!

Junkie
18/08/2003, 20:20
bu komik mi ? fakirlik geçim derdi ? sanırım sen baba parası ile hayat süreceğini sanıyosun ? kaç yaşındasın bilmiorum ama düşüncen çok yanlış (asilgüzel)

Adrenalin
18/08/2003, 20:43
Hayır çağırılan ambulans özel hastaneye ait olsaydı herşey mükemmel olurdu. Devlet kontrol edemiyor memurunu ama özel şirketler bi an dursa o bir anı 2 gün burnundan getirtiyor.
Devletin kontrol etmesi için işe aldığı adam bile işten kaytarırsa ne yapsın? Sonuç çok doğal çünkü verilen parayla ancak o hizmet.

Ansugo
18/08/2003, 21:44
Bana yuf olmasın. Ben istemiyorum ondan!

MEHMET
19/08/2003, 08:28
Orjinal mesajı gönderen Adrenalin
Hayır çağırılan ambulans özel hastaneye ait olsaydı herşey mükemmel olurdu. Devlet kontrol edemiyor memurunu ama özel şirketler bi an dursa o bir anı 2 gün burnundan getirtiyor.
Devletin kontrol etmesi için işe aldığı adam bile işten kaytarırsa ne yapsın? Sonuç çok doğal çünkü verilen parayla ancak o hizmet.

ewet hantal devlet olayı..
ama aldığı paraya göre çalışma olayı biraz bana ters geldi.
tamam meurların aldığı para iyi değil ama milyonlarca işsiz ve açı düşünürsek böyle bir yaklaşım doğru olmaz. Paraya göre hizmet olmaz, hizmet gönül işi ile olur.