PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : VS .NET Kurulum Problemleri

zEE
17/08/2003, 22:08
Nihayet Visual Studio .NET cdlerini elde ettim.Kurmaya çalıştıpım zaman component update yapmamın gerektiğini söyledi ne kadar uğraştıysamda bir türlü yapamadı devamlı olarak component update listesinde mutlak surette FP Extensions bulunuyordu.O da XP Pro üzerine kurulamıyordu.DotNET eski bir versiyonunu kuruyordu ki sistemimde 1.1 SDK kurulu durumda bulunmakta.Bunu görmezden gelip mutlak surette kendi üzerinde barındırdığı DotNET kurmamı istiyordu update CD sinin içeriğini değiştirdim yeni DotNET falan koydum yerine o da olmadı.En son help dosyalarını incelerken setup.exe /no_bsl_check diye bir parametre eklediğim takdirde component update kısmını geçebileceğmi farkettim.Bende aynen o yolu izleyerek VS.NET ve MSDN Library `i kurdum.
Şu anki problemim ise (yukarıdaki açıklamamın nedeni üstünkörü yaptığım için orada bir hata olabilme ihtimali düşünmem ) ben VS.NET açtığımda.Eğer sistemimde DotNET 1.1 SDK yada VS.NET cd si içerisindeki DotNET versiyonu kurulu ise yeni bir project yarat dediğimde bana verdiği hata
"Project "bilmemkaç" could not be opened beacuse the microsoft visual c# .net compiler could not be created . Please reinstall visual studio"
gibi bir mesaj.Eğer ki ben hem CD içerindeki dotNET `i hemde dotNET 1.1 kurarsam yine bir hata mesajı ile karşılaşıyorum bu ise ;
VERSION CONFLICT
7.00.9412 c:\pogram files\Microsoft visual studio .net\Vc7\Vcpackages\cslangsvc.dll

7.00.0466 c:\windows\microsoft.net\framework\v.1.0.3705\csco mp.dll

The compiler can not be used in this configuration.

arkasından yukarıda bahsettiğim mesajın aynısı olan

"Project "bilmemkaç" could not be opened beacuse the microsoft visual c# .net compiler could not be created . Please reinstall visual studio"

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler...

fatihhayri
18/08/2003, 16:33
Bende de update i sordu bende 7 cd var ancak 5 adeti yeterli oluyor kurmak için.

ilk olarak 1. cd koyduk tansonra component update sorunca 5/7 cd sini koyunca yüklüyor sonra zaten sırayla cdleri istiyor.
kurulum bitiyor.

zEE
18/08/2003, 17:06
Bir sorun olmadan yeni bir C# Project başlatabiliyorsunuz di mi?

zEE
19/08/2003, 00:54
Ayrıca işletim sistemi olarakta windows xp pro kullanıyorsunuz sanırım.Ben sizin izlediğiniz yöntemi denediğimde başarılı olmadım component update hiç tatmin olmadı hala eksik dedi durdu listesini kurduğum halde

fatihhayri
20/08/2003, 11:37
windows xp
iis 5.0
kurulu

componenet cd sini takıp yükleme yaptığınız halde mi bu sorunla karşılaştınız?

zEE
21/08/2003, 03:10
Component cdsini takıyorum hepsini kuruyor tekrar girince hala sanki update edilmemişler gibi duruyor.Ayrıca oradaki FP2K extensions XP üstüne kurulmuyor.Ve .NET 1.1 var makinede oradaki eski versiyon makinemdeki görmezden geliyor onu kurmamı istiyor mevcut dotNET imi kaldırıp onu kurmayı bile denedim gene nafile

fatihhayri
21/08/2003, 16:24
ben kendi yaptığımı anlatıyım sen hatayı bul.

benim makinemde xp ve iis 5.0 kurulu

ve ilk cd yi takınca benden component update için cd istedi bende cd5/7 koydum ve component yükledi ve yükleme işlemi bittikten sonra 1,2,3,4,5 cdleri istedi ve bitti.

kurulum işlemini bu şekilde gerçeklketirdim. cdlerde bi sorun olmasın.

zEE
22/08/2003, 04:34
CD lerde problem olsa sanırım kurulum sırasında problem çıkarırdı kurulumda hiçbir problemle karşılaşmadım.
Ben kuruluma sistemimde IIS5,FP Extensions (iis ten register ettim), framework 1.1 ile başladım sorun yarattı.Devamında vs yi kaldırdım frameworku kaldırdım fp extensions kaldırdım.Tekrardan vs net kurmaya başladım component update yaptım gene çalışmadı.
"Compiler could not be created"

Sanırım bu makineyi format paklar.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

zEE
22/08/2003, 04:39
Buna ilaveten az önceki Web Matrix denememde Web Matrix te açılmadı.Açılıştaki splash ekranını gösteriyor splash kaybolduktan sonra program falan açılmıyor windows task managerdada exe si gözükmüyor yani bir donma söz konusu da değil.Sanırım makinemdeki bariz bir problemle karşı karşıyayım :)
Tekrardan teşekkür ederim.

zEE
12/10/2003, 02:46
Halen daha VS.NET 2002`yi kuramıyorum compiler error veriyor herşeyi denedim sanırım XP SP1 den dolayı.Webmatrixin problemide config diye XML dosyası var orada, sanırım 165. sıradaki config yazısını confIg yapmak gerekiyor türkçede i nin büyük İ olduğu için ve ingilizcede bu olmadığı için.
Yada regional language settingsi english yapıcakmışız...