zEE
17/08/2003, 22:08
Nihayet Visual Studio .NET cdlerini elde ettim.Kurmaya çalıştıpım zaman component update yapmamın gerektiğini söyledi ne kadar uğraştıysamda bir türlü yapamadı devamlı olarak component update listesinde mutlak surette FP Extensions bulunuyordu.O da XP Pro üzerine kurulamıyordu.DotNET eski bir versiyonunu kuruyordu ki sistemimde 1.1 SDK kurulu durumda bulunmakta.Bunu görmezden gelip mutlak surette kendi üzerinde barındırdığı DotNET kurmamı istiyordu update CD sinin içeriğini değiştirdim yeni DotNET falan koydum yerine o da olmadı.En son help dosyalarını incelerken setup.exe /no_bsl_check diye bir parametre eklediğim takdirde component update kısmını geçebileceğmi farkettim.Bende aynen o yolu izleyerek VS.NET ve MSDN Library `i kurdum.
Şu anki problemim ise (yukarıdaki açıklamamın nedeni üstünkörü yaptığım için orada bir hata olabilme ihtimali düşünmem ) ben VS.NET açtığımda.Eğer sistemimde DotNET 1.1 SDK yada VS.NET cd si içerisindeki DotNET versiyonu kurulu ise yeni bir project yarat dediğimde bana verdiği hata
"Project "bilmemkaç" could not be opened beacuse the microsoft visual c# .net compiler could not be created . Please reinstall visual studio"
gibi bir mesaj.Eğer ki ben hem CD içerindeki dotNET `i hemde dotNET 1.1 kurarsam yine bir hata mesajı ile karşılaşıyorum bu ise ;
VERSION CONFLICT
7.00.9412 c:\pogram files\Microsoft visual studio .net\Vc7\Vcpackages\cslangsvc.dll
7.00.0466 c:\windows\microsoft.net\framework\v.1.0.3705\csco mp.dll
The compiler can not be used in this configuration.
arkasından yukarıda bahsettiğim mesajın aynısı olan
"Project "bilmemkaç" could not be opened beacuse the microsoft visual c# .net compiler could not be created . Please reinstall visual studio"
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler...
Şu anki problemim ise (yukarıdaki açıklamamın nedeni üstünkörü yaptığım için orada bir hata olabilme ihtimali düşünmem ) ben VS.NET açtığımda.Eğer sistemimde DotNET 1.1 SDK yada VS.NET cd si içerisindeki DotNET versiyonu kurulu ise yeni bir project yarat dediğimde bana verdiği hata
gibi bir mesaj.Eğer ki ben hem CD içerindeki dotNET `i hemde dotNET 1.1 kurarsam yine bir hata mesajı ile karşılaşıyorum bu ise ;
VERSION CONFLICT
7.00.9412 c:\pogram files\Microsoft visual studio .net\Vc7\Vcpackages\cslangsvc.dll
7.00.0466 c:\windows\microsoft.net\framework\v.1.0.3705\csco mp.dll
The compiler can not be used in this configuration.
arkasından yukarıda bahsettiğim mesajın aynısı olan
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler...