Tam Sürümünü Görmek İçin : Araba ile ege yada akdeniz turu,
Predator
17/08/2003, 18:22
Daha önce, arabasıyla bir iki haftalık ege yada akdeniz turu yapan varmı?
Anlatmak istediğim şey, Sürekli bir yerde kalmak istemiyoruz.Zaten pansiyonlarda kalmayı düşünüyoruz.
Alanyadan başlayıp kıyı boyu gezmeyi planlıyoruz.( Alanya,side,kemer,kaş) Oradanda ege tarafına doğru çıkacağız.
Daha önce böyle bir tatile çıkan varsa predator@pckopat.com a yazmalarını rica ediyorum.İlla alanyadan falan başlamak zorunda değiliz.Eğer güzel eğlenceli tafsiyeleriniz olursa egede olabilir.
Teşekkürler.
Hard`n`Dark
17/08/2003, 18:36
mail atilmasini istemissiniz ama baska arkadaslarin da ilgisini cekecegini dusundugum bir yer onermek istiyorum..
ismi 'Katranci'..
bir cadir kampi.. (bilenlerin gozleri i$ildiyodur eminim :)
yeri : fethiye-dalaman yolu uzeri (fethiye'ye 25 km)
cam agaclarinin arasinda mukemmel ve macerali bir ortam.. bu yaz gidememi$ olsam da hemen her yaz 1-2 haftaligina giderim(z)
saygilar..
:)
Evet bu yaz yapıyorduk, ama benim işlerim yoğunlaştı ve yapamadık. Kısmet değilmiş.
Diyebileceğim şu : Her yeri gezmek diye hesap yapılıyor. Ama ben bunun benzinsel bazını hesapladığımda hiçde az bir para tutmuyor. (Yani heryeri gezmek mi, yoksa iyi bir yerde 10 günlük sağlam bir tatil mi? ( Gerçi sağlam tatil de nasıl oluyorsa işte...) )
Ama araba varsa sorun yok. Para bitince araba da uyunabilir.
Bir de o kadar yer gezmenin şöyle bir eksisi olacak. Bizim çizdiğimiz harita da en uzun yol Antalya idi. Antalya'ya gidiltikten sonra zaten bir gün sersem olunur birşey anlaşılmaz. Ama sonrasında gidilecek her yer en fazla iki saatlik mesâfede. Yâni sadece şöför için yol yorgunluğu olacak o da biraz. Onun haricinde tüm zamanlar sizin.
Bir de böyle bir gezinin hesapladığımız faydaları şöyle idi :
a ) Her yeri görebilmek
b ) Bol bol kalıntı gezip, fotoğraf çekmek; sonra kışın bakıp bakıp "Ulen şu pozu çekerken 45 derece ile kavruluyordum" demek.
Onun haricinde hiçbir yere tam mânası ile alışamayıp diğer bir yere göçme gibi olumsuzlukları da olabilir.
Ama en önemli gereksinimler şunlar :
+ Motoru su kaynatmayan sağlam bir araç
+ Benzin için bol bol para
+ Klima :)
// Bizimkiler teoride kaldı. Teori ile pratiğin tatilsel yaklaşımına göre, ayrılan bütçe hiçbir zaman yetmeyecektir. Bu göz önüne alınmalıdır. Yoksa fakir gibi, bir akşam pansiyon da arkadaşı ile herhangi bir şeytan dürtmesi sonucu, cepte kalan para hesaplanıp aniden ertesi gün geri dönmeniz gerektiğini görebilir ve otobüse atlayabilirsiniz.
Volkan Uzun
17/08/2003, 19:16
olimposta jasmin pansiyon. ( olimposu gormemek olmaz )
olimposu gorup ciralida sarap ictikten sonra aksam, ertesi sabah phaselis e gitmek lazim, burada kalacak yer yok koy muhtesem.
konyaalti plajlarini yeni hali oldukca güzel, hemen konyaalti caddesinin arkasindaki pansiyonlar cok guzel
konyaaltinda kalirken kemer de günü birlik ziyaret edilebilir.
ben istanbul-canakkale-,izmir,bodum,antalya,side güzergahını izlemiştim.
önüme gelenb yerde kalmıştım.
zevkliydi.
Predator
17/08/2003, 19:26
@Hard`n`Dark
Teşekkürler ama kız arkadaşımla gidicem çadır pek cazip gelmedi.İkimizde doğa düşkünü insanlar değiliz.
@Ansugo
Biz de tatil masraflarını hesaplarken, ne kadar büyük bir yük olacağının farkına vardık.Çeşitli tur ve paket programları inceledik yapmaya kalktığımız şey bayağı pahalıya geliyor ama farklı birşeyler arıyoruz.
@sanal_programci
Cirali olimpos zaten tahmini rotamız üzerinde.Teşekkürler.
Daha önceden böyle bir işe kalkışan birinden tafsiyeler aldık.
Sorun çözüldü gibi...
Teşekkürler.
Avrupa'da turizm firmalari dunyanin belirli basli turistik yerleriyle hep kontak halindedir Bali, Mallorca, Tenerife vs ...
Turkiye'de öyle cennet yerler var ki kimsenin haberi yok.
Trabzon Sumela'nin bu turizm firmalarina tanitimi yapilsa dunyanin en cok turist gelen yerlerinden biri olurdu ya da Sinop Geyikosan ya da Karadeniz sahilindeki yuzlerce guzel koy.
Burdan en cok turist alan yörelerimizden Antalya, Alanya vs nin okadar bakimsiz okadar kötu yerleri varki bir giden birdaha gitmez ama yine ayni akdeniz sahillerinde Mersin Kizkalesi, susamoglu ve adini bilmedigim yuzlerce okadar guzel tatil yerleri, koylar varki kimsenin haberi yok.
Aslinda sadece turizmden gelen gelirle bile Turkiye kalkina bilirdi ama keske buralara yatirim yapilsaydi.
Bana sorarsan Mersin sahillerini, koylarini dolasin.
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Bana sorarsan Mersin sahillerini, koylarini dolasin.
ewet mersinli olduğum için söylemiyorum burası da hoş. hele dağ tarafında yüksek ağaçların içinde geçen nehirin içinde kurulan masalarda okey oynamak yada piknik yapmak çok güzel. hele nehirin ilerisinde bulunan küçük şalaleye ulaşmak bayağı zaman istiyor ama değiyor. tertemiz gürültüsüz bir piknikten sonra yarım saatlik bir yoldan sonra yüzmek için kızkalesine geçebiliyorsun. tabi istersen nehirdede yüzebilirsin ama çok soğuk olduğu için tavsiye etmem.
mersinin bir yanı kötü (ki şehir merkezi için diyorum) gece hayatı yoktur yani saat 01:00'den sonra şehir sessziliğe gömülüyor bu da eksi yanı...
Predator
19/08/2003, 12:56
@Sahin
Karadeniz gerçekten mükemmel.2 Hafta önce karadenizdeydim.Ordu kışla balıkcı limanı ( Aria reklamının çekildiği yer)Ordu Boztepe ( Mükemmel bir yer tüm ordu giresuna kadar ayaklarınız altında.Ordu Yason burnu ( harika deniz feneri falan) Kiliseleri falanda dolaştık.
Karadeniz gerçekten harika.Ama sosyal aktivite olarak gerçekten hiçbirşey yok.
@ sessiztetik
2 sene önce mersine gitmiştim.Hiç beyenmedim.Hatta tam kız kalesinin karşısındaki pansiyon metropolunde kalmıştık.Kız arkadaşınla gidip rahat edeceğin biryer değil
]]
Burdan direk alanyaya gitmeye karar verdik.Gözümüze kestirdiğimiz güzel pansiyonlarda kala kala marmaris yada bodruma kadar çıkıcaz.
ETS ve ANI turun paket yurtdışı programlarını inceledik gerçekten çok hesaplı.5 yıldızlı otellerde konaklama herşey dahil kişi başı 800 euro civarında.Senelik 1500 euro tatile harcayacak parası olan bir aile çok rahat 6-7 senede dünya turunu tamamlayabilir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.