PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kafayı Yiyecem - Windows Salt Okunur ayarlaması

sercan
26/11/2007, 18:33
klasöre sağ tıklıyorum özelliklerden salt okunuru kaldırıyorum tamam diyorum bakıyorum salt okunur yine işaretlenmiş
hardiskin bütün bölümlerinde ki bütün klasörlerde bu durum var
nasıl düzeltecem ?

wordpresste

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\phpdev\www\siteler\cubbeliahmet\wp-config.php:46) in c:\phpdev\www\siteler\cubbeliahmet\wp-login.php on line 12

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\phpdev\www\siteler\cubbeliahmet\wp-config.php:46) in c:\phpdev\www\siteler\cubbeliahmet\wp-login.php on line 24

hatası alıyorum yukarıda ki sorundan dolayımı acaba?

Sahin
26/11/2007, 19:12
Aslinda bu XP'nin en buyuk bugi Microsoft'un sitesinde bu konu ile ilgili yönergeler var ama hic bir ise yaramiyor bugune kadar ben bir cözumunu bulamadim ama sen salt okunuru kaldirmiyorsun aslinda cunki o klasörler zaten salt okunur degil salt okunur olsa check isareti olur oysa kare seklinde yesil olarak isaretli.

anov
26/11/2007, 23:53
cember.net ten ismini hatırlayamadığım bir arkadaş önermişti

cacls /G f:Everyone dosya_yolu

Komutun kullanımı için sadece
cacls
demeniz yeterli. Her durumda işe yarar eğer bu komutu verebilecek durumunuz varsa. Öteki durumlarda ise ya bir yetkili vasıtasıyla ya da plesk vs. den halledersiniz. Burada dikkat etmeniz gereken daima gerekebilecek en düşük yetkiyi en az kullanıcıya vermeniz. (Verdiğim örnek ideal kullanım değildir.)

Sam Orpheus
27/11/2007, 01:36
muhtemelen hep üst dizinden miras alıyor,kök mirası o dosyaların bulunduğu sürücü örnek : c:\ veya hangisi ise artık.
ama kök üzerinden değişiklik yaparsan ciddi güvenlik açıklarına yol açabilirsin heleki windows'da shell'ler var can yakıyor,çok bilgin yok ise sunucu sağlayacından servis talebinde bulun onlar yapsın yok ben yapmak istiyorum dersen
inherit folders konusu üzerinde değinmelisin.

mirası koparıp eski izinleri kopyalayıp tekrar dene.

birde üst dizinden gelen kullanıcılara bak iis_kullanici adina en aşağıdan başlayıp izinlerini ver windows plesk kullanmayalı daha doğrusu windows'da php kullanmayalı uzun zaman oldu sanırım execute' a kadar isin vermen IIS_MakinaAdi ( Veya Kullanici Adi ) yeterliydi.

çözülemeyecek bir problem değil benzerlerini miras bırakıp,daha sonrasında izinleri gözden geçirip hallettiğimi hatırlıyorum.

anov
27/11/2007, 16:31
ACL hakkında ms in 7 yazılık bir serisi var, onu çevirip-yayınlamayı da yapılacak işler listesine ekleyelim.

Not: Windows 2000 CD sinde ValueAdd klasöründe.