PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Nihayet Internet hızlanıyor......

Mingitau
14/08/2003, 19:21
HIZLI İNTERNET
Hızlı internet erişimi projesiyle ilgili çalışmalar kapsamında 60 bin port için açılan ihalenin tamamlandığını, 200 bin port için ihalenin sürdüğünü ifade eden Ekinalan, bu portların Ekim ayında servise verileceğini bildirdi. Kablosuz internet konusundaki deneme çalışmalarının gelecek ay başlayacağını belirten Ekinalan, sistemin havaalanı, otel ve üniversitelerde yaygın olarak bu yılın sonunda hizmete verilmesinin planlandığını söyledi.
Ekinalan, Telekom müdürlüklerinin yürüttüğü faaliyetlerin ve 118 hizmetlerinin bir merkezden yönetilmesi amacıyla başlatılan çağrı merkezi projesinin gelecek yılın başında hizmete verileceğini bildirdi. Uluslararası denizaltı fiberoptik kablo projesinin ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Ekinalan, bu projenin de gelecek yılın başında uygulanmaya başlanacağını söyledi. Ekinalan, proje ile 500 kat daha fazla kapasiteye ulaşılacağını belirtti.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/228871.asp

Ansugo
14/08/2003, 20:35
Amerika'da milletin kafasına Empire State'ten dolar atsalar, bu dolarlar benim kafama düşmeyeceği için pek umurumda olmaz sanırım.

Son 10 senedir sadece 48 numaraya kadar kablonetin geldiği bir cadde de oturuyorum. Gerisi anlaşılmıştır umarım :)

Ama gene de ben kullanıyorum diye başkalarının kullanmamasını isteyecek değilim. Umarım bu ihâleler seri bir şekilde (ve devleti zarar ettrmeden) yapılır da şu internet sorunumuz yavaş yavaş çözülür.

Algorismus
14/08/2003, 20:41
almanyada 1500 Kbit internet icin 96 milyon veriyorlar aylik ben 128Kbit icin 60 milyon veriyorum.

Mingitau
14/08/2003, 21:14
Afedersin ama Almanya' nınkiler gibi destekleyicilerin yok. Sovyetle müttefiklikten vazcaymasaydı. Bugün Alman İşçiler Türkiye' ye geliyor olurdu...

Algorismus
14/08/2003, 23:44
tarihte su olmasaydi bu olmasaydi diyemeyiz. belki vazcaymasaydi daha kötü seyler olcakti? ne zaman ne olcagini bilemeyiz ki.

Ansugo
15/08/2003, 00:12
Buna da şükür deyiniz. Öyle ya da böyle yavaş yavaş birşeyler oluyor değil mi? Her yeri kemirilmiş, binbir oyunun olduğu ülkeden aniden birşeyler beklemek olmaz.

Haa, iyi olanı da bilelim tâbi. Hedef onlardan ilerisi olmalı. Ama yapılan şeyleri de "daha ileride olanlar için" telef etmeyelim.

Zerzevat Adam
15/08/2003, 00:38
İnşallah hızlanır ve fiyatta astro olmaz

ASA
15/08/2003, 19:31
Ben ne olur ne olmaz birkac gelinlik daha dikip, kizilcik sopami yanimda bulundurayim da...

Bu ihalenin sonunda ba$ima daha onceki gibi sorunlar acilmamasi icin yanimda bahtsiz bir bedeviyi hazir bekletiyorum.

:cool:

LoS.ToF
17/08/2003, 19:38
:) valla asa katılıyorum. Ben 200$ saydıydım dsl modemiçin yatıyor modem kablolu tv geldi halaçalışmaları bitiremediler :) neyse hayırlısı.