PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : PayPal ve Rapidshare

darkhorn
24/11/2007, 00:00
dün Rapidshare hesabımın süresi sona erecekti, ben de uzatayım dedim, ama başıma gelen şansızlığa bakın:
"hasabımı uzat" linkine tıkladım, PayPal'dan ödememi yaptım (hem de 16.99$). Sayfa Rapidshare'a geri yönlendirildi ama sadece "bilgileriniz kontrol edliyor, lütfen bekleyin..." diye bir yazı çaktı. 5 dk bekledikten sonra, kendim login olmayı denedim, "böyle bir hesap bulunmamaktadır" diye bir yazı çıktı. Sanırım ben ödemeyi yaptığım sırada Rapidshare hesabım silindi. Dolayısıyla da hem paramdan oldum hem de hesabımdan. Rapidshare'a mail attım sorun ile ilgili (dün). Hala cevap gelmedi. Az önce de attım ama umudumu kestim artık...

panik
24/11/2007, 00:20
Bugünlerde galiba bu bir alışkanlık olmuş, hiçbir yabancı kaynaklı hizmet sunan yer cevap vermiyor.

Sizinkisi biraz şanssızlık malesef, eğer hesabınızdan bilinen ücret düşülmüşse ödemeyi yaptığınıza dair bir onay alın önce paypaldan, daha sonra rapidshare ile irtibat kurun bence.

darkhorn
24/11/2007, 00:31
Bugünlerde galiba bu bir alışkanlık olmuş, hiçbir yabancı kaynaklı hizmet sunan yer cevap vermiyor.

Sizinkisi biraz şanssızlık malesef, eğer hesabınızdan bilinen ücret düşülmüşse ödemeyi yaptığınıza dair bir onay alın önce paypaldan, daha sonra rapidshare ile irtibat kurun bence.
ben de öyle yapmıştın, rapidshare bu gibi durumlarda "paypal Transaction ID" numarasını istiyormuş, ben de onu gönderdim. http://64.233.183.104/search?q=cache:GzAiXekMvRIJ:rapidshare.com/en/faq.html+rapidshare+Transaction&hl=en&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a

darkhorn
24/11/2007, 20:36
mailleri hotmail'den göndermiştim, hotmail'den şöyle bir bilgi geldi: mail yerine ulaşamadı.

This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Unable to deliver message to the following recipients, due to being unable to connect successfully to the destination mail server.

support@rapidshare.com

gurelcenk
25/11/2007, 17:33
kredi kartiniz ile alisveris yaptiysaniz
hesabiniz henuz borclandirilmamis olabilir
belli bir sure provizyon almak icin bekler
belkide bankaniz ile irtibata gecip ilgili odemeyi durdurmayi deneyebilirsiniz
bir ihtimal sansiniz var.
emin olmasamda denemekte fayda goruyorum
umarim hallolur.
syg,

darkhorn
25/11/2007, 18:54
PayPal'a Rapidshare hakkında şikayette bulundum, eğer PayPal'dan bir cavap çıkmaz ise salı günü Rapidshare'e telefon açacam.

darkhorn
25/11/2007, 18:55
kredi kartiniz ile alisveris yaptiysaniz
hesabiniz henuz borclandirilmamis olabilir
belli bir sure provizyon almak icin bekler

sanal kredi kartı kullanıyorum; para anında sanal kredi kartımdan düşüldü.

darkhorn
02/12/2007, 02:58
şikayetimi incelediler ve geçenlerde paramı geri iade ettiler

sineld
02/12/2007, 19:41
bu tür işlemler en geç 2 iş günü içerisinde çözüme ulaşır. çok telaşlanmamak gerekir. ben uzun zamandır bu rapidshare ve paypal ikilisinden hizmet alıyorum ve hiç şikayetçi değilim.

(rapidin 5 günlük dowload kotası 25 yerine 50 olsaydı dah aiyi olurdu ama o ayrı değil mi :D )

darkhorn
02/12/2007, 20:01
bu tür işlemler en geç 2 iş günü içerisinde çözüme ulaşır. çok telaşlanmamak gerekir. ben uzun zamandır bu rapidshare ve paypal ikilisinden hizmet alıyorum ve hiç şikayetçi değilim.

(rapidin 5 günlük dowload kotası 25 yerine 50 olsaydı dah aiyi olurdu ama o ayrı değil mi :D )

ilk attığım 3 mail (3 gün boyunca her gün 1 tane mail) onlara ulaşmamıştı (mail sunucularında sorun varmış), sonraki mailimde ise bana şaka yapar gibi bu ödemeye ilişkilendirilmiş bir hesap yok, hasabınız 30 gün içinde bilmem noluyor gibi bişeyler zırvalamışlardı... sonra telefon ettim, bana yine mail atmamı söylediler, sonunda çözüme ulaştım ama bence benim sorunumu bildirmeme gerek kalmadan bana paramı geri iade etmeleri gerekiyordu, onlar ise geri ödemeyi yaklaşık 1 hafta sonra yaptılar; 2 iş günü içerisinde değil, bazen sorumsuz olabiliyorlar.

sineld
02/12/2007, 20:10
herkesten aynı hassasiyeti beklememek gerekir. bankalar arası fon transferleri ile bazen hatalı yazımdan dolayı sorunlar kaynaklanıyor. 1-2 telefon ve e-posta ile işlemleri düzelttirebiliyorum. 3. gün para olması gereken yerde oluyor. yine de bunlar biraz daha rahat insanlar..