Feylesof
21/11/2007, 15:39
Arkadaşlar bir süredir işlemciyle ilgili sıkıntı yaşıyorum. %90lara hatta %100lere varan bir işlemci kullanımıyla karşı karşıyayyım. Taskmanager'ı açıp işlemlere baktığımda genelde "explorer.exe" adlı dosyanın %50 nin üstünde bazen de %100lere varan bir işlemci kullanımı olduğunu görüyorum. 1 haftadır araştırmadık site bırakmadım ve gördüm ki aynı dertten muzdarip olan bir çok kişi var. Forumlarda da genel olarak virüs ve spyware kaynaklı olabileceğine dair beyanatlar verilmiş. Ben de okuduklarımdan anladığım kadarıyla sistem dosyalarının içine saklanan ve onlarla aynı adı kullanarak antivirüs programlarına görünmeyen spy ve virüsler varmış.
Bütün dosylarımı norton, kaspersky, spybot gibi programlarla tarattım. Özellikle norton ve kaspersky 2 saate yakın bir tarama yapmalarına rağmen hiçbir zararlı dosyaya rastlayamadılar.
Donanım kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum ama;
Sistemim:
Windows XP SP2
Intel Core2 CP 4400 @ 2.00GHZ, 2.0GB RAM
Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisi ya da fikri olan arkadaşlar yazarlarsa çok iyi olur. Hem de aynı dertten muzdarip birçok arkadaşa bir çözüm yolu göstermiş oluruz. Şimdiden teşekkürler...
Bütün dosylarımı norton, kaspersky, spybot gibi programlarla tarattım. Özellikle norton ve kaspersky 2 saate yakın bir tarama yapmalarına rağmen hiçbir zararlı dosyaya rastlayamadılar.
Donanım kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum ama;
Sistemim:
Windows XP SP2
Intel Core2 CP 4400 @ 2.00GHZ, 2.0GB RAM
Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisi ya da fikri olan arkadaşlar yazarlarsa çok iyi olur. Hem de aynı dertten muzdarip birçok arkadaşa bir çözüm yolu göstermiş oluruz. Şimdiden teşekkürler...