PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Msn Sorunu

MoonWolf
18/11/2007, 23:51
Sorunun adı Windows Live Messenger.
Şimdi bazıları başka program kullan diyebilir; ""evet artık başka bir program aracılığı ile msn'ye bağlanıyorum" ama artık bu benim için merak konusu oldu.( Trillian Pro ile bağlanabiliyorum.MSN güncel sürüm.)
Aynı ağ içinde başka bir bilgisayardan messenger ile bağlanabilirken veya başka bir mekanda,kendi bilgisayarımdan bağlanamıyorum." "Kişi listeniz kullanılabilir durumda olmadığından..." diye devam eden hata mesajından sonra hata kodu 81000378 diye görünüyor.Pc'ye baştan format attıysam da olmadı.

Nedenini araştırdığımda elle tutulur bir cevap ile de karşılaşamadım.
Bir fikri olan varsa sorunu çözemesem bile yaklaşık 3 ay'dan beri çektiğim bu soruna aydınlatıcı bir cevap verebilir mi ?

Teşekkürler.

Nefsim
19/11/2007, 00:14
messenger ve birçok programın portable sürümü mevcut,

bilgisayarınıza kurmadan tıklamayla çalıştırıp bağlanabileceğiniz

bir şekilde ayarlanmış program bunlar,

eğer sorun bilgisayarında ise bunu bir denemeni öneririm

Burdan (http://rapidshare.com/files/67317244/Messenger_Portble.rar.html) Livie Messenger 8 indirebilirsin umarım işini görür

panik
19/11/2007, 02:12
Kullandığınız programı tamamen kaldırıp yeniden kurmayı,

DNS ayarlarınızı kontrol etmeyi ve DNS önbelleğini tamamen temizlemeyi,

Sistem tarih ve saatinizin doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz, belki o zaman bir çözüm olabilir..

MoonWolf
20/11/2007, 19:55
Kullandığınız programı tamamen kaldırıp yeniden kurmayı,

DNS ayarlarınızı kontrol etmeyi ve DNS önbelleğini tamamen temizlemeyi,

Sistem tarih ve saatinizin doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz, belki o zaman bir çözüm olabilir..
Evet herhalde dediğiniz doğru.
Çünkü Treewalk DNS adlı program kurulu idi.Onu kaldırdım sorun düzeldi,fakat anlayamadığım arkadaşımda ( aynı ağ içinde ) kurulu ama onun Messenger sorunsuz açılıyor.
Garip.
Teşekkür ederim.