Tam Sürümünü Görmek İçin : Socket programlama hakkında bir soru!
-DaNGeRouS-
18/11/2007, 16:43
Şimdi ben basit bir program yapmak istiyorum IRC Server'i gibi şimdi diyeceksiniz IRCD basit bir yazılım degil evet degil fakat ben sadece mantıgı sormak istiyorum... Gelelim soruya... Sorum;
piyasada olan IRCD programların kullandıklar socket.h (HEADER) lerinide programı yazan programcılarmı yazıyor yoksa genel kullanılan hızlı bir socket.h (HEADER) dosyası varmı? ve bu dosya varsa IRCD için yeterli mi?
socket.h bir kütüphane başlığı özellikle network etkileşimli işletim sistemlerini programlarken kullanılmaktadır.. Bir gnu-unix-linux-nt-bla bla sisteme bu tarz bir uygulama yazarken standart olarak başlık dosyası kullanmak doğru metottur.. C++ ile socket uygulaması yazmak daha da kolaydır.. soketiniz bir io template olacak ve daha hızlı yazabileceksiniz.
-DaNGeRouS-
19/11/2007, 14:36
Teşekkür ederim, C++ nın standart socket.h kütüpanesinin kullanılması yazılan programın işletim sistemleri üzerindeki çalışma esnekliginide kazandıracaktır degilmi yani standart c++ kütüpaneleriin kullandıgım için gnu-linux ve nt ginbi işletim sistemlerinde kullanılabilir sanırım
acehreli
19/11/2007, 19:03
Kucuk bir ayrinti: <socket.h> C++'in degil, POSIX'in bir basligidir. Evet, linux ve NT POSIX'i destekledikleri icin bir sorunun olmaz herhalde.
Ali
glibc kütüphanesinin win portasyonu da bulunmaktadır. socket.h c++ başlığı deildir c başlığıdır fakat ++ da kullanmak daha ii olur demek istedim. Ayrıca WxWidgets kullanırsanız her platform için uygulama yazabilirsiniz socket de mevcut
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.