PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ekran Koruyucu

fasttech
12/08/2003, 09:23
windows'ta yazdığımız programları ekran koruycu yapmak için .exe 'yi .scr yapmak yeterli mi? Yoksa bunun içinde bir program filan mı kullanmak lazım?(Programı Delphi 5 ile yazdım)

Bir de programın uzantısını değiştirip windows klasörüne attım. sonra ekaran koruyucu olarak seçip 1 dakikaya ayarladım. Ama windows her 1 dakka da bir daha açıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. Aynı isimli program varsa açma gibi bir kod mu yazmam lazım? Yoksa çözümü başka mı?

12357
12/08/2003, 09:45
birincisi hangi programlama dilini kullandığın önemli.
örneğin eğer delphi kullandıysan delphi bunun için win api lerini kullanıyor
mesala windowsun önizlemesinde görünmesi için ayrı bir parametre,ekran koruyucunun sonlanması için ayrı bir parametre kullanıyorsun.ayrıca programı scr olarak derlemen geriyor.
sanırım diğer programa dillerindede böyle yöntemler var.çünkü yazdığın programı işletim sisteminin kendisi kullanacak.

Volkan Uzun
12/08/2003, 09:57
visual c de bir ara yazmıştım screen saver.
programı scr olarak derlemek diye birşey ( en azından visualde ) yok.
sadece winmain yerine scrren saverin özel bir main fonksiyonu vardı o kadar.

fasttech
12/08/2003, 10:19
Ben win api işine girmeden annnemin en akıllı kızı gibi davranıp çıkma fonksiyonu filan zorla yazdım. Benim için windows'un açması yeterli idi... Ama bu seferde hiç durma açıyor..

Demek ki biraz api deşelemek lazım....

Volkan Uzun
12/08/2003, 10:34
alakası yok win api ile windowsun senidevamlı çağırmasının.
biraz kurcala olmazsa mesaj at bana bakarım kendi koduma .
kesin formata uymamışsındır

fasttech
12/08/2003, 10:48
kurcalaya kurcalaya bir hal oldum zaten ama biraz da bakalım bakalım belki görürüz birşeyler.

herkese tşk.

Volkan Uzun
27/08/2003, 00:10
bu sorun çözüldümü ?

fasttech
28/08/2003, 10:43
Biraz unutmuştum dün aklıma bir anda dank diye bir çözüm geldi başarabilirsem; buraya yazacağım.:rolleyes:

fasttech
08/09/2003, 13:41
çözüm geliştirdim kendimce..

Ama baştan anlaşalım ha senin programcılığının içine kötü davranayım tipi şeyler söylemeyin sonra:)

program açışta bir dosya oluşturuyor. Kapatılıncaya kadar duruyor bu dosya. Bu sırada program bir daha açılırsa dosyayaı kontrol ediyor varsa açılmıyor. Yani birden çok açılmamış oluyor. Yoksa açılıyor bu ilk açılış için...

Volkan Uzun
08/09/2003, 13:47
bununla ilgili yarım yamalak bir yazı yazdım
redial a mesaj attım cevap bekliyorum.