PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Masaustu geliyor, 10 sn sonra reset atiyor...

karavanabatu
11/11/2007, 15:27
Selam arkadaslar. Bu sabah bilgisayari kullanirken elektrikler gitti. Yarim saat sonra gelip bilgisayari tekrar actim ama XP'de masaustu gorundugu anda reset atti. Sonra bilgisayar guvenli kipte actim. Sorunsuzdu. Ardindan tekrar normal acilis yaptim. Bu sefer masaustu tamamen acildi. Antivirus'u falan yukledi. Yaklasik 10 sn sonra tekrar reset atti. Acaba antivirus mu diye kontrol ettim ama onu baslangic icin kapatmama ragmen yine reset atti. Herhangi bi program ya da donanim yuklemedim. Gerci gecen hafta yeni ram takip bilgisayari tekrar kurdum ama bi haftadir bilgisayarda tik yoktu taa ki elektrik gidinceye kadar. Biraz once Ubuntu'yu yukledim ve hic bir sorun yok. Tikir tikir calisiyor. Ben, elektrigin gitmesiyle birlikte XP sistem dosyalarindan bazilarinin zarar gordugunu tahmin ediyorum ama sizin de gorusunuzu merak ediyorum. Yardimci olursaniz sevinirim...

TESEKKURLER...

Gün
11/11/2007, 15:40
Bence de elektrik kesintisinin yaşandığı anda bilgisayar işlem yapıyorsa disk üzerinde kesintiler yaşanmış olabilir..

Çözüm önerisi olarak şunu söyleyebilirim, isterseniz Windows'u onaran programlar mevcut, bunlar bir işletim sistemi gibi bootable da çalışabiliyorlar, deneyin isterseniz derim..

mr1yh1
11/11/2007, 16:32
bence önce önemli dosyalarını yedekle.
güvenli kipte açtıktan sonra, checkdisk yaptırabilirsin.
(C sürücüsüne sağ tıklayınca araçlar da var. )
onarma seçeneğini de işaretle,
yeniden başlatıcak ve sonunda bir rapor verecek.
düzelmese bile, en azından diskin zarar görüp görmediğini anlarsın.

karavanabatu
11/11/2007, 19:12
Yedekledim dosyalari ve tarama yaptim, herhangi bi hata bulamadi. Sorun cok buyuk bi ihtimal yazilimsal. Zira su an Linux'tayim ve hic bi sorun yok. Guvenli kipte de sorun yok. Demek ki bilgisayarin normal acildiginda reset atmasina sebep olan servis ya da dosya, guvenli kipte yuklenmiyor.

Bi de bazen reseti "Hos geldiniz" yazisindan hemen sonra atiyor, bazen masaustunu gordukten 5 10 sn sonra atiyor. Demek ki o zarar goren servis(ler)in uklenme zamani degisiyor. Bazen hemen bazen biraz gec...

mustafa
11/11/2007, 19:47
güvenli kipte açıp, sistemi eski hâline getirme hizmetini deneyin. çözüm olma ihtimâli var.
system32/restore/rstrui.exe

karavanabatu
11/11/2007, 20:21
mustafa mesajını görme fırsatını bulamadan bilgisayarı onardım. Ardından bilgisayar tekrar açılırken mavi ekran geldi, resetlemek zorunda kaldım. Bişi dikkatimi çekti. Mavi ekranda amon.sys gibi bi dosyadan bahsediyordu. Amon NOD32'nin bi hizmetiydi. Sonra bilgisayarı tekrar güvenli kipte açıp NOD32 'yi kaldırdım. Sorun düzeldi. Demek boşuna onarmışım. Neyse bu da böyle bi deneyim oldu işte :)

Önerileri için herkese teşekkürler...