PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google bilgisayarı tanırmı?

hlmgnz
07/11/2007, 09:13
Dün akşam arkadaşımın evinde biraz çalıştık kendi bilgisayırım götürmüştüm oradan internete bağlandım seytan gazladı kendi sitemdeki reklama tıkladım chip dergisinde okumuştum google bir yıl boyunca senin internet üzerinde hangi sitede ne kadar kaldığından tut ne dediğine kadar saklıyormuş şimdi buradan yola çıkarak google benim bilgisayarımı işletim sisteminin seri numarasından veya bilgisayar isminden veya başka bir yoldan makinayı tanıyp sen ansıl tıklarsın demesin.:(

asker
07/11/2007, 12:15
Seni yakalaması da yakalamaması da muhtemel.

xian_Servers
07/11/2007, 19:31
komplo teori... :):) dev bir veritabanı ve herşeyi kontrol eden bir googlee olabilr veya olmaya bilir teori bu...

Eretna
07/11/2007, 21:47
arkadaşım google ip numaralarını depolar nerden bilsin senin bilgisayarın hangisi....
öle bişi olduğunu hiç sanmıyorum çünkü günde en az 10 kere kendi reklamıma tıklıyorum :D
bu kadarda büyütmeyin googleyi gözünüzde.. ne yani sen bilgisayarını değiştirsen yada format atıp başka bir seri numara ile windows kursan googleden izin mi alacaksın...
kısacası google senin bilgisayarını tanıyamaz için rahat olsun...

ajnglagla
08/11/2007, 16:14
google istese ip numarasından başka alternatifler de var, sadece bilgisayara özgü numaraları (kart numaraları vs) alıp saklayabilirdi de, ama böyle bir depolama yaptığını sanmıyorum

hlmgnz
09/11/2007, 12:22
valla byütmeyin gözünüzde diyorsunuz ama inanın ben büyütmedim geldiğinde böyleydi:D insan tırsıyor kardeşim adamlar hergün bir halt yiyorlar internet dünyası karışıyor.eğer bir rakip çıkmaz yada algoritmaları çözülmez ise yakındır tuvalete bıraktığınız sıvı miktarını bile googleden öğrenecez.:D

e-yunus
09/11/2007, 12:58
Windows'un seri no'sunu alan bir fonksiyon var mı PHP'de?:)

hlmgnz
09/11/2007, 15:45
Php ile bu yapılabilirmi bilmiyorumama google bunu isterse yapar (yapmadığı ne malum:confused: :confused: :confused: )

disqu
09/11/2007, 16:06
Yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım, insanlara eskiden daha çok yardımcı olunurdu çünkü sorunlarını daha düzgün bir biçimde aktarırlardı, şimdi o şekilde değil, o yüzden de yardım almaları güçleşiyor, şimdi bir de yardımcı olabilmek için yazılanları tercüme etmek gerekiyor ki bu da insanlara yardım için ayrılan vakti epey bir katlıyor, bu da yardımcı olmaya çalışanların işine gelmiyor açıkçası..

Benim sizin yazdıklarınızdan anladığım Google sizin hangi siteye ne zaman girdiğinizi kaydetmiş, bunun nasıl olabileceğini soruyorsunuz, ben de cevaplamaya çalışayım..

Google sizin girdiğiniz siteleri kullandığınız tarayıcıdan ya da bilgisayarınıza yüklü bir Google aparatından anlayabilir, mesela eğer Google toolbar ya da Alexa toolbar'ı bilgisayarınıza yüklediyseniz girdiğiniz her site adresi Google ya da Alexa ya ya da işte hangi toolbarı kullanıyorsanız oraya iletir, dikkatli olmak gerekiyor..

hlmgnz
10/11/2007, 13:50
Yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım, insanlara eskiden daha çok yardımcı olunurdu çünkü sorunlarını daha düzgün bir biçimde aktarırlardı, şimdi o şekilde değil, o yüzden de yardım almaları güçleşiyor, şimdi bir de yardımcı olabilmek için yazılanları tercüme etmek gerekiyor ki bu da insanlara yardım için ayrılan vakti epey bir katlıyor, bu da yardımcı olmaya çalışanların işine gelmiyor açıkçası..

Benim sizin yazdıklarınızdan anladığım Google sizin hangi siteye ne zaman girdiğinizi kaydetmiş, bunun nasıl olabileceğini soruyorsunuz, ben de cevaplamaya çalışayım..

Google sizin girdiğiniz siteleri kullandığınız tarayıcıdan ya da bilgisayarınıza yüklü bir Google aparatından anlayabilir, mesela eğer Google toolbar ya da Alexa toolbar'ı bilgisayarınıza yüklediyseniz girdiğiniz her site adresi Google ya da Alexa ya ya da işte hangi toolbarı kullanıyorsanız oraya iletir, dikkatli olmak gerekiyor..

Arkadaşım sorum gayet basitti o kadar insan anladı cevap verdi neyin sinirini boşaltıyorsun anlamadım.

Soru kendi laptop umla başka bir IP den bağlanıp kendime ait sitedeki adsense reklamlarını tıkladığımda (tüm geçmiş ve kullanıcı bilgileri cokieler falan silinmiş olduğu varsayılarak.) google beni yani bilgisayarımın seri nosundan işletim sistemi nosundan vs tanıyp kendi reklamıma tıkladığımı anlarmı idi soru ama neyse yinede cevabınız için teşekkür ediyorum.

disqu
10/11/2007, 14:11
Soru kendi laptop umla başka bir IP den bağlanıp kendime ait sitedeki adsense reklamlarını tıkladığımda (tüm geçmiş ve kullanıcı bilgileri cokieler falan silinmiş olduğu varsayılarak.) google beni yani bilgisayarımın seri nosundan işletim sistemi nosundan vs tanıyp kendi reklamıma tıkladığımı anlarmı idi soru

Anlatmak istediğim birşey vardı sadece onu anlatmak istemiştim, sinirimi dışa vurduğum falan yok, öyle birşeyi şu anda yapmak istemiyorum zaten ama istediğim zaman da yaparım Allah izin verdiği sürece..

Sisteme 3. parti herhangi birşey yüklemediği sürece donanımla ilgili bir parametreyi tanıyamaz büyük ihtimalle..

Ama reklamlarınıza kendiniz tıklayınca haksız kazanç elde etmiş olmuyor musunuz yani bu durumun insanın içinde olması gerekmiyor mu ?

hlmgnz
12/11/2007, 13:34
Bir zamanlar googlenin IP yi takip edemediği zamanlarda adsense yayıncıları tıklama sayaçları yapmadılarmı adsense yayıncısı olup eşine dostuna siteme girip tıklayın diyen kişiler yokmu ve daha aklıma gelmeyen bir çok yöntemi var bu işin ben sadece birkez kendi reklamıma tıkladım bunuda insanın içinde olacak gibi edebiyat parçalamanın alemi yok zamanında bu işten sıfır opel alan arkadaşım var bizzat üçdörttane çeki gözümle gördüm en büyüğüde 13.000 dolarlıktı bu adam gayrimeşru yollarla kazandı bu parayı birde site içeriği ingilizce yani reklam parası yabancı kişilerden çıkıyor benim yaptığımdan kazancım ise 0.3 dolar istersen googleye iade edeyim:D Bir soru sordum ya cevap verirsin yada vermezsin ama gereksiz yorumlar gerginlik yaratıyor biz etik yanını tartışmıyoruz olayın öyle olsaydı kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

disqu
12/11/2007, 13:52
Ben bir tepki koymadım ki ortaya, sadece bunun etik olmadığını söyledim, bunu söylemeden önce de insanlık yapıp yardımcı olalım açıklama yapalım dedik ve açıklama yaptık, açıklamayı okursanız bir teşekkür ederdiniz en azından, teşekkür etmemek için böyle yollara başvurmanıza gerek yok, yazmassınız olur biter, gerçek hayattaki sinirinizi de burada diğer insanlardan çıkarmayın, adet gününüzdeyseniz de bunun sinirini yine burada çıkarmayın, ilginçsiniz ya..

hlmgnz
12/11/2007, 16:09
Arkadaşım sorum gayet basitti o kadar insan anladı cevap verdi neyin sinirini boşaltıyorsun anlamadım.

Soru kendi laptop umla başka bir IP den bağlanıp kendime ait sitedeki adsense reklamlarını tıkladığımda (tüm geçmiş ve kullanıcı bilgileri cokieler falan silinmiş olduğu varsayılarak.) google beni yani bilgisayarımın seri nosundan işletim sistemi nosundan vs tanıyp kendi reklamıma tıkladığımı anlarmı idi soru ama neyse yinede cevabınız için teşekkür ediyorum.
görmeniz için kırmızıyla belirtmem gerekiyordu sanırım .siz gelip yorum yapmadan kimseye "adet sancılarımı yansıtmıyordum"üyeliğim süresincede kimseylede tartışmadım konuda çok uzadı ve gereksiz bir mecraya gidiyor uzatmaya gerek yok...:sus: :sus:

disqu
12/11/2007, 16:53
Ben de zaten sorunuzun cevabını yazmıştım, bunun yanında da yorumda bulunmuştum, bulunmaz olaydım, demek ki verilen cevaplardan sonra yorum yapmaya hakkımı yokmuş, bundan sonra daha dikkatli olur yorum yapmaz, sadece sizin sorularınıza cevap yazarız, sorularınıza vereceğimiz cevaplarda oluşabilecek gecikmeden dolayı da ayrıca Özür Dileriz..

Neyse, hiç kimse sorunlarını buraya yansıtmasın bir zahmet, gerek yok çünkü buna, sorunuzu sorun, cevabınızı alın, ondan sonra da işinize bakın, ayrıca tartışmalara girmeye gerek yok bu durumda.

Ben de uzatmayacağım.