PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : tek com port 2 cihaz .... nasıl ?

eslem1
11/08/2003, 10:39
merhaba

win XP home işl. sis.' li ve yeni bir kasa var

kasanın arkasına tek com port koymuşlar

bizim ise elimizde bir dış modem bir de gprs el modem var

dışmodem com1 de tanıtılmış vaziyette

bir de gprs var onuda com1'e tanıttım

modemden gprs geçmek istediğimde eğiliyorum modemi çıkarıp gprs'i takıyorum

ama bu iş sadece gprs te oluyor

yani sadece o çalışıyor

diğeri çalışmıyor

ne zaman gprs 'i kaldırınca ve bilgisayarı yenden başlatınca o zaman çalışıyor dış modemimiz

bu sorun çözülür mü ?

HunTER
11/08/2003, 11:15
O kasada (yada anakartta) mutlaka ıkıncı bır com port olmalı.. Bunun ıcın anakartın kıtapcıgına bakabılırsın.. Ve alıcagın harıcı bır com portu arkadakı bos yuvalardan bırıne takabılırsın..

Boylece cıhazları ayrı ayrı portlara baglaman mumkun olabılır..

eslem1
11/08/2003, 11:44
doğru

bunu biliyorum fakat harici port almadan bu iş olamaz mı ?

yani windows ayarın soruyorm

windows bu konuda neden kıllık yapıyorki

hangisi bağlıysa onu çalıştır sın

değil mi ama :D

acemi
11/08/2003, 11:53
Windows'da kesin senin hakkinda oyle dusunuyordur. "yaw bu eslem1 neden killik yapiyor ki... hangisini kullanacaksa, bastan onu baglasin, kafami karistirmasin"

HunTER
11/08/2003, 12:25
:)

eslem1
11/08/2003, 12:35

doğru acemi o da bana kıldır tabi :)

eslem1
11/08/2003, 13:39
hımm

bir başka forumda şöyle cevaplar geldi:

1-bu aygıtı kullanma yap bakalım (aygıt yöneticisinde)
2-com port al
3-com to usb al

acemi
11/08/2003, 14:08
Tek com port'lu makine de ilk kez duydum. yoksa port'lardan biri 25 pin'li olanlardan mi?

Belki de son model bilgisayarlarda BIOS'dan com portu kapatinca, baglanti noktasi da yok oluyordur.

Disarida baglanti yeri olmasa da board uzerinde ikinci com port'un olma ihtimali yuksek. Eger oyleyse sadece basit bit ara parca kullanman yeterli. O zaman iki adet com port'un olacak.

eslem1
11/08/2003, 14:46
Orjinal mesajı gönderen acemi
Tek com port'lu makine de ilk kez duydum. yoksa port'lardan biri 25 pin'li olanlardan mi?

Belki de son model bilgisayarlarda BIOS'dan com portu kapatinca, baglanti noktasi da yok oluyordur.

Disarida baglanti yeri olmasa da board uzerinde ikinci com port'un olma ihtimali yuksek. Eger oyleyse sadece basit bit ara parca kullanman yeterli. O zaman iki adet com port'un olacak.

kart onboard

sıkıştırmışlar
sıkıştırmışlar
sıkıştırmışlar

bakmışlar comport'un biri fazla

büyük ihitmal içindedir tabi

HunTER
11/08/2003, 15:34
Bende durum dahada vahım, cunku onboard ekran kartının cıft monıtor destegı board uzerınde comportlara yer bırakmamıs.. Ama kutunun ıcınden cıkan ara parca ıle eksık bu portları bosluklardan bırıne takmak mumkun..

Ozetle anakart kıtapcıgı sana cıkısı gosterıcektır :)