Tam Sürümünü Görmek İçin : tek com port 2 cihaz .... nasıl ?
merhaba
win XP home işl. sis.' li ve yeni bir kasa var
kasanın arkasına tek com port koymuşlar
bizim ise elimizde bir dış modem bir de gprs el modem var
dışmodem com1 de tanıtılmış vaziyette
bir de gprs var onuda com1'e tanıttım
modemden gprs geçmek istediğimde eğiliyorum modemi çıkarıp gprs'i takıyorum
ama bu iş sadece gprs te oluyor
yani sadece o çalışıyor
diğeri çalışmıyor
ne zaman gprs 'i kaldırınca ve bilgisayarı yenden başlatınca o zaman çalışıyor dış modemimiz
bu sorun çözülür mü ?
O kasada (yada anakartta) mutlaka ıkıncı bır com port olmalı.. Bunun ıcın anakartın kıtapcıgına bakabılırsın.. Ve alıcagın harıcı bır com portu arkadakı bos yuvalardan bırıne takabılırsın..
Boylece cıhazları ayrı ayrı portlara baglaman mumkun olabılır..
doğru
bunu biliyorum fakat harici port almadan bu iş olamaz mı ?
yani windows ayarın soruyorm
windows bu konuda neden kıllık yapıyorki
hangisi bağlıysa onu çalıştır sın
değil mi ama :D
Windows'da kesin senin hakkinda oyle dusunuyordur. "yaw bu eslem1 neden killik yapiyor ki... hangisini kullanacaksa, bastan onu baglasin, kafami karistirmasin"
:)
doğru acemi o da bana kıldır tabi :)
hımm
bir başka forumda şöyle cevaplar geldi:
1-bu aygıtı kullanma yap bakalım (aygıt yöneticisinde)
2-com port al
3-com to usb al
Tek com port'lu makine de ilk kez duydum. yoksa port'lardan biri 25 pin'li olanlardan mi?
Belki de son model bilgisayarlarda BIOS'dan com portu kapatinca, baglanti noktasi da yok oluyordur.
Disarida baglanti yeri olmasa da board uzerinde ikinci com port'un olma ihtimali yuksek. Eger oyleyse sadece basit bit ara parca kullanman yeterli. O zaman iki adet com port'un olacak.
Orjinal mesajı gönderen acemi
Tek com port'lu makine de ilk kez duydum. yoksa port'lardan biri 25 pin'li olanlardan mi?
Belki de son model bilgisayarlarda BIOS'dan com portu kapatinca, baglanti noktasi da yok oluyordur.
Disarida baglanti yeri olmasa da board uzerinde ikinci com port'un olma ihtimali yuksek. Eger oyleyse sadece basit bit ara parca kullanman yeterli. O zaman iki adet com port'un olacak.
kart onboard
sıkıştırmışlar
sıkıştırmışlar
sıkıştırmışlar
bakmışlar comport'un biri fazla
:)
büyük ihitmal içindedir tabi
Bende durum dahada vahım, cunku onboard ekran kartının cıft monıtor destegı board uzerınde comportlara yer bırakmamıs.. Ama kutunun ıcınden cıkan ara parca ıle eksık bu portları bosluklardan bırıne takmak mumkun..
Ozetle anakart kıtapcıgı sana cıkısı gosterıcektır :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.