PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : CS Vektörel Export

bariskuran
01/11/2007, 18:37
selam arkadaşlar;

Photoshop'da CS serisiyle birlikte Vektör desteği vermeye başladı, bunu zaten biliyorsunuz. Ancak bir sıkıntım var; deneyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

hazırladığım çalışmayı Photoshop EPS olarak kaydeiyor, FH'da formaya çekiyor daha sonra formayı postscripte ve onu da PDF'ye çeviriyorum. Böylece, photoshop'daki vektörel veriler, baskıya vektörel olarak giriyor. textlerin ya da photoshop içinde çizilmiş Shape'lerde herhangi bir sorun yok.

Ancak, çalışma içerisinde
FH'dan çağırdığım ve layerlarda Vector Smart olarak görünen vektörel tabanlı çalışmalar,
ve Place ile yerleştirdiğim EPS'ler
bu süreç içerisinde kırılıyor. yani pixel yapıyor. yaniii vektör özellikleri bozuluyor.

Yani bu vektör desteğini tam olarak kullanamıyorum. Bu konuda denemeleri olan arkadaşlar var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler...

darkart
01/11/2007, 20:20
fh den aldığın bahsi geçen çalışmaları ps de açarken zaten pixele çeviriyor. bunun ötesinde full vektör desteği zaten yok ps nin.
kaldı ki eps demek vektör demekte değil..sen .ai veya eps formatlı bir dosyayı ps de açarken, ps bunu pixel cnv edip işleme başlamanı öyle sağlıyor

bariskuran
02/11/2007, 09:07
hayır EPS'yi tekrar cs3'de açmıyorum. sorduğum şey bu değil. zaten eps cs3'de tekrar açılırken haklısın onu zaten bitmap yapıyor. aslında olay EPS'ye çevirme olayı da değil. cs3'deyken çalışmayı direkt PDF'ye de çevirebilirim, ancak EPS daha kısa sürüyor. büyük dosyalarda PDFye çevirmesi çok zaman alıyor. o yüzden EPS... yoksa EPS mevzusu değil olay.

peki bu destek nasıl bir destek o halde, text dosyasını vektör olarak exportlayabilecek, shape'i vektör olarak exportlayabilecek ama üzerinde VECTOR SMART OBJECT yazan bölümü bitmap yapıp exportlayacak. olmaz işte, orada bişeyi yanlış yapıyormuşum gibi geliyor bana. o yüzden size sordum ya... yani benim sorduğum şey eps'nin ya da ai'nin cs3'de açılırken vektör gelmemesi değil. benim sorduğum şey, cs3'den baskıya giden dosyanın vektör olarak exportlanması.

ya da şöyle söyleyeyim; type ve shape'i postscript ile vektör olarak yazdırabiliyorum. ben sadece VEKTÖR SMART OBJECT'i vektör olarak yazdıramıyorum. problem burada.

EPS'yi falan boşver. karıştırdı o, ortalığı. :)

kursad
02/11/2007, 10:18
Smart Object aslında link mantığıyla çalışıyor. Mesela Smart Object düzenlemek istediğinizde Orijinal nesne temp klasörüne "psb" dosyası olarak kaydediliyor. Malesef smart object sadece rasterize edilebiliyor. Bunun dışında nesneyi extract, embed mantığıyla çalışmanın içinde dönüştüremiyorsunuz. Burada sorun sizde değil, Program geliştiricilerinde.

bariskuran
02/11/2007, 10:41
evet smart object'in asıl mantığı, verinin ana boyutunu bozmadan transform ve efect uygulanabilmesi.

yani program; PLACE ile cs3 üzerinde konumlandırılan bir vektör data'yı cs3 vektör olarak algılayabilmesine rağmen exportlarken vektör olarak çıkartamıyor mu? ben hata yapmıyor muyum?

kursad
02/11/2007, 15:50
Evet zaten smart object için extract mantığında bir komut yok. Sadece rasterize edebiliyorsun.