PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Orjinal Windows 2.Pc ye Yükleme

xian_Servers
30/10/2007, 17:17
Arkadaşlar

Windows XP Home Orjinal Sistemim 2.Sistem Olarak Kurul Ubuntu ile C 'de Bu Sizin Kafanızı Karıştırmasın ön bilgi olarak verdim...

arkadaşımda winxp pro sp2 orjinal var ben lisansım ile birlikte kendi win imi arkadaşa, onunkini ise ben alcam ve home üzerine kurcam yani kalkıcak home... oda benim home u kurcak

Acaba Herhangi Sorun Olurmu? Sistemle İlgili bir soru değil daha çok yasallıkla ve korsanla ilgili....

hmustak
30/10/2007, 18:30
* lisanslı CD elinde olacaksa sorun olmaz.
* ev kullanıcıysan sorun olsa bile bu sebeple baskın yapılamaz

renegade1905
30/10/2007, 22:19
* ev kullanıcıysan sorun olsa bile bu sebeple baskın yapılamaz

katılıyorum bır sorun cıkmaz ama yaptıgınız yasal değil cunku lisanslar her pc için özeldir ve lisans anlaşması gereği (Hanı kurarken F8 yapıp geçiyoruz ya okumadan :D) lisans numarası kasanın üzerine yapıstırılmak zorunda(zaten kımse cıkartamaz kolay kolay :D)

Predator
31/10/2007, 10:14
İşin yasal olup olmadığını, baskın falan gibi paranoyak kısımlarını geçerseniz, daha önce oem lisans aktif edildiyse, diğer makinada kullandığınızda işletim sisteminizi zaten aktif edemeyeceksiniz. Yani bu işlemi yaptığınızda kullandığınız cdnin orjinal olup olmadığı durumunuzu değiştirmeyecek.

xian_Servers
31/10/2007, 19:54
ya sen heralde 2 pc ye aynı anda çalıştırma zannettin farkındayım başlık onu vurguluyor.. ama ben mesela

A PC => WinHome
B PC => WinPro

yüklü ben bunları

A PC => WinPro
B PC => WinHome

olarak yapıcam ama tabi home kalkıp diğer lisanslı pro yu kurcam bunda bir sorun oluşurmu ? onu soruyorum

renegade1905
31/10/2007, 19:56
her zaman en temizi formatlayıp kurmaktır

hmustak
31/10/2007, 20:19
lisans numarası kasanın üzerine yapıstırılmak zorunda

adam açıkca yazmış işte

xian_Servers
31/10/2007, 22:46
ben emin olmak istedim....