PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Vista Yönetici Parolası Sorunu

MUBNET
30/10/2007, 15:35
Bir arkadaşım, çocuklarının girdiği siteleri ve PC başında geçirdikleri zamanı kısıtılamak için Vista'da ebeveyn kontrolünü açmış.Bu sırada bir parola koymuş fakat unutmuş.

Unuttuğu yönetici parolasını nasıl tekrar bulabilir ya da korumayı iptal edebilir?

renegade1905
30/10/2007, 22:12
hatırlatma sorusu diye birşey yapmış adamlar dımı :D neyse olan olmus pc acılırken F8'e basın ordan admınle giriş yapıp düzeltilebılır(Eğer Admine şifre konulmamışsa)

Predator
31/10/2007, 10:24
@renegade1905
Vista'da xpdeki gibi administrator hesabı aktif halde gelmiyor yani söylediğin işlem yapılamaz.

@MUBNET
Parental control'ün özel bir şifresi olmuyor, yetkin olmayan bir işlem yapmaya çalıştığında karşına gelen ekrana yönetici yetkilerine sahip hesap bilgileri girmen gerekli.

Mevcut parolayı bulman mümkün değil ancak değiştirebilmen mümkün, bu işlemi en basit şekilde erd commander ile yapabilirsin,

2007 ve 2005 versiyonları vistada sorunsuz çalışıyor biraz araştır.

renegade1905
31/10/2007, 16:10
@Predator
Olabılır ben vıstayı sadece 1 hafta kullandım ve deneme amaçlıydı xp'dekı gıbı düşündüm :=)

forumgil
06/11/2007, 08:43
Ben vista da kendi koyduğum parolayı unutmuştum, microsoftu arayarak destek istedim ve bana dediler ki;

-Eğer daha önce bir diskete veya usb belleğe şifenizin yedeğini depoladıysanız sıfırlayabilirsiniz.
-Herhangi bir gizli soru ekleyerek cevabını belirttiyseniz sıfırlayabilirsiniz.
-Şifre çözme firmaları ile anlaşarak ücretli olarak kırdırmayı deneyebilirsiniz.

*bunların dışında sadece format atarak yeni bir windows kurabilirsiniz dediler.