Tam Sürümünü Görmek İçin : tumba montaj
Selam, 4 sayfalık bir broşür çalışması var elimde. Ebatları gereği tumba montaj yapmak zorundayız. Filme göndermeden önce sormak istedim, işi ekteki gibi bağladım ama emin de değilim. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
ajnglagla
28/10/2007, 01:22
pardon tumba ne ya? :D
karavanabatu
28/10/2007, 11:28
Katlanan kağıtların oluşturduğu broşürlerden sanırım.
Basılacak işi daha kısa sürede ve az fireyle çıkarmak için uygulanan bi teknik. bi de revolta var ve daha çok tercih edilen o. Tumba bağlarken pek güvenemedim o yüzden bilen birinden yardım alırım die bi sormak istedim. Neyse bekleyelim bakalım...
montaj şekli doğru gözüküyor. Tumba işlerde önemli olan makas payının ayarlanmasıdır. Kağıtta normal makas ölçüsünün en az iki katı boşluk olmalıdır ki hem yukarıdan hem de aşağıdan aynı ölçüde makas payı bırakılmalıdır.
işin filmi alındı ve baskı için matbaaya gidecek bugün. Makas payını da hesaba katmıştım aklımda kaldığı kadarıyla kağıdın uzun kenarından pay vermem gerekiyordu. umarım bir sorun olmadan kazasız belasız halletmiş oluruz. yardım için teşekkürler kürşad;)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.