Tam Sürümünü Görmek İçin : 2007 Ekim - Google pagerank güncellemesi başladı
john doe
27/10/2007, 04:52
Bir saat önce pageranki 0 olan bir sitem şimdi firefox google toolbarda pagerank 2 gösteriyor.
Bu da demek ki artık pagerankler güncelleniyor uzun bir aradan sonra.
Herkese hayırlı olsun.
evet güncellemeler başladı,bu ara google çok dalgalıydı dalgalanmanın ardından pr güncellemesi geldi.ve gerçekten bereketli bir pr güncellemesi ;
pr 0 olan 2 sitemin biri pr 3 biri pr 4 oldu.
herkese hayırlı uğurlu olsun.
evet teyit ediyorum güncelleme başlamış. Mavi Ajanda 0'dan 4'e çıkmış.
Kurtaran
27/10/2007, 18:40
Güncelleme başlamış ama birçok kişi hiç memnun değil...
Baya bi kafa karıştıran şey var çünkü mesela google pr değeri 10 da kalırken msn ve yahoo gibi sitelerin pr değerleri 9 a düşmüş ... Hadi onlar rakip diyelim kendi sitesi olan youtube ise pr değeri 3 e düşmüş...
Benimde bir sitem 0 dan 3 e cıkmış .Hiç beklemediğim bişey cünkü site daha yeniydi.
Neyse bakalım ilerleyen günler ne gösterecek?
youtube'nin düşüşü dalgalanmadan dolayıdır yakında yine pr 8 olur. pr güncellemesi için biraz daha bekleyin, ayrıca şu araç işe yarayabilir:
http://digpagerank.com/index.php?url=www.youtube.com&dc=18
senin mavi ajandaya baktım, trafik sıfıra yakın ama pagerank değeri 4. Neye göre pagerank? İçeriğe göremi?,arama motorlarındaki kayıt sayısına göremi?,verilen linklere göremi?
Pagerank bence yüksek hit alan sitelerin bir değer ölçümü olmalı.
arama motorlarındaki kayıt sayısı + içerik + içeriğin keywordlerle olan uyumluluğu + urlrewrite gbi çeşitli teknkler kullanılarak arttırılabiliniyor pagerank değeri..
bnm sitelerden birisinin PR değeri artacak diye beklerken, iyice düşmüş, ilgnç ya..
senin mavi ajandaya baktım, trafik sıfıra yakın ama pagerank değeri 4. Neye göre pagerank? İçeriğe göremi?,arama motorlarındaki kayıt sayısına göremi?,verilen linklere göremi?
Pagerank bence yüksek hit alan sitelerin bir değer ölçümü olmalı.
Pagerank hite göre belirlenmez ki doğrusuda budur. Pagerank'ın sırrını tamamen çözen kimse yok ama bilinen en önemli etken sitenin bulunduğu ip bloğu dışındaki(yani başka sunuculardaki) aldığın backlink sayısı. Tabi teknolojiyle ilgili bir siteye edebiyatla ilgili bir siteden link verdiğinde çok işe yaramıyor. buda pr'nin ayrı bir güzelliği.
Mavi Ajandaya gelince hiti sıfıra yakın mı ? nasıl bu bilgiye ulaştın ? ki hitle-pr arasında pek bir alaka yok. Ben Mavi Ajanda için PR 5 bekliyordum açıkçası az bir farkla kaçırmış olduğumu düşünüyorum.
Sıfıra yakın derken öyle sıfır demek istemdim yani yüksek hit alan bir site değil. İnşallah daha iyi olur. Zaten senin çalışmanı çok beğendim. Böyle bir çalışmanın değer alması hoşuma gider. En azından içinde emek var.
evet yüksek hit alan bir site değil şuanda. Reklam & tanıtıma Mavi Ajanda beta sürümünde önem vereceğim en azından zamanım olacak neyse konu sapmasın. düşüncelerin için saol.
büyük sitelerin prlerinde düşüş oldu.bu güncellmede ...
dediğim gibi bugun youtube tekrar pr 8
@hmustak
google.com pr 10
http://digpagerank.com/index.php?url=www.google.com.tr&dc=18
Virtuozzo
30/10/2007, 09:37
com 10, com.tr 7
Peki google bu pr güncellemelerini neye göre hangi zamanlarda yapıyor?Baya bir zamandır bu konuda hiç bir hareket yoktu.
Virtuozzo
30/10/2007, 11:25
Bir kriter, periyot yok.
Genelde 3'er - 4'er aylık periyot (http://www.seologs.com/google-updates.html)larla yapılırdı.
Ama bu son güncelleme hayli gecikti.
Tamamen Google'ın inisiyatifinde olan bir olay.
evet google sonunda güncellemelerini yaptı. sanki geç kalmıştı diye düşünürken en sonunda prleri dağıttı. bir çok siteme yeni aşmış olduklarımda dağil olmak üzere 3- ve 2 olarak dağıtmış valla. google baba bol keseden atmış yaa hadi hayırlısı.. :D
@hmustak
linkte google.com'u verdim diye hatırlıyorum allah allah neyse google.com PR 10
http://digpagerank.com/index.php?url=www.google.com&dc=18
:D
nerden çıkartıyorsun??
Bu pr güncellemesi en çok bana yaradı heralde 2 sitem pr4,4 sitem pr2 , 1 tanede pr3 oldu: )
loveis4real
26/11/2007, 03:47
Ya arkadaşlar bir yerde okudum backlink olayı daha önemliymiş pr den. Hatta pr yanıltmaktan başka bişiye yaramaz diyordu. Kesinlikle kafayı takmayın falan yazıyordu. Burda da site hit almıyor ama pr m yüksek diyenleri görünce paylaşayım dedim ...
KnightRider
30/11/2007, 00:29
Ya arkadaşlar bir yerde okudum backlink olayı daha önemliymiş pr den. Hatta pr yanıltmaktan başka bişiye yaramaz diyordu. Kesinlikle kafayı takmayın falan yazıyordu. Burda da site hit almıyor ama pr m yüksek diyenleri görünce paylaşayım dedim ...
Zaten hitle fazla alakalı değil pr. Dediğin backlink, yani sitene verilen linklere bağlı...
KnightRider
30/11/2007, 00:30
Bu arada benim için iyi olmadı, 1-2 ay önce güncelleseydi herşey daha farklı olacaktı. 2 pr den 1 pre ye düştüm... :(
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.