Tam Sürümünü Görmek İçin : Sinir oldumm..!
DesigneR
08/08/2003, 21:23
bugun 3d max kuriim bakiim edim.. saydam bi küre çizip cam zeminde yansıma verebilirmiyim diye baktım.. yapamayınca iş inada bindi uyuz oldum açtım photoshopumu 5 dakkada yaptım küremi rahatladım.. :)
http://www.atamedya.net/kure.jpg
Senin küre eriyor haberin olsun :)
Zamanla alışırsın 3D maxe...
cok guzel olmus designer bunu nasil yaptigini banada anlatabilirmisin bende biraz ugrasmaya basladim photoshop ilede benimde photoshop ile biraz sorunlarim var.tabi ki senin icin bir sorun yoksa
DesigneR
13/08/2003, 10:56
Sahin nasıl yani anlamadım? ne erimesi yaw aslanlar gibi duruyo orda işte :super:
valla murats sana psd sini yollayabilirim :) çözersin...
waw gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık..
nasil yapildigini anlatirsan memnun oluruz. Cok guzel bir calisma
Baksana altta su birikintisi var :)
DesigneR
13/08/2003, 17:29
arkadaşlar orası tamamen bi multiply ile screen layerları arasında bi danstan ibaret :)
küreyi küre yapanda arkadaki beyaza çok yakın gri fon.. önce derin bi backround yapıp marqueee ile küre boyutu seçip copy past edin.. yapıştırdığınız layera filter/distort/sypherize uygulayın..
böylece küre saydam kürenin içindeki kırılmayı yapmış oldunuz... aynı küreyi load selection yapıp içini beyaz doldurup.. baba bi outer glow (siyah renk) verip o layeri multipli yapın...
üstüne gelen yansıma için bitane küçük marquee çizip degrade siyah beyaz atın (beyaz yukarı gelecek şekilde) o layerada screen verin.. tekrar üste yeni layer açıp kürenin yarısı kadar brushla beyaz bi aydınlık atın sol tarafına..
yere yansımasıda sadece küre ile ilgili layerları kilitleyip merge down yapın kopyasını transformla ters çevirip ezip büzüp küreye yakın yerlerini kalın brush silgiyle silin..
e artık kürenin kendi siyah gölgesini ve içindeki beyaz ışık yansımasını da siz yapın parmaklarım ağrıdı bea :(
DesigneR
13/08/2003, 17:31
valla benim aradasırada manyaklıklarım tutar masamdaki cam bardağı falan çizerim.. o biter masanın zeminini kağıtları falan çizerim.. hızımı alamam yani :) kalemdi scannerdı gider öyle :)))) eski çalıştığım firmada bilgisayarda kaldı hepsi.. alsam gösterirdim..
realmusti
13/08/2003, 17:52
ders için ellerine sağlık designer.Gerçekten hoş bir çalışma :super:
DesigneR
13/08/2003, 17:59
wayy.. mustimm.. hoşgeldin :) rica ederim.. bilgi paylaştıkça güzel... ah bi konuşmayı texte çeviren sağlam bi program bulsam ne dersler anlatıcam sizede :) neyse...
realmusti
14/08/2003, 08:13
öle bişi bulursan bana da haber ver :cool:
Zerzevat Adam
14/08/2003, 08:38
görmüştüm güzel tebrikler ;)
hadi şu küreye bakıp geleceği görelim söyle kim daha güzel diyeceğim ama ayna değil :p
ArizaHerif
16/08/2003, 12:54
Bence 3D Max'i biraz daha fazla karıştırman gerekiyor. Yaptığın küre gerçekçi değil. illumination ve lighting ayarların tamamiyle suni bir yansıma veriyor. Ayrıca üzerine Photoshopta verdiğin halflighting reflection'da (Türkçesi cam keskinliği) çok suni. Ayrıca Max'de vermiş olduğun ışın arka plandaki gölgesine olan şeffaflık iz düşümü çok absürt duruyor. Senin yerinde olsam ışığı Y90'dan verir illuminasyonu direk kürenin dibine verirdim. Bence biraz daha uğraşmalısın. Özellikle ışık ve 2sided ve Refraction ayarlarını çok iyi gözden geçir ;)
Daha çok çalışman lazım. Bu yaptığın taha cok aqua butonlara benzemiş ;)
DesigneR
17/08/2003, 11:42
biri şu arkadaşa bunu tamamen photoshopta çizdiğimi söyleyebilirmi? hala farkında değilde....
merhaba çalışmalarını çok beğeniyorum.ben nezaman senin gibi birşeyler yapacam acaba diye düşünüyorum.
PS yle kaç senedir uyraşıyorsun benimde senin gibi çalışmalar yapmam için daha kaç seneye ihtiyacım olur acaba? :( bir de avatarını çok beğendim :))
Başarılarının devamını dilerim :super:
altair
ArizaHerif
17/08/2003, 17:17
Eheh artık her neyse ne farkeder ondada becerememişsin ;)
DesigneR
18/08/2003, 09:20
biri şu arkadaşa şu çalışmayı 5 dakikada yaptığımı söyleyebilirmi peki? :)
DesigneR
18/08/2003, 09:26
5 senedir pshopla uğraşıyorum.. dergi tasarımından dijital fotografçılığa, web tasarımından fotomontaj işine kadar pshop nereye girdiyse hepsinde çalıştım:) şuan web tasarımdayım ve işimi çok iyi-hızlı yaptığımı söylerler...
ne kadar zamanda öğreneceğine bişey diyemem ama şunu bilki çalışmadan öğrenemezsin.. çünkü bişeyleri yapmak zorunda olduğunda bu işi kaparsın... öteki türlü evinde üstüne fazla düşemezsin yada bu süre uzar. sana tavsiyem önce basit bi pshop kitabı al hiç bilgisayara dokunmadan önce onu oku bitir. sonra bilgisayara oturup aklında kaldığı kadarıyla uygulamalar yap.. çözemediğin yerleri kitaptan bak.. şimdilik bu kadar.. başarılar :)
ArizaHerif
18/08/2003, 10:17
Yanlış adama kitap al dediğinin farkındasındır herhalde? Senin kitap dediğin zımbırtıların seceresini biliyor, sen daha mahalle aralarında top oynarken ben Photoshop 3 ile aklının almayacağı şeyleri beceriyordum. Senin dergi tasarımı dediğin şeyi ben şu anda 12 ülkeye yapıyorum. Bunların arasında Cosmopolitan, Photo, Women, She ve Soccer vb. dergiler yer alır. Dijital fotoğraf dediğin konunun da Türkiye'deki ilk yapanları arasında yer aldım ki Dijital fotoğrafçılık zaten sivilce kir pas yok etmekten fazlası (photoshop hamallığı deriz camiada) değil ki bunu sende iyi biliyosundur. Arada da işde dekupe cut/copy/Color Correction olayları. Basit şeyler. Hamallık kategorisine girer.
+ 5 dakikada yaptım lafını birçok acemiye yutturabilirsin fakat o çalışma nerden baksan 20 dakika civarı zamanını almıştır. Artı senin evinde diye bana hitam ettiğin kişinin altında 360 bin dolarlık en son teknoloji ürünler bulunuyor ha babamın malı değil fakat; belli bir yere gelebilmişim ki işverenim bana böyle bir sistemi emanet edebiliyor... Artı senin ev ortamı diye küçümsediğin şahsi odam da da belki bi gün şansın varsa kullanabileceğin 2 adet Mac (G4- G5) bulunuyor. Hadi G4'ü görmüşsündürde G5'in ismini belki duymuşsundur. Hatta "one ya" diyebilirsinde.SGI (Silicone Graphics - Octane - SGI 630 - 708 serisi) hayatında gördün mü hiç? Görmüşsündür tabi (Filmlerin kamera arkası fragmanlarında) Yada Flame nedir bilirmisin? Yada Photoshop ile hiç 3D 'yi görmeyi denedin mi? Yada 0.4 micronluk pixellerden detay almayı denedin mi? İki layer varyantasyonuyla gelip buradaki yeni öğrenenlere ahkam kesersin de bilen adamı bozar. Daha gitmen gereken çok yol var senin.
PS'de çözemediğim yer mi? Bütün ekip güldük buna :)
DesigneR
18/08/2003, 10:42
:))))))) ya biri Allah aşkına şu arkadaşa ona değlide yukarda msj yazan altair adlı üyeye bu tavsiyeleri yazdığımı söyleyebilirmi?????
bunuda ekibe okutmayı unutma.. rezil olanın kim olduğunu görsünler.. :))))
daha okumayı anlamayı bilmiyosun saydıklarını kullanma kapasitenden şüpheliyim dostum..
ben kimseye hava artislik yapmıyorum ama sen baya doluymuşsun resmen "ben babanızım "der gibi çıktın ortaya :)))))))
ya lütfen sabah sabah çenem ağrıdı konunun başından beri bi saflık sardın ortalığa aklın durur şu konuyu biri okusa kırılır gülmekten... ya sen niye üstüne alınıyosun herşeyi be adam? aklını falanmı yitirdin.... :)))))
ben onları altair e yazdım 3-4 msj yukarda onu oku ondan sonra hava at..
burda kimin ne olduğunu herkes biliyo.. önce konuyu anla sonra cvp yaz... g4 müş g 5 miş alayını kullandım ben dostum sen beni tanımıyosun.. yeter saçmalama artık bye...
DesigneR
18/08/2003, 10:44
al işte medina turgulda çalışıyomuş.. hemen ayzmış avatarın üstüne hava atacak ya.. :)) dostum reklam ajanslarında fikir tasarım başkalarından çıkar.. sen "şunu yap" denileni yapıyosun..
bilmem daha öteye gitmeme gerek varmı..
ArizaHerif
18/08/2003, 10:48
burda kimin ne olduğunu herkes biliyo.. önce konuyu anla sonra cvp yaz... g4 müş g 5 miş alayını kullandım ben dostum sen beni tanımıyosun.. yeter saçmalama artık bye...
:) gülüyoruz zaten sana. Hadi sen git internet cafendekilere PS öğret oke? G5 kullanmış :)
DesigneR
18/08/2003, 10:53
ya neden patronlarının parasıyla hava atarki insanlar.... . sen kimsin ve kiminle alay ediyosun!.... git ne halin varsa gör cılkını çıkarma olayın...
benim yazımı iddia ederimki ordakilere okutmadın .. okutsaydın sen gülünç duruma düşerdin...
Arkadaşlar lütfen bu konu hakkındada buraya yorum yapın...
ArizaHerif
18/08/2003, 10:56
Okuttuğumdan emin olabilirsin ;) Hatta sana hala güldüklerinden de emin olabilirsin :)
DesigneR
18/08/2003, 10:58
o zaman orda herkes senin gibi.... bende diyorum bu sene neden medina turgul kristal elmadan ödül alamadı :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
haklı adamlar...
Sakın olun beyler bu ne celal boyle :) Hepımızın amacı burda bıseyler ogrenmek degılmı?
Kı bence el sıkısıp barısın.. Ikınızde bana kalırsa ıcınde bulundugunuz topluluga oldukca yararı dokunacak adamlarsınız.. Yok yere bırbırınızı kırıp bızı sızden mahrum bırakmanızı ıstemem :)
DesigneR
18/08/2003, 11:05
işte bende tam bunu anlatacaktım ona ama adam daha dialoğu anlamamış.. ona böyle şeyler söylesem başlicak bu sefer
"ben amerikaya tasarım yapıyorum sen nasıl benle barışırsın kim oluyosun.. burda sana gülüyoruz. ha ha hahaaa.. he söyle"
falan dicek diye korktum :)
Neyse sen demıs ol yınede.. Ve ArizaHerif te cok ustelemesın.. Konu kapansın boylece :)
ArizaHerif
18/08/2003, 11:21
Kristal Elma'nın bu yılki sahipleri TBWA/İstanbul, Medina/Turgul DDB, Markom/Leo Burnet oke?
Benim için sorun yok.
DesigneR
18/08/2003, 11:22
bende bi sorun yok.. bi anlık bişeye sinirlenip burda parlamış olabilir ama keskin sirke küpüne zarar... konuyu baştan sona okudunmu hunter? sence sorun kimde?
Evet bastan sona takıp ettım.. Ama taraf olmam dogru olmaz sanırım :) Yanı ben konun bıran once kapanması taraftarıyım :)
ArizaHerif
18/08/2003, 11:27
bana göre hava güneşli ;)
DesigneR
18/08/2003, 11:37
dostum ben burda bişey yapıyorum gösteriyorum beğeniliyo nasıl yaptın denilince anlatıyorum.. olay bu.. sen çıkmış bana 3d vaazı veriyosun.. ben zaten diyorum photoshopta yaptım..
sonra başka bi arkadaş (altair) diyoki çalışmalarını beğeniyorum bende öğrenmek istiyorum ne kadar zamanda öğrenirim nasıl öğrenirim diyo.. bende ona yazıyorum böyle yap böyle yap diye.. sen zıplıyosun car car ediyosun. ya ne gerek var dur bi oku kim ne demiş.. :))) neyse kapatalım bu konuyu...
ArizaHerif
18/08/2003, 11:39
neyse sabah sabah iyi ekşın oldu ;)
DesigneR
18/08/2003, 11:42
warya alem adamsın ya ne diyim.. başarılıydı :super:
DesigneR
18/08/2003, 11:43
yani saydam cam bi küreden bu kadar polemik çıkar.. dahada çıkmaz... :)))) ne kadar yaratıcıyız Allahım kahretsin.. :p
ArizaHerif
18/08/2003, 11:44
;)
Orjinal mesajı gönderen DesigneR
yani saydam cam bi küreden bu kadar polemik çıkar.. dahada çıkmaz... :)))) ne kadar yaratıcıyız Allahım kahretsin.. :p
:D :D
sizin alıp veremediğiniz ne anlamadım.
Sonuçta ikinizin ortak yani photoshop (daha doğrusu grafik).
birbirinizin kötü yanlarını bulacağınıza tatlı bir rekabetle grafik tasarımıile ilgili ipucları verseniz daha iyi olur. Sonuçta burası birbirimizin açığını bulmamız için faaliyette bulunan bir forum değil bilgi paylaşım ortamıdır.
DesigneR
18/08/2003, 12:43
tamam sorun yok ama sen yinede baştan sona bi oku olayı anlarsın derim :)
yo hocam ben baştan sona okumakla kalmadım diğer konularda yapmış olduğunuz tartışmalarıda okudum.
olay photoshop 7 nin çıkış tarihinde kaynaklanıp birbirinize yumuşak değilde sert çıkmanızdan kaynaklanıyor.
yani sudan sebebler..
nys boşwerin..
sevgili @DesingeR, "ArizaHerif" kullanıcı boş biri değil gibi yani iyi biri(sende tabi) bence. bunu tartışmak değilde paylaşarak yapsanız benimö gibi grafik fukaraları yararlanır..
Sessiztetik sağduyuna teşekkürler olması gerekenleri yazmışsın.
Bu arada 3D Max ile küre çalışmaları ama bana ait değil.
http://www.ceviz.net/tenis/sphere2.jpg
http://www.ceviz.net/tenis/sphere3.jpg
http://www.ceviz.net/tenis/sphere4.jpg
DesigneR
19/08/2003, 15:34
3d max.. ne denilebilirki... :) öğrenicem ama vaktim yok... :(
akiftalha
19/08/2003, 16:57
Abi ben de oğrenmeliyim çok guzel olmus kim yaptıysa eline sağlık. 3dmax:cool:
Zerzevat Adam
24/08/2003, 00:51
Benim hedefim şudur:
önce html + ps + fh + dw + fp yeterince iyi-çok iyi olmalı
sonra flash eski tecrübemi yaratıcı tekniklere ve act'lere aktarmalıyım daha öğrenmem gerekenler var
3D'ye iyice girmeli 3dsmax+aftereffects+flash iyi kullanmalıyım
şunu söylüyorum ki olmam gereken bir kişi varsa
o da tabi ki SHIFT abimdir
gerçekten bir TASARIMCI 100% eminim buna...
yo hocam ben baştan sona okumakla kalmadım diğer konularda yapmış olduğunuz tartışmalarıda okudum.
olay photoshop 7 nin çıkış tarihinde kaynaklanıp birbirinize yumuşak değilde sert çıkmanızdan kaynaklanıyor.
Ben de okudum..
Haklısın ilk sert çıkan kazanmalı, diğeri "aman abi sen bilirsin" demeli ki tartışma çıkmasın :))
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.