Tam Sürümünü Görmek İçin : Fazla Şarj pili ne yapar ?
iki örnek
ericsson r520m pilini şarj ederken ericsson'un arkası ısınırken 1-2 saat sonra ısınma olmuyor
sanki şarj bitiyor gibi
ayrıca şarj edilebilir kalem pilleri şarj eden cihaz ...
şarj ederken kırmızı ışık yanıyor
şarj bitince sönüyor
soru: bu iki cihazda saatlerce şarj etse ne olur ?
zararı varmıdır ?
ben ericsson t-18 i uzun süre şarjda bırakıyorum bir zararını görmedim, fakat telefondaki ısınma geçse de şarj aletindeki geçmiyor dikkat etmek gerekir.
kalem pilleri şarjda unuttuğumda hem pillerim hem makinem telef olmuştu.
Bir telefon alındığı zaman şarj aleti bir kere prize takılır ve telefon hakkın rahmetine kavuşana kadar çıkarılmaz. Bu birinci kuraldır.
İkinci kural ise yeri geldiğinde bol bol unutularak telefon bazen günlerce şarjda bırakılır.
Neyseki yeni telefonların hepsi şarjla işi bitince doldum deyü bırakıyor devreyi.
peki bir yandan şarj olurken bir yandan gprs çalışsa
bunun zararı olur mu ?
@ansugo: şaka değil değil mi ?
Birşey olmaz.
R520 ilk aldığımda, PC'ye giden aparatı ile birlikte bir ay civarı açık durmuştu. Son iki aydır da kapalı duruyor.
Yeni telefonlarda böyle şeyler sorun değil.
Şaha, hiç değil.
:)
teşekkürler
ilk defa telefon aldım
gıcık oluyordum millettin bayağı bir haltmış gibi gösterişlerine
bundan dolayı tırsmıştım
gprs sevdasına ...
:)
bir şey taşımak hoşuma gitmiyor
alışacağız artık
...
ilk aldım getirdim şarja koydum 40 dk bekledi bitti galiba diye söktüm telefonu şarjdan
kitapçığa baktım 4 saat şarj edin diyor
bir arkadaşım 12 saat filan dedi
bu açıdan bir zarar olur mu acaba ?
Benım hanı takoz olarakta kullanılabılen turden cok eskı bı erıcsonum var.. Bu kacıncıcı batarya degıstırmemız hatırlamıyorum.. Sorun su bataryayı alıyoruz bı kac hafta kullanıyoruz ardından cok sarda durdugu ıcınmı nedır kut dıye batarya elımızde kalıyor ve 12 saat dolum yapılmıs telefon sarjım yok dıye bagırmaya baslıyor..
Anlıycagınız benım telefon sarj da durmadıgı surece calısmıyor :)
sabit telefon gibi olmuş yani :)
Mingitau
09/08/2003, 16:57
gibisi fazla sabit telefon :p
Orjinal mesajı gönderen eslem1
ilk aldım getirdim şarja koydum 40 dk bekledi bitti galiba diye söktüm telefonu şarjdan
kitapçığa baktım 4 saat şarj edin diyor
bir arkadaşım 12 saat filan dedi
bu açıdan bir zarar olur mu acaba ?
Bir ara bu pilleri az-çok biliyordum.
Bazı pillerin ilk şarjda uzun süre durması, birkaç kere tam boşaldıktan sonra şarj edilmesi falan gerekebiliyor.
Ama sen kitapçıkta ne yazıyorsa onu yap. Genelde maksimum değerleri verirler, daha sonra haksız duruma düşmemek için.
cep telefonları için geçerli değil onlar sabit ev telefonlarında (erikson gibi) olanlarda geçerli aynı akülü arabayı şarj etmek gibi. :) tabi bildiğim kadarıynan
zahmet edip cevapladığınız için ;
Teşekkür Ederim nohurge,Ansugo,Ansugo,HunTER,HunTER,Axion,Ansugo,J unkie
Ve mutlaka telefonun şarjı bitmeden şarja koyma.Çünkü eğer şarj bitmeden konulursa kendini otomatik olarak deşarj ediyor.
Ayrıca kullanım kitağçığında verilen süreden daha fazla şarjda tutma çünkü yine deşarj oluyor.
Kısacası pillerin en büyük düşmanı deşarjdır.Deşarj olayı olduğu sürece pilin ömrü azalır.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.