PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Fazla Şarj pili ne yapar ?

eslem1
08/08/2003, 20:07
iki örnek

ericsson r520m pilini şarj ederken ericsson'un arkası ısınırken 1-2 saat sonra ısınma olmuyor

sanki şarj bitiyor gibi

ayrıca şarj edilebilir kalem pilleri şarj eden cihaz ...

şarj ederken kırmızı ışık yanıyor

şarj bitince sönüyor

soru: bu iki cihazda saatlerce şarj etse ne olur ?

zararı varmıdır ?

nohurge
08/08/2003, 22:18
ben ericsson t-18 i uzun süre şarjda bırakıyorum bir zararını görmedim, fakat telefondaki ısınma geçse de şarj aletindeki geçmiyor dikkat etmek gerekir.
kalem pilleri şarjda unuttuğumda hem pillerim hem makinem telef olmuştu.

Ansugo
08/08/2003, 22:54
Bir telefon alındığı zaman şarj aleti bir kere prize takılır ve telefon hakkın rahmetine kavuşana kadar çıkarılmaz. Bu birinci kuraldır.

İkinci kural ise yeri geldiğinde bol bol unutularak telefon bazen günlerce şarjda bırakılır.

Neyseki yeni telefonların hepsi şarjla işi bitince doldum deyü bırakıyor devreyi.

eslem1
09/08/2003, 00:36
peki bir yandan şarj olurken bir yandan gprs çalışsa

bunun zararı olur mu ?

@ansugo: şaka değil değil mi ?

Ansugo
09/08/2003, 12:30
Birşey olmaz.

R520 ilk aldığımda, PC'ye giden aparatı ile birlikte bir ay civarı açık durmuştu. Son iki aydır da kapalı duruyor.

Yeni telefonlarda böyle şeyler sorun değil.

Şaha, hiç değil.

eslem1
09/08/2003, 14:49
:)

teşekkürler

ilk defa telefon aldım

gıcık oluyordum millettin bayağı bir haltmış gibi gösterişlerine

bundan dolayı tırsmıştım

gprs sevdasına ...

:)

bir şey taşımak hoşuma gitmiyor

alışacağız artık

...
ilk aldım getirdim şarja koydum 40 dk bekledi bitti galiba diye söktüm telefonu şarjdan

kitapçığa baktım 4 saat şarj edin diyor

bir arkadaşım 12 saat filan dedi

bu açıdan bir zarar olur mu acaba ?

HunTER
09/08/2003, 15:00
Benım hanı takoz olarakta kullanılabılen turden cok eskı bı erıcsonum var.. Bu kacıncıcı batarya degıstırmemız hatırlamıyorum.. Sorun su bataryayı alıyoruz bı kac hafta kullanıyoruz ardından cok sarda durdugu ıcınmı nedır kut dıye batarya elımızde kalıyor ve 12 saat dolum yapılmıs telefon sarjım yok dıye bagırmaya baslıyor..

Anlıycagınız benım telefon sarj da durmadıgı surece calısmıyor :)

eslem1
09/08/2003, 15:55
sabit telefon gibi olmuş yani :)

HunTER
09/08/2003, 16:03
Aynen oyle :)

Mingitau
09/08/2003, 16:57
gibisi fazla sabit telefon :p

Ansugo
10/08/2003, 03:37
Orjinal mesajı gönderen eslem1

ilk aldım getirdim şarja koydum 40 dk bekledi bitti galiba diye söktüm telefonu şarjdan

kitapçığa baktım 4 saat şarj edin diyor

bir arkadaşım 12 saat filan dedi

bu açıdan bir zarar olur mu acaba ?

Bir ara bu pilleri az-çok biliyordum.

Bazı pillerin ilk şarjda uzun süre durması, birkaç kere tam boşaldıktan sonra şarj edilmesi falan gerekebiliyor.

Ama sen kitapçıkta ne yazıyorsa onu yap. Genelde maksimum değerleri verirler, daha sonra haksız duruma düşmemek için.

Junkie
10/08/2003, 11:33
cep telefonları için geçerli değil onlar sabit ev telefonlarında (erikson gibi) olanlarda geçerli aynı akülü arabayı şarj etmek gibi. :) tabi bildiğim kadarıynan

eslem1
10/08/2003, 15:31
zahmet edip cevapladığınız için ;

Teşekkür Ederim nohurge,Ansugo,Ansugo,HunTER,HunTER,Axion,Ansugo,J unkie

MUBNET
10/08/2003, 16:41
Ve mutlaka telefonun şarjı bitmeden şarja koyma.Çünkü eğer şarj bitmeden konulursa kendini otomatik olarak deşarj ediyor.

Ayrıca kullanım kitağçığında verilen süreden daha fazla şarjda tutma çünkü yine deşarj oluyor.

Kısacası pillerin en büyük düşmanı deşarjdır.Deşarj olayı olduğu sürece pilin ömrü azalır.