Tam Sürümünü Görmek İçin : Domain Transfer
Karanfil
18/10/2007, 19:46
Selamlar,
Buyuk bir hata yapıp 4-5 ay önce nettescil.com'dan bir domain almıştık. Gün oldu devran döndü domain satan şirketin domaini düştü. Şimdi park halinde ve başka bir şirkete bizimkini geçirmek istiyoruz. Bu konudaki yaratıcı fikirleriniz nelerdir :)
Progen ve nettescil'e hiçbir şekilde (Fax, tlf, adres vb) ulaşılamıyor.
Şu aşamada Progen yetkililerinin şahıslarına ulaşmaktan başka bir çare yok gibi görünüyor..
Progen Hakkında Yorum : Durumlarına üzüldüm..
Virtuozzo
19/10/2007, 10:09
nettescil hangi registrarın bayisi ise orası ile görüşüp durumu anlatın.
Bir çözüm bulacaklarına eminim.
Amatörce iş yapan kişilerden,yada şirketiz diyenlerden yada gerçekten şirket olanlardan (Özellikle domain ve hosting konusunda türkçe içerik sunan yada hizmet veren) hiçbir şirket yada şahısla işim olmadı.
Günün birinde mağdur olacağımı bildiğim için olmadı.Ama yabancılardan şimdiye dek hiçbir şekilde mağduriyete uğramadığımı belirtmek isterim. Ne tür bir iş yaptıysam karşılığını hiç beklemeden aldım.
Sahtekarlığın ve alavere dalavere işlerin hepsini malesef biz Türkler yapıyoruz. Yine mağdur olan biz oluyoruz.
Kesinlikle güvenmiyorum.
Daha çoook yolumuz var anlaşılan, hele bir de stratejik bir kurum olan Türk Telekom'un Türkiye çıkarına çalışmayacağı bilinen bir şirkete büyük ölçüde devredilmesinden sonra Türkiye'den birşey beklemek doğru değil, yapana değil yaptırana bakacaksınız yani..
Neyse, konu sapacak anlaşılan..
EVet, gerçekten de Progen'e ulaşılamıyor, zaten uzun süredir de Taşındık ibaresi sitelerinde yer alıyordu, herhalde sektörden çekileli epey oluyor ama bu sorunlar ilgisizlikten dolayı yeni yeni kendisini göstermiş olabilir, zira İzmir'den taşındıktan sonra işlerinde pek iyi oldukları söylenemezdi zaten, tabi firmayla ilgim olmadığı ve fikir sahibi olmadığım için daha fazla yorum yapmak istemiyorum, bence siz registrar firmayla bağlantıya geçmeye çalışın..
Benzer sorun bi arkadaşımdada oldu. Domain registerfly.com sitesine kayıtlıydı. Süresi geçince eNom.com diye bir siteye geçmiş. Sanırım banada aynı işlemi yapmak düşüyor... :(
Nettescil.com OnlineNIC Inc ile çalışıyormuş onlineNIC ile irtibata geçseniz bile bir yardımda bulunmıcaklar kendilerinde bulunan kayıtlı bilgileri verip resellerımız ile iletişime geçin diyecekler. Yakın geçmişte başka bir onlineNIC reseller'ında bu olayı yaşadığımdan dolayı onlineNIC ile bende konuşmuştum. Domain'nin düşmesini beklemekten başka çareniz yok.
Karanfil
21/10/2007, 14:06
Selamlar,
Progen, 2-3 yıl oncesinin en iyi sirketlerinden biriydi. Hacklendikten sonra bu hallere dustu. Cok buyuk zarara ugrayanlar da var, biz sadece bir domainle kurtarmış gibiyiz... OnlineNIC'le irtibata geçtik, DNS'leri guncelledik dediler, şimdi bekliyoruz bakalım. Yorumlarınız için teşekkürler.
Bu tür olaylara adı karışmayan birtek Progen kalmıştı, demek onlar da bu furyaya katıldı, üzüldüm, halbuki onlar sessiz sessiz, sektörde işlerini devam ettiriyor gibiydiler, geçmiş olsun..
xian_Servers
21/10/2007, 16:08
way be ne oldum değil ne olucam demeliye bir örnek daha üzüldüm..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.