Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshopta türkçe karakter sorunu
dobradobra10
16/10/2007, 00:42
herkese selam ceviz.net'in güzel insanları.forumda aradım ama bulamadım.eğer varsa kusura bakmayın.
ben photoshopta yazılarımı türkçe olarak yazamıyom.yani türkçe olan ç,ü,İ vs. gibi harfler yazılmıyor.bunun neden gaynaklandığını bilen arkadaşlardan yardım istiyem.
şimdiden hepinizden ALLAH razı olsun....
yazamıyom => yazamiyorum
gaynaklandığını => kaynaklandigini
istiyem => isteyeyim
Bence sen turkce yazamiyorsun da ondan kaynaklaniyor :D
Kullandigin font buyuk ihtimalle turkce karakterleri desteklemiyordur!. Arial,tahoma,verdana..vs gibi fontlar ile deneyebilir misin?
arkadasım photoshopun eski sürümlerini kullanıyorsan türkce karekter kabul etmez fakat Adobe Photoshop CS2 bulurda pc ne yüklersen türkçe karekterlerde yazı yazabilirsin yok ben bulamam diyorsan o zaman başka bir programda yazını yazcaksın herhangi bir yerde o yazdıgın yazıyı kopyala photoshopta tex aracınla boş bir yere tıkla ve ctrl+v yapıştır dersen o zaman kabul eder arkadasım
arkadasım photoshopun eski sürümlerini kullanıyorsan türkce karekter kabul etmez fakat Adobe Photoshop CS2 bulurda pc ne yüklersen türkçe karekterlerde yazı yazabilirsin yok ben bulamam diyorsan o zaman başka bir programda yazını yazcaksın herhangi bir yerde o yazdıgın yazıyı kopyala photoshopta tex aracınla boş bir yere tıkla ve ctrl+v yapıştır dersen o zaman kabul eder arkadasım
Hımm....+ PCdeki dile göz at sağ altta...Ancak her font türkçe karakterleri desteklemeyebilir.Bakın işte çaresine :kuul:
Photoshop CS de arial fontta bile ı ş ç ğ çıkmıyor.
ı ş ç felan yapmak için notepad açın karekteri yazıp kopyalayın psye paste edin tr karekterler çıkacaktır (tabi kullandığınız font unda Tr karekterleri desteklemesi gerekir)
xian_Servers
04/11/2007, 16:06
istiyem => isteyeyim
Bence sen turkce yazamiyorsun da ondan kaynaklaniyor :D
istiyem => isteyeyim => istiyorum
olur böle hatalar :)
berkan52
09/12/2007, 06:26
Arkadaşım öncelikle şunu söyliyeyim. Her font türkçe karakter içermez. Photoshop CS2 harikalar diyarıda değil öyle her karakteri türkçe yapmıyor. Karakterden karaktere değişir bu olay. Eğer yazamıyosan destekleyen karakterlerle çalışman gerekir. Arial,Times New Roman vb. fontlarla çalışabilirsin. Değişik şekiller istiyorsan ya türkçe fontlar bulmalısın.
Not: Bu arada bazı font sitelerinde indirmeden önce fontun ön izlemesi olur. Oradan bakabilirsin türkçe karakter varmı yokmu diye.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.