Tam Sürümünü Görmek İçin : Localhost 'u siteadi.com gibi göstermek.
Arkadaşlar merhaba öncelikle geçmiş bayramınızı tebrik ediyorum. Yapmak istediğim daha dogrusu merak ettiğim ve kafamda olabilir diye baktıgım ve biraz google araştırması yaptıgım olabilri gibi algıladıgım ama ingilizcemin yetersiz olmasından dolayı tam bir anlam veremediğim bir konu var. ben localhost da bir calışma yapıyorum ancak bu calışmam için http://localhost seklide calıştıgım sistemimi http://siteadi.com gibi acmak istiyorum internet baglantımıın olması sart değil zaten localde calışacağım için kendi localimi bu isimle calıştırma imkanım var mı acaba. windows xp de appserv kurulu yada xpde ISS kurarak bu işlem mümkünmü şimdiden yarıdm cı olan arkadaşlara tşk ediyorum.
Not: Eğer mesaj yanlış yerdeyse özür dilerim. En uygun burasını gördümğüm için yazdım. İyi çalışmalar.
2 si içinde web server yaparsan neden olmasın. alırsın bir domain localhost yerine siteadi.com yazıp gerekli düzenlemelerini yaparsın .
daha fazla ayrıntı için forumda arama yap bu konu hakkında baya yazıldığını hatırlıyorum .
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörünün içinde "hosts" isminde bir dosya bulunur. Bu dosyayı görmek için Araçlar > Klasör Seçenekleri menüsünü tıklayıp açılan pencereden Görünüm sekmesini seçtikten sonra; önce Gizli dosyaları göster seçeneğini seçip ardından Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) seçeneğinin yanındaki tiki kaldır (sorulan soruya evet deyip geç)
Sonra bu dosyanın salt okunur özelliğini kaldır ve notepad ile aç.
127.0.0.1 localhost
şeklindeki satırı
127.0.0.1 siteadi.com
olarak değiştir ve kaydedip kapat.
Değişikliklerin etkin olabilmesi için Başlat > Çalıştır'a tıkla, cmd yaz ve komut satırını çalıştır. Komut satırına ipconfig /flushdns yaz ve enterla. Şimdi siteadi.com yazarak localhostuna ulaşabilirsin.
Bu şekilde localhost yazarak lokal hostuna ulaşamazsın ama değiştirmeni istediğim satırı değiştirmeyip bir alt satıra 127.0.0.1 siteadi.com yazarsan hem siteadi.com yazarak hem de localhost yazarak lokal hostuna erişebilirsin. Aşağıya örnek bir hosts dosyası koyuyorum:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
#127.0.0.1 siteadi.com # baştaki sharp'ı (#) kaldırarak hem siteadi.com hem de localhost yazarak lokal hostuna erişebilirsin...
#block wga
#127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com
eğer amacın dışarıdaki ziyaretçilerin o şekilde görmesi ise. Domain adını edinmen daha sonra dns yönlendirmesini ister kendi kurduğun dns sunucuya ister nette bedava olan bir çok dns sunucuya yapabilirsin (www.afraid.org gibi)
Cok tesekkur ederim tam olarak yapmak istediğim buydu.
eğer amacın dışarıdaki ziyaretçilerin o şekilde görmesi ise. Domain adını edinmen daha sonra dns yönlendirmesini ister kendi kurduğun dns sunucuya ister nette bedava olan bir çok dns sunucuya yapabilirsin (www.afraid.org (http://www.afraid.org) gibi)
hayır yapmak istediğim o değil aslında bir sitem var ama aldıgım script domain ismine lisanslı bu yuzden script içn yeni bir tema hazırlamak istiyorum. bu yuzden de localde calışmak için boyle bir seye ihtiyacım vardı. cevapalr için tşk ederim.
AhmetBSD
15/10/2007, 15:52
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörünün içinde "hosts" isminde bir dosya bulunur. Bu dosyayı görmek için Araçlar > Klasör Seçenekleri menüsünü tıklayıp açılan pencereden Görünüm sekmesini seçtikten sonra; önce Gizli dosyaları göster seçeneğini seçip ardından Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) seçeneğinin yanındaki tiki kaldır (sorulan soruya evet deyip geç)
Sonra bu dosyanın salt okunur özelliğini kaldır ve notepad ile aç.
127.0.0.1 localhost
şeklindeki satırı
127.0.0.1 siteadi.com
olarak değiştir ve kaydedip kapat.
Değişikliklerin etkin olabilmesi için Başlat > Çalıştır'a tıkla, cmd yaz ve komut satırını çalıştır. Komut satırına ipconfig /flushdns yaz ve enterla. Şimdi siteadi.com yazarak localhostuna ulaşabilirsin.
Bu şekilde localhost yazarak lokal hostuna ulaşamazsın ama değiştirmeni istediğim satırı değiştirmeyip bir alt satıra 127.0.0.1 siteadi.com yazarsan hem siteadi.com yazarak hem de localhost yazarak lokal hostuna erişebilirsin. Aşağıya örnek bir hosts dosyası koyuyorum:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
#127.0.0.1 siteadi.com # baştaki sharp'ı (#) kaldırarak hem siteadi.com hem de localhost yazarak lokal hostuna erişebilirsin...
#block wga
#block wga
kacak windows kullaniyorsun:)))
xian_Servers
15/10/2007, 21:32
orayı karıştırma olm kaçımız orjinal kullanıyoruz aman bsa duymasın :P :):) kullanan düşünsün diyerek hayvanlık yapmayın :)
ayrıca windows pro içinmi geçerli bu olay easyphp ve home kullanıcısıyım...
orayı karıştırma olm kaçımız orjinal kullanıyoruz aman bsa duymasın :P :):) kullanan düşünsün diyerek hayvanlık yapmayın :)
ayrıca windows pro içinmi geçerli bu olay easyphp ve home kullanıcısıyım...
Hayır, Hosts dosyası DNS den önce kullanılan bir yöntemdi sitelerin artması başka teknolojileri doğurdu en son DNS kullanıyoruz.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.