Tam Sürümünü Görmek İçin : Resim arama ¿?
Site, dokuman aramak icin kullanilan siteler her gecen gun artiyor..
merak ettigim acaba herhangi bir resmi taratip, onun hangi sitede oldugunu bulabilen bir web uygulamasi var mi?
Yoksa neden yapmadilar, varsa = ?
google da zaten grafik olarak aratabiliyoruz ama bahsettiğin olay daha farklımı ? yada benmi yanlış anladım .
Elimde bir grafik var, bunun hangi siteden geldigini bulmak istiyorum ve ya baska hangi sitelerde var, google a upload edip, bu grafigin web de hangi konumda oldugunu bulmasi meselesi..
ajnglagla
10/10/2007, 10:23
dediğin çok zor bir iş gibi geldi bana. pixelleri teker teker okuyup yine başka sitelerde okuduğu pixel değerleriyle karşılaştıracak, kaldı ki ortasında ufak bi logo olan resim aradığın resim olmasına rağmen sana bulunamadı sonucu dönebilir. hem boyut yada parlaklık ayarları farklıysa?
Yuz tanima sistemleri gibi bir sey yapsalar o kadar zor olmaz, mesela parmak izi tanima gibi..
Ayrica scrollbar ile detayli arama derecesini ayarlayabilirsek, detayli aramada bekletsin, yuzeysel aramada en yakin sonuclari gostersin..
Sizce de cok kullanilmaz miydi? bence yakinda duyarsaniz hic sasmayin..
Yapılabilirliği tabiki mümkün, ancak finereader gibi yazıları tarayan programlar masaüstü uygulamalarında bile yavaş çalışıyor.
Bence düşünülmüştür, ancak pratikleştirilememiştir :)
bence çok zor ve yapılması gereksiz bir şey olduğu için kimse bu işe girmiyor.
sorun kopyalama veya lisans sorunu ise tavsyem noterden tasdik ettir.
mesela fotokritik.com sitesinde de resimler kullanım hakkı içeriyor.
ayrıca dediğin şey de tam olarak mantkılı değil çünü öle bişi çıksa insanların yapacağı ilk şey şı olurdu.
resim üzerinde hemen 1 pixellik bir değişiklik yapmak. yada daha farklı bir işlem yapmak. yani yatırım yapılması ve ya üstünde çalışılması için çok daha mantıklı cevapların olması gerektiğini düşünüyorum.
KOlay gelsin
Resim uzerindeki 1 pixel degisikligi degil mesele, mesele yapay zeka.. Yuz tanima sistemi gibi, ayrica ayni resmi kim bilir kac kisi arar, arkadaslar bu kadar karamsiz konusmayin, imkansiz diye bir sey yoktur, google milisaniyelerle milyarlarca sonuc cikartabilen bir uygulama, onun icin boyle bir sistem neden bu kadar zor olsun ki?
karavanabatu
11/10/2007, 09:27
Bunun için Google'ı beklememize gerek yok. İyi ya da kötü yapılmış olanlar bile var (bkz. http://www.myfonts.com/WhatTheFont/). Buradaki yazı tipi tanıma.
Bize kalan burdaki algoritmayı anlayıp geliştirilmesini sağlamak ya da başkasının yapmasını beklemek. Kısacası her zaman yaptığımızı yapmak...
linki hatırlamıyorum ama renk tonajlarına ve içeğine göre arama yapabildiğimiz bir site vardı.
mesla elinizdeki resim bir gitar resmi ve gitar mavi ise arama kutusuna mavi yazıyorsunuz , kullanılan renklere mavitonlarını ekliyorsunuz.
algoritmaya gelince iki bitmap dosyayı AND işlemine tuttuğunuz da resmin kaçta kaçı siyah ise iki resim o kadar benziyordur kendine. Çalışma hızı dosyanın boyutuna göre değişir. Algısal değildir Renk çakışmasına bağlıdır. Eğer resimlerin renk derinliklerini azaltırsanız parlaklık , kontrast değerlerinden daha az etkilenir...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.