PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : dll sorunu

ferdi04
09/10/2007, 03:04
arkadaşlar ben dev c++ dll oluşturmaya çalışıyorum derledikten sonra dll oluşuyor ama bu dll' yi programlarımda kullanamıyorum
bunu kendi programlarıma nasıl ekleye bilirim

depones
09/10/2007, 15:51
Eğer, başka özel ayarlamalar yapmadıysanız, programlarınızda kullanmak için oluşturduğunuz .dll dosyasını .exe dosyası ile aynı dizine koyuyor musunuz ?

ferdi04
09/10/2007, 16:06
evet exe ile aynı dizinde ama dll 'den çektiğimi fonksiyonları göremiyor şu işi bana bir güzel anlatırmısınz

depones
10/10/2007, 00:05
.dll dosyası oluşturmayı biliyorsunuz sanırım. Oluşturduğunuz .dll dosyasını kullanmak istediğiniz projenize dahil edip projeyi build ettiğinizde hata hangi aşamada ortaya çıkıyor, derleme aşamasında mı, link aşamasında mı ? Hata mesajını buraya yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar.

ferdi04
10/10/2007, 13:35
hata mesajı

no host application was provided

burda çalıştırılaçak bir uygulama sağlanamadı diyor ama neden anlamadım acaba kendi programımda'mı hata var sonra bu programa dll yi eklemek başlık dosyası eklemek gibimidir

örnek olarak

#include "dllmain.dll"

veya

#include "dllmain.h"

yani

biz projeye dll oluşturmak için hazırladığımız başlık dosyasınımı ekleyeceğiz yoksa

yarattığımız dll yimi projeye ekleyecez

Euclides
10/10/2007, 14:06
#include = copy&paste demek.
Dll'i notepad ile aç içindekiler c++ kodlarına benziyormu ?

#include "header" dediğini düşünelim. Header'da fonksiyon prototipleri olduğunu varsayalım. Derleyiciye "uzayda bir yerlerde" bir fonkisyon var diyorsun. O da buna göre derliyor. Ama link'lerken bu fonk.'un tam yerini bilmesi lazım. Linker dll için düzenlenmiş bir *.lib dosyasına ihtiyaç duyacak....

"no host application was provided" hatasının muhtemel sebebi dll'i derleyip "play"'e basıyor olman

Euclides
10/10/2007, 15:11
Ufak bir örnek yazdım bir göz at

ferdi04
10/10/2007, 18:43
teşekkürler