PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : En İyi AntiVirüs Yazılımı

xian_Servers
01/10/2007, 18:48
Çok Kez Tartışıldı, Herhangi Forumlarda , Sitelerde Çok Görürsünüz Böle Bir Konu Fakat Artık Kesin Bir Bilgi Verelim Noktayı Ceviz.Net Ahalisi Koysun..

Arkadaşlarımıza Tavsiye Olsun...

Avast ;
NOD32 ;
Kaspersky ;
Panda ;
BitDefender ;

Bunlar Arasında Yada Dışında Hangisini Önerirsiniz....?

Yıllardır Avast Kullanıyorum Çevremin Dediği Herşeye Uyarı Veriyor Düşüncesi Kafamda Hiç Olmadı Her Zaman Sistemim İyi Çalıştı. Kasmadı Sistem Dosyalarında Bile Virüs Buluyor Diğenlerden Değilim..

Artık Tam Anlamıyla Bilgilenmek İstiyorum.. Nortonu Listeme Eklemedim Çünkü Norton Başlı Başına Bir Virüs....Sistemi Kasması Bir Yana Virüsler Kendi Çıkarması Bir Yana.....

Eretna
01/10/2007, 20:49
Bende 2-3 yıldır antivirüs programı kullanıyorum ve en etkili olano bence NOD32
Beni çok seferde kurtardı saolsun :D

xian_Servers
01/10/2007, 21:21
avast nod32 kardeştir :) bitdefender nasıl acaba ? veritabanı en iyi olan bitdefender ve kasper diğe okumuştum ama kullanmadım

Antisepthic
01/10/2007, 22:29
1 yıl kadar avast kullandım.. Fakat son 1-2 aydır virüsle alakası olmayan şeyleri engellemeye başladı. Aynı dosyayı kaspersky - nod32 - birdefender vs.de tarattım bişey yok ama Avast uyarı veriyodu.. Bu olaylar artınca NOD32'ye geçtim ve çok memnunum

Avast'a benziyor uyarılar vs...
Ve pcyide hiç kasmıyor.. çok rahat :super:

ApexLoader
01/10/2007, 23:27
NOD32 Kullaniyorum gayet memnunum ama nod32 nin şu sifre calan trojen keyloger vs. fazla kaliteli olmadigini anladim ama vuruslere karsi super diyebilim.

HaokaH
01/10/2007, 23:44
Daha önce bir cok kez konustuk bu konuyu arama yaparsaniz cikacaktir, Inatla tekrar Nod32 diyebilirim..
Diger antivirusler sistemi virus gibi kasIyor peki ne farkI kalIyor? Sadece sisteme zarar vermiyor olay bu mudur? Istedigim gibi bilgisayarimi kullanamiyacaksam?
Ayrica sürekli kendisini güncelliyor, ayrica outlook'a kadar kontrolleri başarIlI.. Avast gibi virusleri es geçmiyor veya görüpte silmemezligine rastlamadim..
Ustelik virusu görmedigi ve sisteme zarar verecegini düşündügü dosyalari labratuarlarina gönderiyor, kontrol ediliyor.. Bir sonraki güncellemede eger virus ise listeye ekleniyor.. Bu da bence en güzel özelliklerden birisi cünkü virus yazilimlarinin belirli bir paketleme mantigi vardir ve bunu tespit edebiliyor yani cözümün bir parcasi oluyorsunuz..
Dilerseniz viruslere uygulayacagi aksiyonlari belirliyorsunuz dilerseniz istemediginiz taramayi durdurabiliyorsunuz. Sistem performansi açisindan gayet hoş bi özellik.
Ayrica kardeşlikle yakIndan alakasI yok uzaktan ikiside antivirus yazilimi olmasi sebebiyle var kardeşlikleri..
Kaspersky daha iyi oldugu iddia ediliyor ve birinci seciliyor fakat sistemi cok yoruyor helede ram düşükse ve benim gibi ram'e hitaben çalişiyorsaniz tamamen arkaplanda kaliyor.

xian_Servers
02/10/2007, 14:34
on 1-2 aydır virüsle alakası olmayan şeyleri engellemeye başladı. Aynı dosyayı kaspersky - nod32 - birdefender vs.de tarattım bişey yok ama Avast uyarı veriyodu..

ben de bu sebeple düşünüyorum...bitdefender kurmayı amaçlıyorum internet security 2008 i yanına nod32 kurcam görüşlerinize bakarsak peki engelleme yapıyormu avast gibi 2. bir av e görünce çalışmayı durduyormu?

Antisepthic
02/10/2007, 17:45
Dediğini anlamadım.. Nasıl 2. bir av e görünce duruyomu :garip:

Ama tavsiyem evdeki pc için NOD32 kurmak, çok rahat ve kullanışlı, otomatik update, derinlemesine taramaları felan var...

Şiddetle öneririm..:super:

Euclides
02/10/2007, 18:17
Herkes NOD32, Avast falan diyorda malesef çok basit bir denemede her ikiside sınıfta kaldı...
http://www.virustotal.com/resultado.html?b0bed21c90fdaf4254e27e03a7612edc
Kaspersky her zaman ki gibi formda :D
http://img405.imageshack.us/img405/198/virusag5.gif

Antisepthic
02/10/2007, 18:38
Bilemiyorum ama benim çalıştığım yerdeki müşterilerin bazıları kaspersky istediğinde kurduk ve aradan 1.5 ay geçmeden makinem neden bu kadar yavaş diye geliyorlardı... Avastda çok iyi fakat son 1 aydır güncellemelerinde sorunlar var, yeni virüsleri sanki tanımıyor.

Kaspersky - avast - bit defender - not32 denedim... Fakat en memnum kaldığım Nod32 şuan tabiki kim geliştirirse ona geçicem :super:

Euclides
02/10/2007, 18:50
Avastda çok iyi fakat son 1 aydır güncellemelerinde sorunlar var, yeni virüsleri sanki tanımıyor.

Bu denediğim dosya en az 3-4 yıllık... bu kadar zamanda update olmamışsa artık ümidi kesebiliriz diye düşündüm

apranaxfort
02/10/2007, 20:44
Kesnilikle Kaspersky herkes çok kastığını söylüyor doğru çok kasar mantıklı olanda çok kasmasıdır ufak bir test yapalım herkes hızlı olduğunu düşündüğü antivirüs programıyla ufak bir klasörü taratsın, tararken o kadarda hızlı olmadığını göreceksiniz çünkü virüs tararken yapılan işlemler bellidir ve o işlemler yapılmazsa zaten virüs taranmaz eğer antivirüsünüz sürekli biyerleri tarama halindeyse sistemi kasar bunun aksi mümkün değildir eğer antivirüsünüz kasmıyorsa proaktif değildir yani dandiktir

ayrıca isterseniz kasperskynin kasmamasını sağlayabilirsiniz seçeneklerden (7 için söylüyorum)

eğer yüksek performans istiyorsanız avast gibi dandik programlarla yüzeysel olarak bilgisayarınızı koruyabilirsiniz ama gerçekten sistemim güvende olsun diyorsanız herşeyin bir maliyeti var

Basit bir trojanı veya keyloggerı bile engelleyemeyecekse neden NOD32 gib bişey kullanılır onu zaten anlamıyorum

apranaxfort
02/10/2007, 20:47
Bişey daha var eğer beleş bir antivirüsüm olsun diyorsanız AOL.com'dan Mc Afee'yi indirebilirsiniz çok çok iyi değil ama kasperskynin yokluğunda beni avast veya bitdefender gibi programlara mecbur bırakmadığı için kendisine minnettarım :)

HaokaH
03/10/2007, 03:04
McAfee ile virus yedim bi kac defa güzelce.. Ayrica pc'yi kasmasinin mantigi bu mudur? Ayrica nod32 hangi trojan ve keyloggerleri yiyor ögrenebilirmiyim bilginiz varsa?

karflake
03/10/2007, 08:16
Ayrica nod32 hangi trojan ve keyloggerleri yiyor ögrenebilirmiyim bilginiz varsa?
Ne Kaspersky ne de Nod32 activexdebugger32 trojanını tespit edemiyor, dolayısıyla da temizleyemiyor. Zaten bir antivirüsün görevi trojan tespit etmek değildir bence.

Virtuozzo
03/10/2007, 09:11
Kesnilikle Kaspersky herkes çok kastığını söylüyor doğru çok kasar mantıklı olanda çok kasmasıdır ufak bir test yapalım herkes hızlı olduğunu düşündüğü antivirüs programıyla ufak bir klasörü taratsın, tararken o kadarda hızlı olmadığını göreceksiniz çünkü virüs tararken yapılan işlemler bellidir ve o işlemler yapılmazsa zaten virüs taranmaz eğer antivirüsünüz sürekli biyerleri tarama halindeyse sistemi kasar bunun aksi mümkün değildir eğer antivirüsünüz kasmıyorsa proaktif değildir yani dandiktir

Kasmaktan kasıt dosyayı tarama esnasında harcadığı bellek miktarı değil, arkaplanda çalışırken bilgisayarı meşgul etme oranıdır.
Bir antivirüs programı günün 24 saati bilgisayarda virüs taraması yapmaz, yapmamalı.
Olayın mantığı daha önce taranan dosyaların değil de sonradan ortama eklenen ve taranmamış dosyaların taranmasıdır ki bu da bilgisayarda gözle görülecek derecede bir yavaşlamaya neden olmamalı.
Oluyorsa o işin mantığında bir sorun var demektir.
Kaspersky bu mantığı uygulamak için bir zamanlar taradığı dosyalara ADS streamler eklerdi.
Daha sonra Kaspersky'yi sistemden kaldırdığınızda bu ADS streamlerin de kaldırılmaları esnasında dosyalarda deformasyonlar olurdu, ayrıca system restore imkanını ortadan kaldırırdı.
Bu olayı farkettiğimden beri Kaspersky kullanmıyorum.
Şu anda hangi mantıkla çalıştığı hakkında da fikir sahibi değilim.
Ama bir bilgisayarı gözle görülür derecede yavaşlatacak bir yazılımın pek de iyi bir yazılım olduğu kanaatinde de değilim.

civil
03/10/2007, 13:12
Ben avast kullanıyorum memnunum ama şu bazı virüsle alakası olmayan şelere virüs demesi çok doğru yine de memnunum avast dan

apranaxfort
03/10/2007, 14:23
@Virtuozzo> Kasmaktan kasteddiğimiz şey aynı ayrıca seçeneklerden sürekli taramasını engelleyebiliyorsunuz taranan dosyaları tekrar taramasını istemiyorsanız.

@HakoaH> ApexLoader'ın mesajını okursanız NOD32'nin trojanlara karşı başarısız olmasıyla şöhret yaptığını görebilirsiniz. Ama şu an aklımda şunu yiyordu bunu yemiyordu diye hatırladığım birşey yok ama Prorat'ı yiyor yanılmıyorsam. Zaten prorat en popüler trojanlardan. McAfee'nin çok iyi olmadığını yazdım zaten avast veya bitdefendera antivirüslere tercih ettiğimi söyledim.

Ayrıca hiçbir virüsü, trojanı kaçırmayan antivirüs programı yok malesef :(. Önemli olan çalışma prensipleri, performans ve yakalama oranı oluyor bu şartlarda.

Euclides
03/10/2007, 15:20
Kaspersky'da Proactive Defense'yi açarsanız yaklaşık tüm keylogger ve trojanlar tespit etmenizi sağlar. PD programların registry değişiklikleri, başka programların hafızalarını değiştirmeye çalışmalarını ve browser başlatma hareketlerini filitrelemenizi sağlıyor.

@HaokaH: Bakınız önceki mesajımda verdiğim resim.
UberKeylogger.
Aslında bu benim daha önceden http://www.anti-keyloggers.com 'a karşı yazdığım bir keylogger'dı falan bir salağa kodlarını verince online scan sitelerinde taratıp blackliste'e eklenmesine neden oldu.
Gerçi hoş artık kodlarını herkes indirebilir.
http://blog.int6.net/2006/07/17/yet-another-kernel-mode-useless-keylogger-uber-logger/

MOnurCe
03/10/2007, 16:34
Nod32

McAfee

Ucuyorlar :D

HaokaH
03/10/2007, 16:51
Ne Kaspersky ne de Nod32 activexdebugger32 trojanını tespit edemiyor, dolayısıyla da temizleyemiyor. Zaten bir antivirüsün görevi trojan tespit etmek değildir bence.

Teşekkür ederim zaten bütünnn virus/trojan/keylogger 'leri görecek diye bi kaide yok zaten keylogger yemiyecek yaştayiz en son yedigimde sanirim 16 yaşIndaydIm :) Ama Nod32 de şöyle bir durum var, şüphelendiginiz dosyalari Nod Labratuarlarina gönderebiliyorsunuz. Ayrica bu tarz trojan/keylogger vari yazilimlarida stinger veya online scan ile hallediyorum.

BurnOUT
03/10/2007, 17:00
virüs bulmaları konusunda nod23 ile kaspersky'ı karşılaştırma konusunda tam bişey söyleme durumum yok ama kaspersky kasma konusunda biraz daha fazla gibi... ikisini de son zamanda kulanma şansım oldu..
keşke nod32 'nin internet securitysi olsa

HaokaH
04/10/2007, 03:15
burada (http://www.officemedia.com.br/produtos_view1.php?id=122) var öyle bişey.. fakat nedir ne degildir en ufak bi bilgim yok, internet security'e ihtiyacim olmuyor firefox sagolsun aradaki farki kapatiyor

Nefsim
16/11/2007, 15:49
bende avast var ama artık işini pek iyi yapmıyor, güncellemelerde hatalar vermeye başladı,

nod32 ye transfer etmem gerek sanırım