Tam Sürümünü Görmek İçin : Shared Hosting ? Web Hosting ? Hangi Sunucu ?
Selamlar Arkadaşlar.
Şimdiye kadar hep Turkiye tabanlı webhosting şirketleriyle calisiyordum. ( bildiginiz 100 gb +10gb bw / linux hosting = 40 ytl tarzı. )Simdi site trafigi artinca ve site sayısı da artınca artık Shared hosting e gecmeye karar verdim. Yalnız bu konuda kafama takılan pek cok soru var... ( php + mysql kullanıyorum linux hosting tercihim + bu konularda yeni sayilirim. )
1- Shared hosting sitelerinin hicbirinde ne tur sunucu kullandıkları yazmıyor. Benim bu konuda mı bir yanlısım var bilmiyorum ama inceledigim 2 site : www.hostgator.com / www.servage.net .. direk "order now ( siparis et " le basliyor. Hangi sunucu -hangi linux distrosuyla kullanılacak- yazmıyor ? Yada bunlar standartta sonradan mı kendimiz seciyoruz ? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa cok sevinirim.
2- Turk hosting firmalari hangi tip hosting satıyor ? ( ogrendim ki her hosting in bir adı varmıs vps / Shared hosting .. vs. .. o zaman aylık 40 ytl 100 gb lık linux hostlar hangi ture giriyor )
3- Shared Hosting tavsiye edermisiniz ? Kotu yanları varmı ? Dikkat etmem gereken shared hosting siteleri varmı ? ( yada biliyorsanız bu 2 site problemlimi ? )
Simdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. Burdan gelen cevaplara göre alacağım için her türlü cevap çok yararlı olacaktır.
tek kelimeyle dreamhost başka bir şey tanımam.
yıllık 120 (tabi promosyon kodu bulursan daha düşük)
200gb disk + 2048 bw + 75 mysql + 75 domain
tek eksisi bunu sadece host olarak kullanıyorsun yani reseller olarak satamıyor yada herhangi birine cpnanel veremiyorsun.
yinede çok iyi fiyat ve özellikleri karşılaştırırsak
tabi reseller olarakta alabiliyorsun bu şekide paketleride var ama 120$ değil tabii biraz daha yüksek istersen gir bir incele.
www.dreamhost.com (http://www.dreamhost.com).
Kolay gele
Peki bu hostinglerin ne tur sunucularda barindiklarini nasil anlayacagiz ? .. yani linux mudur win midir ? her barindirdigim domain icin ftp sifrelerini kendim mi belirliyorum .. hic shared hosting kullanmamis biri olarak burları anlayamadım :)
Bu arada cevabın icin tesekkurler. Paketi inceliyorum.
arkadaşım sen seçiyorsun ama tabiii bildiğin gibi linux daha uygundur fiyatları.
her barındırdığın domain için ftp - mysql gibi şifre gerektiren tüm bilgileri sana verilmiş olan panelde yapabiliyorsun. ve en güzel kısımlarından biride her hangi bir domain eklerken php sürümünü de seçebilmen (yani php4 - php5 desteği). ayrıyeten çok güzel ve kullanışlı birde kontrol paneli var.
ve asıl bomba ise şu: bildiğin kadarıyla sunucun türkiyede bile olsa ordaki insanlara iş yaptırman çok zor. ama dreamhostta bir mail atman yeterli oluyor ortalama 5-10 dakika içinde cevap veriliyor ve hatan gireliyor.
ne diyim son derece güzel hizmet + uygun fiyat + yüksek özellikler denemini tavsiye ederim.
Bu arada internette dreamhostun promosyon kodları dolaşıyor birini bulursan 25 dolara kaar alabiliyorsun. tabii bir senelik bu ücret.
eğer ilgilenirsen bu kodu gönderebilirim.
http://www.tercihost.com
Sorunuz varsa sitenin iletişim kısmından ulaşabilirsini<.
Linux Sunucu Özellikleri:
Processor Information
Processor #1 Vendor: GenuineIntel
Processor #1 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #1 speed: 2000.345 MHz
Processor #1 cache size: 4096 KB
Processor #2 Vendor: GenuineIntel
Processor #2 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #2 speed: 2000.345 MHz
Processor #2 cache size: 4096 KB
Processor #3 Vendor: GenuineIntel
Processor #3 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #3 speed: 2000.345 MHz
Processor #3 cache size: 4096 KB
Processor #4 Vendor: GenuineIntel
Processor #4 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #4 speed: 2000.345 MHz
Processor #4 cache size: 4096 KB
Processor #5 Vendor: GenuineIntel
Processor #5 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #5 speed: 2000.345 MHz
Processor #5 cache size: 4096 KB
Processor #6 Vendor: GenuineIntel
Processor #6 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #6 speed: 2000.345 MHz
Processor #6 cache size: 4096 KB
Processor #7 Vendor: GenuineIntel
Processor #7 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #7 speed: 2000.345 MHz
Processor #7 cache size: 4096 KB
Processor #8 Vendor: GenuineIntel
Processor #8 Name: Intel(R) Xeon(R) CPU L5335 @ 2.00GHz
Processor #8 speed: 2000.345 MHz
Processor #8 cache size: 4096 KB
Memory Information
Memory: 8308656k/9175040k available (1884k kernel code, 78316k reserved, 760k data, 188k init, 7470464k highmem)
kostebek
09/10/2007, 23:18
Simdi site trafigi artinca ve site sayısı da artıncatrafiğin ne kadar oldu veya günlük hit? ona göre sana bir sunucu söyleyebilirim sanırım. Hatta böylesi daha iyi :super:
tek kelimeyle dreamhost başka bir şey tanımam.Overselling yapıyorlar da ondan istediğim sadece Host Status scripti bulup biyerden sitenizin bi klasörüne atın ve lütfen link verin :)
CPU yu %1000 lerde göreceksiniz.
Ek bilgi şu anki sunucumda %10 dan yukarı çıkmıyor( Shared Kullanıyorum)
http://tercihost.com/
http://destek.tercihost.com/
Destek sistemleri çalışmıyor.
Sanal Pos yok!
Hakkımızda diye bir yer yok ( güven sarsıyor :garip:)
Sitemizi yeniden yazdığımız için biraz eksik mevcut.Destek sistemi şu an mail üstünden çalışıyor.Kendi destek sistemimizi yazıyoruz ve şu an %90 bitmiş durumda.En kısa sürede aktif olucak.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.