Tam Sürümünü Görmek İçin : fotoşopta bar koymak..
selamlar, elimde bir mikroskop kamerası ile çekilmiş resim var ve fotoğraf aslının 100 zoom yapılarak büyütülmüş hali, fotoşopla 100 mikronluk bar koymak istiyorum nasıl yapabilirim? fotoğrafın özellikleri şöyle 21.67x 17.34 cm, 150 pixel/inch.
Sag taraftaki display den kuculterek.
ben anlatamadım sanırım, fotoğraf aslının 100 katı büyüklükte, 100 mikronluk bar koymak istiyorum. yani 100 kat büyük demek;alan olarak mı yoksa uzunluk olarak mı bunu bilmiyorum. en azından şöyle sorayım bu fotoğrafı kesin sınırlar yüz kat nasıl küçültebilirim ?
Fotografin Layer'ini sec, CTRL+T yap, sonra koseden tutup shift e basili tutarak kucult, artik 100 kati sen ayarla.. (:
resize menüsünden oranı seçip %1 gibi bir değer seçeceksin. Paint bile bunu yapıyor. sağ alta bar değil "Ölçek" koymak istiyorsan ya kendin çiz ya da netten bul ekle. Tavsiyem bir kitap edin.
bu kadar uğraşmana gerek bile yok zaten image size menusünden res-width-height derecelerinden kolayca istediğin ebeatlara getirebeilirsin
yanıtın için çok teşekkür ederim. benim istediğim net bir bilgi. yüz kat büyütümüş bir resime 100 mikron uzunluğunda bir çizgi çekmek istiyorum. yani çizgiye çekebilirim ama bu büyütme olaylarından pek anlamıyorum. dijital resim hakkında bir makale önerirsen de makbule geçer. saol tekrar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.