PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Çözünürlük

Azam
18/09/2007, 12:35
Selamlar,

15.4" monitörü olan bir diz üstü bilgisayarda çözünürlük normal şartlar altında en fazla 1280x800 olarak ayarlanabiliyor, ekran kartı olarak NVidia GeForce Go 7400 var, bunu 1280x1024 veya daha fazlası olarak ayarlama imkanımız var mı ?

Şimdiden Teşekkürler..

Revlis
18/09/2007, 13:47
lcd lerde monitörünün doğal çözünürlüğü ne ise onu kullanman gerekmekte. Çünkü 1280*800 ise doğal çözünürlüğün 1280 tane yatay 800 tane dikey led bulunuyor demektir. E olmayan led i yakamayacağına göre anca kalite düşürerek gösterebilir.

Düşük çöznürlükler ekran kartı ya da monitör tarafından isteğe bağlı olarak sündürülerek verileibliyor. Ama yüksek çözünürlüğü küçülten bir olay görmedim. Ekrandan taşıyor monitör de görünen kısım imlecin yerine göre değişiyor.

Azam
18/09/2007, 13:51
1280x800 çözünürlükte kullanmanın en iyisi olduğunun farkındayım ama ekran yetmiyor, 2. monitör de yetmemeye başladı, bilgisayarımın donanımı iyi ama bunu tam olarak kullanamıyorum çünkü en fazla 1 tane ayrı monitör bağlayabiliyorum, bunu 2 ayrı monitör veya daha fazlasına çıkarmanın da yolu yok diye biliyorum, o zaman mecburen 2 ayrı bilgisayar kullanmak durumundayım..

Açıklamanız için teşekkür ederim..

Revlis
18/09/2007, 14:03
masaüstü yetmiyor derken ?? ilginç
birden fazla masaüstü kullanmanızı sağlayan programlar var, onları deneyebilirsiniz belki. masaüstüler için 2 den fazla mümkünde laptop için nasıl olur bilemem.

Azam
18/09/2007, 14:39
Masaüstü yetmiyor diye birşey söylemedim, monitör yetmiyor demiştim..

Aslında çözünürlüğü küçültme imkânım olsaydı daha çok işime yarardı ama neyse, çoklu masaüstü durumuyla yetineceğiz anlaşılan..

birden fazla masaüstü kullanmanızı sağlayan programlar var

Eğer böyle birşey varsa (ki vardır elbette) bu çok işime yarar, önerebileceğiniz kararlı çalışan bir yazılım var mı ?

Düzenleme :

-----

Bu sayfada (http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_desktop#Windows) yeterince bilgi var, sanırım bu tam aradığım şey, biraz fazla bellek kullanabilir ama olsun, ihtiyacımı karşılaması yeterli benim için, 3 boyutlu masaüstü desteği de varmış birçok programın..

Teşekkürler..