Tam Sürümünü Görmek İçin : domain+hosting transferi
Yakın bir arkadaşımın çalıştığı firmaile ilgili ciddi sıkıntıları var ve domainide hostuda taşımak istiyoruz trnsfer etmek istediğimiz firma ile görüştük bize domain trnsferi ile ilgili karışık şeyler anlattı ve 3,4 gün sürer bu arada siteniz kapalı kalır dedi bunun bir çözüm yolu yokmu eğer yoksa nasıl bir yol izlemeliyiz bu arada site kapalıyken google bizi bulmayacak site kapanmış diye bir sıkıntı olurmu?
İkisini birden yaparsan sıkıntı olur. Sırayla önce hostu taşı, sitenin erişim sorunun olmasın. Dns'ler güncelleme esnasında biraz erişim sorunu olabilir ama o bile artık olmuyor. Her iki hosttada dosyaların olduğu için açılır.
Sonra domain transfer başvurusunda bulun, bu işlem biraz zaman alıyor. Yapacak bir şey yok. Firmalar sana neler yapman gerektiği konusunda adım adım yardımcı olur.
Birde şöyle bir durum var iki hosttada aynı bilgiler olmayacak siteyide yeniledik bitmek üzere onları atacağız yeni hosta bu yüzden önemli deil ama sitenin çok fazla kapalı kalmasını istemiyoruz faal bir site birde şu google ile nasıl bir durum yaşanacak onuda merak ediyorum yine bizi bulabilecekmi vs vs
eğer site uzun süre kapalı kalacak olursa google sandboxa alabilir siteni mümkün olduğunca aktif olsun siten
eğer site uzun süre kapalı kalacak olursa google sandboxa alabilir siteni mümkün olduğunca aktif olsun siten
Bizim korkumuzda bu zaten peki bir süresi varmı bunun googlebot u 10 kez gelip bulamayınca veya 5 gün gibi belirlenmiş bir şey bilen varmı?
önce domaini transfer edin.. sonra hostu taşıyın.. problem olmaz..
bence bu kadar titiz düşünüyorsan yapman gereken sadece hostu taşımak.
Şöle örnekleyim:
bir domaini kredi kartından ödeyip almam 10 dakika sürüyor...
bunların dns lerini yönlendirmek ise 5 dakika.... (dns güncelleniyor bekleyin bir iki gün sürer diyenler hikaye arkadaşım. yemin ederim üstüme kayıtlı onlarca domain var ve en gecinde 15 dakika bekledim. tabii fransadan almazsan :D)
neyse eğer hostu aldığın yer tanıdık ise işlemlerini 2 dakikada yapar ve sana ftp bilgilerini verir bu yaklaşık 5 dakika sürüyor. yani ftp nin açılması.
Kısaca sadece domainin dns silerini yönledirip başka bir hosta taşıyarak siteyi açmak 30 dakika sürüyor...
İnanmayan arkadaşımız olursa istediği domain üzerinden deneme yaparız...
Sadece domain parası ondan başka bişi yok :D
Bu arada arkadaşım sırf bu host taşımadan dolayı sandbox tan korkman gereksiz...
Google sandboxu gereksiz içerik ve spamlara karşı oluşturmuştur.
Benim bir sitem yaklaık 2 hafta kapalı kaldı ve hiç bir şey olmadı.
Tabi şunu da ekleyeyim yanıltıcı olmasın..
Sitem birinci sayfadaydı 2. sayfaya düştü ama takibi hafta içinde geri yerini aldı.
Önemli olan spama düşmemesi gerisi sorun değil...
İçeriğin google tarafından tekrar kontrol ediliyor çünkü...
Anladığım kadarıyla herkes sadece hostu taşımamızı tavsiye ediyor bunu kesin olarak yapacağız ama domainide alırsak eski firmayla bağlantımız kalmasın diye düşünmüştük zaten sıkıntı domain transferinde çıkıyor en az iki gün diyor firma bizde bundan çekindik ya iki gün değilde 20 gün olursa:mad: olmaz demeyin şansınızı deneyin:D çünkü burası türkiye bunlarda türk firmaları olur herşey olur diyerek beklemedeyiz
arkadaşım sana en iyi çözüm..
mademki siteniz iyi ve hiti yüksek.. ve diğer firma ile uğraşmak istemiyorsunuz...
domaini 5 yıllık al ve hostu taşı..
bölece 5 yıl adamla küs kal :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.