Tam Sürümünü Görmek İçin : Dosya uzantısı değiştirmede çıkan uyarı
Merhaba arkadaşlar , sizlere bir sorum olucak . Mesela klasör seçeneklerinden Bilinen dosyaların uzantısını göster dediğimiz zaman uzantılarını gösteriyor ya
Örneğin ceviz.txt isminde bir text dosyam olsun ve ben bunun uzantısını rar yaptığım zaman bana bir uyarı penceresi geliyor , acaba bunu nasıl engelliyebilirm ? her defasında evet e tıklamak zorunda kalıyorum . yani txt yazınca direk txt rar yazınca direk rar olmasını istiyorum , Uyarmasını kapatmak istiyorum .
Cevaplar için şimdiden teşekkürler .
Bir kere dosyanın uzantısını değiştirdiğinde o dosya olacak diye bir şey söz konusu değil, bazı dosyalar olabilir ama hepsi olmayabiliyor, yani sizin içi boş metinli bir text dosyasını rar yapmanız imkansızdır, tabi rar ın text olarak dönüşümünü bilmiyorsanız, ki bilseniz bile arşiv hasarlı diyecektir...
Çünkü text dosyası her karakteri ve veriyi tam olarak bize aktarmayabilir..
Ne dediğimi;
bir text dosyasının içine, boş bir *.rar dosyasını sürüklediğinde
anlayacaksın..
PK
Böyle bir yazı çıkıyor, ancak yine yeterli değil, içersine büyük bir koruma eklenmiş..
Text olarak verileri okuyabilen bir arkadaşımız varsa söyleyebilir, program yazarken lazım oluyor..
Kolay gelsin..
Predator
17/09/2007, 10:17
Bir kere dosyanın uzantısını değiştirdiğinde o dosya olacak diye bir şey söz konusu değil, bazı dosyalar olabilir ama hepsi olmayabiliyor, yani sizin içi boş metinli bir text dosyasını rar yapmanız imkansızdır, tabi rar ın text olarak dönüşümünü bilmiyorsanız, ki bilseniz bile arşiv hasarlı diyecektir...
Çünkü text dosyası her karakteri ve veriyi tam olarak bize aktarmayabilir..
Ne dediğimi;
bir text dosyasının içine, boş bir *.rar dosyasını sürüklediğinde
anlayacaksın..
PK
Böyle bir yazı çıkıyor, ancak yine yeterli değil, içersine büyük bir koruma eklenmiş..
Text olarak verileri okuyabilen bir arkadaşımız varsa söyleyebilir, program yazarken lazım oluyor..
Kolay gelsin..
Arkadaş onu örnek olarak vermiş, uzantısı değiştirince uzantı özelliklerini kazanmayacağını biliyor sanırım.
Bu uyarıyı kapatmanın bir yolu olduğunu sanmıyorum.
Windows'da bunu iptal etmek için bir özellik olduğunu sanmıyorum, dosya uzantısını değiştirirken MS-DOS kullanırsanız o zaman uyarı gelmez..
MS-DOS'la dosya adını değiştirmek için rename komutunu kullanıyoruz..
Kullanım Şekli :
rename eskidosyaismi.txt yenidosyaismi.doc
karflake
17/09/2007, 10:32
İşlemi toplu komut dosyası ile yaparsanız uyarı çıkmaz.
Bunu yapabilmek için Not defterini açın.
Not defterine "ren ceviz.txt ceviz.rar" yazın.
Not defterindeki belgeyi 1.cmd olarak kaydedin.
1.cmd dosyasını çift tıkladığınızda uyarısız isim değişikliği olacaktır.
Arkadaşlar yazdığınız mesajlar için teşekkür ediyorum . .ama Predator arkadaşımızın dediği gibi ben kalkıpta txt uzantısını rar yapıp kullanmaktan bahsetmiyorum . Yani örnek olarak mesela ceviz.gif resmini ad düzenle diyerek ceviz.jpg yapıyorum ve bana o uyarıyı veriyor yani .
http://img293.imageshack.us/img293/8851/hataqy7.jpg
İşlemi toplu komut dosyası ile yaparsanız uyarı çıkmaz.
Bunu yapabilmek için Not defterini açın.
Not defterine "ren ceviz.txt ceviz.rar" yazın.
Not defterindeki belgeyi 1.cmd olarak kaydedin.
1.cmd dosyasını çift tıkladığınızda uyarısız isim değişikliği olacaktır.
Teşekkür ediyorum ama buda çok uzun :) . ben sadece uyarıyı kaldırmak istiyorum .
Ben burada serzenişler seziyorum, Linux olsaydı peh :)
Ben burada serzenişler seziyorum, Linux olsaydı peh :)
sanırım haklısın :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.