Tam Sürümünü Görmek İçin : Deneme Sürüm Program Nasıl Hazırlanır?
ustaderdem
03/08/2003, 22:08
Arkadaşlar,
Bir programımın 10 -15 günlük deneme sürümünü çıkarmak istiyorum ama bu 10-15 günlük süreyi nasıl tesbit edeceğimi bulamadım...
Kendi kendime şöyle düşündüm:
Diyelimki ilk çalışmada veya yükleme esnasında, registry içine bir yerlere o anki tarihi yazsam ve her program açılışında da o tarihin üzerinde 10 günlük süre geçmiş mi diye baksam olmaz mı diye düşündüm ve olmayacağı kanısına vardım...
Neden olmaz:
Vatandaş, ilk yüklemeden sonra her gün tarihi ayarlarsa (geri alırsa) ve bir türlü benim programım 10 gün sonranın tarihini okuyamazsa o program 10 günlük değli 10 yıllık çalışma süresine bile ulaşır...
Bu süre ölçümü işlemlerini nasıl yapmak lazım sizce??
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
Volkan Uzun
03/08/2003, 22:28
her yerde sormak yerine sanırım sadece genel programlama sorsan yeterli.
kesin çözüm yoktur bu konuda.
olayı zorlaştıran şeyler var sadece. ama çözüm yok
Orjinal mesajı gönderen ustaderdem
Diyelimki ilk çalışmada veya yükleme esnasında, registry içine bir yerlere o anki tarihi yazsam ve her program açılışında da o tarihin üzerinde 10 günlük süre geçmiş mi diye baksam olmaz mı diye düşündüm ve olmayacağı kanısına vardım...
Bu tekniği MS'in trial OS'leri bile yer. Yani zamanı dolarken tarihi geriye alırsın.
Extra bir yöntem olarak şunu deneyebilirsin :
Program yüklendiği OS'in kesin varolması gereken dizinlerinden birine (Windows, Windows/System32 gibi) içinde tarihin olduğu bir text dosyası atar. Her seferinde bu text dosyasını okur ve şu anki zamanı içine yazar.
Text dosyasını okurken şöyle bir kontrol yapman gerekir :
Eğer sonraki zamanlardan biri ilk yazılan zamandan küçük ise (Un*x zamanı varsayarak söylüyorum) o zaman programı çalıştırma.
Eğer kullanıcı her program başlangıcında senin text dosyasını okuduğunu bir şekilde anlamazsa tarihi geri aldığında otomatik olarak zaten program kullanılmayacaktır.
Volkan Uzun
04/08/2003, 00:30
filemon, vs vs bir sürü şeylerde aşman gerecek.
darky_dark
04/08/2003, 08:00
kendi adima $unu soyleyebilirim ki kurdugum trial bir programi ne kadar sevsem de sirf onu kullanmak icin sistem tarihi ile zirt pirt oynamam..
ancak genel kullanim mantigi Ansugonun belirttigi gibidir. Bu dosyanin (license diyelim) icindeki bilgileri mesela trial baslangic tarihi, trial bitis tarihi, kullanildigi ip adresi, mac adresi gibi bilgileri sadece kendi bildigin bir key ile hashleyerek olusan degeri de license dosyasinda tutman guzel olacaktir. Bu sekilde license dosyasinin degisip degismedigini de rahatlikla anlayabilirsin.
sevgi, saygi..
_DD_
Program internet uygulaması ise tarihi netten çekip karşılaştırabilirsin.
Değilse bence gün sınırlması yerine çalıştırma sınırlması koyman daha iyi olacaktır..
programın registriye bir değer yazsın kurulurken örneğin bu değerin adı Lisans olsun değeri ise 0
değer 0 iken program 30 gün çalışsın kurulum tarihine bakarak
eğer kurulum esnasında şifre girilirse bu değer 1 olsun ve sınırsız çalışsın
Bu registry'e gömme işini ben bile takip edebiliyorum. Adını hatırlayamadığım bir program tüm registry G/Ç işlemlerini loglayabiliyor.
Yani ben bile görebiliyorum, ben bile...
harddisk seri numarasına bakıp bir dosyaya yazsın dosyayıda gizli olarak windows system klasörüne kopyalasın başka da yolu olmaz bu işin registry de olmassa
Volkan Uzun
09/08/2003, 00:08
valla bence bir yolu yok ama küçük bir uyarı yapmak isterim.
lüütfen sistem klasörüne falan bişi kopyalamayın.
hem etik değil hemde ummadığınız yanlışlar olabilir.
farzedinki kurumun biri satın aldı programı ve kullanıcılar sistemde admin değil.
artık sizin programı normal kullanıcı ne kullanabilir nede kopyaalbilir problemi kesin çözdünüz.
program yazarken w98 de çalışacak gibi düşünmemek lazım
harddisk seri numarasına bakıp bir dosyaya yazsın dosyayıda gizli olarak windows system klasörüne kopyalasın başka da yolu olmaz bu işin registry de olmassa
Ben accessde basit bir program yaptım, dediğiniz şekilde HDD seri nosunu nasıl sorgulatabilirim. Bana kodu gönderirseniz sevinirim, teşekkürler...
gurelcenk
01/05/2004, 01:13
API yardımı ile no'sunu öğrenebilirsin
Private Declare Function GetVolumeInformation& Lib "kernel32" _
Alias "GetVolumeInformationA" (ByVal lpRootPathName _
As String, ByVal pVolumeNameBuffer As String, ByVal _
nVolumeNameSize As Long, lpVolumeSerialNumber As Long, _
lpMaximumComponentLength As Long, lpFileSystemFlags As _
Long, ByVal lpFileSystemNameBuffer As String, ByVal _
nFileSystemNameSize As Long)
Const MAX_FILENAME_LEN = 256
Private Sub Command1_Click()
Label1.Caption = SerNum("C") 'dikkat C için farklı D için farklı numara vardır.
End Sub
Public Function SerNum(Drive$) As Long
Dim No&, s As String * MAX_FILENAME_LEN
Call GetVolumeInformation(Drive + ":\", s, MAX_FILENAME_LEN, _
No, 0&, 0&, s, MAX_FILENAME_LEN)
SerNum = No
End Function
Euclides
01/05/2004, 19:48
Bu registry'e gömme işini ben bile takip edebiliyorum. Adını hatırlayamadığım bir program tüm registry G/Ç işlemlerini loglayabiliyor.
Yani ben bile görebiliyorum, ben bile...
www.sysinternals.com --> RegMon.
ama ben KeAttachProcess ile Threadımı System altına kaydırırsam göremezsin :)
Euclides
01/05/2004, 19:53
Arkadaşlar,
Bir programımın 10 -15 günlük deneme sürümünü çıkarmak istiyorum ama bu 10-15 günlük süreyi nasıl tesbit edeceğimi bulamadım...
Neden olmaz:
Vatandaş, ilk yüklemeden sonra her gün tarihi ayarlarsa (geri alırsa) ve bir türlü benim programım 10 gün sonranın tarihini okuyamazsa o program 10 günlük değli 10 yıllık çalışma süresine bile ulaşır...
Bu süre ölçümü işlemlerini nasıl yapmak lazım sizce??
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
1...
kimse bir program kullanmak için hergün BIOS'a girip tarhi düzeltmez.Cracking bu yüzden doğdu :P :P :P
2...
Win Reg Kullanırsın ama tarihi şifreli olarak kaydedersin olur.Ayrıca tarihin en varılan tarihten daha geri olup olmadığınıda kontrol edersin.
3...
"sanal_programci"'ya kesinlikle katılıyorum windows klasörüne ve HKEY_CURRENT_USER dışındakilere dokunmaya kalkma.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.