Tam Sürümünü Görmek İçin : Acronis sorunu?
Daha önce iki bölümde XP kurulu idi ,
bir tanesini formatladım.:(
ilk açılışta (microsoft windows xp professional)
işletim sistemini seçin diye bir siyah dos soyfası geliyor ya
formatladığım bölümün seçim şıkkı burada halen var.
Seçtiğimde bulunamadı diyor.:aglama:
Bu seçimi nasıl kaldıracağım?:rolleyes:
Acronis ile aldığım yedeği bir başka bölüme kurdum,
ama ilk açılışta bu bölümü seçeceğim kısım (işletim sistemini seçin)oluşmadı.:mad:
Hangi sistemi seçmem gereken yere bu bölümün atamasını nasıl yapabilirim?:garip:
İlgilenlere teşekkür ederim, işlerinde kolaylıklar dilerim.
:hey:
Bu olayı bende yaşamıştım ama sorunu çözemedim ama bois la çözüldüğünü öğrenmiştim ama tabiki uygulamaya geçirmeye vaktim olmadı :) ..
Windows açılınca daha doğrusu pc açılında 2 şık soruyordu win xp prof win xp prof .. mesela ben üstekini seçiyordum ms-Dos olarak açıyordu altakini seçiyordum direk win xp açılıyordu . sonra çareyi komple tüm sürücüleri yani format atarak çözdüm . bastım formatı sildim tüm c d e ne varsa . tekrar kurdum ve şaun direk olarak windows açılıyor .
Acronis Disk Director Suite hallediyor olmalı, iyi incele
bir tanesini formatladım.
Seçtiğimde bulunamadı diyor.
Bu seçimi nasıl kaldıracağım?
Bilgisayarım--> Özellikler-->Gelişmiş -->Başlangıç ve kurtarma -->Düzenle'den (boot.ini) 'dan ayarlanıyor seçim listesi
ama ilk açılışta bu bölümü seçeceğim kısım (işletim sistemini seçin)oluşmadı.
Hangi sistemi seçmem gereken yere bu bölümün atamasını nasıl yapabilirim?
Burayı anlamadım. ama boot.ini'dan ayarlıyorsun aynı şeyden bahsediyorsan.
boot.ini'den ayarlanıyor da; tecrübesiz bir arkadaşın boot.inide partisyonlardan yanlış olanı silmesi durumu, işi daha ciddi bir noktaya taşıyacaktır ihtimal olarak. Disk Director de bunu görerek bilerek rahatça yapacak ve isterse boot read esnasında Acronisin görsel seçim alanı açılacak; emin ol daha rahat edecek.
Hem 2.sorusunun yanıtınıda kendi kendine bulmuş olacak
bir tanesini formatladım.
Seçtiğimde bulunamadı diyor.
Bu seçimi nasıl kaldıracağım?
Bilgisayarım--> Özellikler-->Gelişmiş -->Başlangıç ve kurtarma -->Düzenle'den (boot.ini) 'dan ayarlanıyor seçim listesi
ama ilk açılışta bu bölümü seçeceğim kısım (işletim sistemini seçin)oluşmadı.
Hangi sistemi seçmem gereken yere bu bölümün atamasını nasıl yapabilirim?
Burayı anlamadım. ama boot.ini'dan ayarlıyorsun aynı şeyden bahsediyorsan.
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Dosyanın içindeki bunlar .. buraya kadar gayet güzel ama benim 2 sorum olucak .. :)
Şimdi ben bu sorunu formatla çözdüm ama diyelim tekrar karşılaştım ve burdan çözmeye kalktım .. benim önceki sorunumda 2 seneçek soruyordu
örneğin ;
[B]Microsoft xp prof ile aç
Microsoft xp prof ile aç
ben üstekini seçince ms-dos a geçiyor du ve win açılmıyordu
ama altakini seçince normal bir şekilde win açılıyor ?
peki şimdi tekrar aynı duruma düşersem boot.ini den hangi yazıyı silmem lazım ..
ya benim ihtiyacım olan seçeneği silersem ?
2. sorum ise ms-dos la açtıkdan sonra sanırım bir komut vardı ve onu yazınca windows a geçiyordu yada öylemi aklımda kalmış ?
Aydınlatırsanız yada aydınlatıcak arkadaşlar olursa sevinirim :)
Sizin bilgisayarda tek xp kurulu olduğu için şu anda böyle alıyorsunuz. 1'den fazla windows olunca her birisi için bir satır açıyor. yani tüm windowslarda bu dosya ortak.
Mesela 2 windows'da aşağıdaki gibi bir satır olacak parantez içindeki değerler ile oynayarak düzenleyebiliyorsunuz.
Birde değişiklik yapmadan hangi satırı değiştireceğinizi anlamak için
İlk önce ismini değiştirin.. "WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional-1" , "WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional-2" yapın böylece yanlış satırda işlem yapmazsınız.
Tabi bir yedeğini alın ilk önce
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
@ömer verdiğininiz bilgiden dolayı teşekkür ederim . her ne kadar sorun şaun başımda olmasada çözümünü öğrenmek ve sizin bilgilendirmeniz gerçekten iyi oldu . iyi çalışmalar .
imajını aldığım sistemi başka bölüme kurdum. onun açılışta boot.ini dosyasında satır
ilavesi ile bölüm seçimini yapıyorum , wind. XP logo sayfası geliyor, sistem açılmıyor :(
acaba neyi eksik yapıyorum :roll:
--------------------------------------------------------
tek sistem boot sayfası :
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
iki sistem boot sayfası :
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
açılışta dos sayfasından sistem seçimi yapmak için satırlar geliyoor
http://img230.imageshack.us/img230/1992/1balangdosus3.jpg (http://imageshack.us)
imajını yüklediğim sistemi seçince XP sayfasında kalıyor ?
http://img230.imageshack.us/img230/4328/2mavixpjf7.jpg (http://imageshack.us)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.