PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hosting Değiştime'de Kafama Takılanlar

totalvoltage
10/09/2007, 23:35
Bir yerden hositng almıştım hostingi alırken alan adını onlar aldı. ama ne yazık ki firmadan istediğim verimi alamadım.Şimdi de hostingi değiştirmek istiyorum.Yanlız bu alan adının nereden tesxil edildiğini bilmiyorum çünkü hosting firması almıştı.Şimdi ben başka hostinge geçtiğim de bu mevcut alan adımı nasıl yeni hostuma ilişkilendirecem.Prosedür nasıl işliyor bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ardas
11/09/2007, 00:07
ama mesela ben bilmemlehosting.com domain aldım o sitenin üzerinde panel var ve domainimi öle ayarlıyorum k.adı ve şifremi giriyorum.o eski aldığın yerden biriyle görüş ve yeni aldığın yere yönlendirmesini söle mesela ceviz.net hosting aldın ns1.ceviz.net ns2.ceviz.net die yönlendiriyorsun

totalvoltage
11/09/2007, 00:20
teşekkürler yarın görüşüp deneyeyim o zaman.

asker
11/09/2007, 09:39
Yalnız görüşme ile kalma bence. Firmaya güveniyorsan sorun yok. Ama sıradan bir firma ise domainin başkasının elinde bırakma derim. Tabi domain işlemlerini kendin yapamıyorsan.

totalvoltage
11/09/2007, 23:41
Bu domain işlerini onlara bıraktım ama bunun iyi bir fikir olamdığın farkındayım.Ben bu domaini godady transfer etmek istiyorum ama godady de herhangi bir üyeliğim yok şu an için sanırım yeni üeyelik açmak ücretsiz.Ben bu domain transfer işlemini yaptığımda her hangi bir ücret ödeyecek miyim ya da ne kadar ödeyeceğim.Domain in süresinin dolmasına da 1 yıl var.

Azam
11/09/2007, 23:45
Alan adını başka bir yere taşıdığınızda taşıma ücreti ödüyorsunuz, ücret alan adının uzantısına göre değişiyor, detaylara buradan (https://www.godaddy.com/gdshop/transfers/landing.asp?ci=8992) bakabilirsiniz, ücretler "Transfer Pricing" bölümünde yazıyor.

Alan adını taşıdığınızda o sayfada yazan ücretlerden hangisini öderseniz, ücretin karşılığında size alan adınız için o kadar süre tahsis ediliyor.

totalvoltage
11/09/2007, 23:50
net domaini 7.99 olarak gösteriliyor.Bu fiyatı verdikten sonra domain süresinin 1 yıl daha uzama durumu yok sanırım.Bu ücret sadece taşıma için mi? Bu arada godady paypal kabul ediyor mu?

Azam
12/09/2007, 13:38
7.99 $'a taşımayla birlikte alan adınız 1 yıl süreyle adınıza kaydediliyor, yani taşıma ve bunun yanında alan adınızın 1 yıl süreyle kaydedilmesi 7.99 $, tabi bu fiyat alan adı başına biçilmiş fiyat.. (Bkz: per year per domain)