PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Logo yapımı hakkında bir soru

selcuk950
08/09/2007, 00:49
Logolar yapıldıktan sonra(pshop ile) daha sonra mesela ben 800/600 boyutlarını kullanarak bir logo tasarladım fakat bu bir kartvizit için olablir küçültülebilir ama bunu tabelaya falan yapmak istediğimiz zaman logo büyürken bozulma olacaktır diye düşünüyorum

Acaba normalde de böyle bi yapılıyo yoksa farklı bir formatı falan mı var.Bilginiz varmı acaba?
Teşekkür ederim.Kolay gelsin....

karavanabatu
08/09/2007, 01:16
Eğer grafiğin raster (http://en.wikipedia.org/wiki/Raster_graphics) bir grafikse dediğin gibi büyüttüğünde bozulmalar olur ama vektör grafik (http://en.wikipedia.org/wiki/Vector_graphics)lerde böyle bir sorunla karşılaşmazsın. Onun için firma logoları tasarlanırken vektör halde hazırlanır ki istenildiği gibi büyültülüp küçültülebilsin.

ironi
08/09/2007, 01:44
Bunun içinde photoshop yerine corel, freehand illustratör gibi tasarım programlarını tercih etmelisin

kontecau
08/09/2007, 01:47
Fireworks ilede Kaliteli Logo Yapabilirisn..

MOnurCe
08/09/2007, 09:33
PS da çok aşırı büyütmediğin sürece bozulma, bulanma olmaz..

hakansor
08/09/2007, 11:25
Bunun içinde photoshop yerine corel, freehand illustratör gibi tasarım programlarını tercih etmelisin
katılıyorum.

logo yapacaksan eğer kesinlikle photoshop kullanma !

selcuk950
08/09/2007, 12:14
Sağolun arkadaşlar bundan sonra dediğiniz programları kullanacağım.
Son bi soru jpg(yada bilinenen genel formatlar) den farklı bir formatta oluyor demi

karavanabatu
08/09/2007, 12:47
Sorunu "Corel gibi programlarda JPG, GIF gibi dosya uzantılarından başka uzantılarda oluyor değil mi?" diye anladım ve buna cevap vereyim. Evet Corel, FreeHand, Illustrator gibi programlarda istersen programa ait kendi uzantısıyla çıktı alıp istediğin zaman değişiklik yapabilirsin. Kısaca şöyle diyim. Dosya kaydı konusunda photoshop, fireworks gibi programlardan bir farkı yok(uzantı adları dışında tabi).

hakansor
08/09/2007, 13:39
matbaaya vereceksen .TIFF formatında kaydetmeni öneririm.

xian_Servers
09/09/2007, 00:47
fireworks ilede çok kaliteli resimler oluyor adobe inş birazdaha geliştirir fireworksu

gues
09/09/2007, 01:58
png formatı kaliteli diye biliyorum küçültme yapılırkende olsun netliği fazla bozmuyor.

xian_Servers
09/09/2007, 02:07
evet aynen öle nerde kullanırsan kullan hem kaliteli hemde sonrada açılabilir...

selcuk950
09/09/2007, 03:02
@karavanabatu (http://forum.ceviz.net/member.php?u=7989)
Tam olarak o değildi logolar için farklı bi format olabilir gibi düşündüm.standart bi format belki,vektörel olayını kaptım.Ve pshop harici program kullanmaya çalışacağım...
Cvp yazan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim;)

karavanabatu
09/09/2007, 09:30
xian_servers vektörel programlarda hazırladığın logo ya da başka çalışmayı da daha sonra o programla tekrar açıp değişiklik yapabilirsin. Vektörel bir logoyu JPG, GIF gibi bir formatta kaydedip yine istediğin yerde kullanabilirsin.

Raster grafiklerin büyütürken çözünürlüğünün bozulması, onun JPG, GIF ya da PNG olmasından çok, raster grafiklerin genel yapısından ( ya da algoritması mı diyelim ) kaynaklanıyor. Vektör grafiklerin mantığı büyütme küçültme gibi işlemler için idealdir.