Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshopta plug in nasıl yüklenir?
Selam, elimde plug in var netten indirdim abr dosyası olarak görüyor. Photoshop klasörünün içindeki plug-ins dosyasının içine giriyorum. Filters ya da effects klasörlerinin içine plug-ini yapıştırıyorum fakat programı açıp kullanmak istediğimde göremiyorum malesef. Bilgisayarı kapatıp tekrar açmayı da denedim. Brushes ve plug-inleri nasıl yükleyip kullanabiliriz bilen bir arkadaş açıklarsa sevinirim...
Photoshop > Presets > Brushes klasörüne fırçaları atıp kullanabilirsin, Plug-in' ler için ise kurulumunu yaptıktan sonra içindeki dosyalarda nasıl kurulup kullanılacağı bulunmaktadır. Onlara göre ayarlarsın.
Plug-inleri çift tıkladığımda herhangi bir değişiklik olmuyor. Sanırım exe dosyaları da yok. Olması şart mı yükleme için ne gerekli biraz ayrıntılı cevap olursa daha iyi anlaşılacaktır
plugin ve brushlar farklı şeylerdir. ABR dosyaları brush dosyalarıdır. Bunları @kurtcuk söylediği gibi kullanabilirsin. Pluginlerin çoğunun setup dosyaları vardır olmayanları da plugin klasörünün içine atarak ps den çalıştırabilirsin.
plug-ins klasörünün içine plug-ini attıktan sonra filter sekmesine gel photoshopta orada en aşağıda plug ini ismi yazar oradan üstüne tıklayarak uygulatabilirsin.. eğer gözükmesse photoshopu kapayıp tekrar aç.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.