PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshopta plug in nasıl yüklenir?

ironi
06/09/2007, 22:00
Selam, elimde plug in var netten indirdim abr dosyası olarak görüyor. Photoshop klasörünün içindeki plug-ins dosyasının içine giriyorum. Filters ya da effects klasörlerinin içine plug-ini yapıştırıyorum fakat programı açıp kullanmak istediğimde göremiyorum malesef. Bilgisayarı kapatıp tekrar açmayı da denedim. Brushes ve plug-inleri nasıl yükleyip kullanabiliriz bilen bir arkadaş açıklarsa sevinirim...

kurtcuk
07/09/2007, 00:13
Photoshop > Presets > Brushes klasörüne fırçaları atıp kullanabilirsin, Plug-in' ler için ise kurulumunu yaptıktan sonra içindeki dosyalarda nasıl kurulup kullanılacağı bulunmaktadır. Onlara göre ayarlarsın.

ironi
08/09/2007, 01:46
Plug-inleri çift tıkladığımda herhangi bir değişiklik olmuyor. Sanırım exe dosyaları da yok. Olması şart mı yükleme için ne gerekli biraz ayrıntılı cevap olursa daha iyi anlaşılacaktır

kursad
08/09/2007, 13:30
plugin ve brushlar farklı şeylerdir. ABR dosyaları brush dosyalarıdır. Bunları @kurtcuk söylediği gibi kullanabilirsin. Pluginlerin çoğunun setup dosyaları vardır olmayanları da plugin klasörünün içine atarak ps den çalıştırabilirsin.

gues
10/09/2007, 18:47
plug-ins klasörünün içine plug-ini attıktan sonra filter sekmesine gel photoshopta orada en aşağıda plug ini ismi yazar oradan üstüne tıklayarak uygulatabilirsin.. eğer gözükmesse photoshopu kapayıp tekrar aç.