PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternet..!

T13
06/09/2007, 17:37
Her zaman bana faydalı oldu, ta ki 1 gün öncesine kadar..

İnternet'in hayatıma kattığı ve artık hayatımdan hiç çıkmayacağını düşündüğüm şey oldu, hem de İnternet sayesinde, ne varsa İnternet'te var..

Birşeyi daha anladım, İnternet insan neyse ona göre davranıyor, sizin istediğiniz gibi ilerliyor, siz ne isterseniz size o bilgiyi veriyor, kimi zaman iyi insanlarla kimi zamanda kötü insanlarla tanıştırıyor..

Ama kaldıramayacağımı düşündüğüm büyük bir yük var artık omuzlarımda..

Hem çok spesifik olmayan, hem de bana göre çok spesifik olan bir sorun.

İnsan kendisine sahip çıkabilmeli, kendisine dikkat edebilmeli, ne olursa olsun aileler çocuklarını İnternet'te ve hayatında mutlaka kontrol etmeli, etmek zorunda..

Nereye gidiyoruz böyle, hayatımda ilk defa kendimi bu kadar kötü hissettim, artık herşey yabancı geliyor bana, kendimi ne çevreme ne de aileme lâyık görüyorum..

[URL="http://forum.ceviz.net/ar-damari-catlamis-bir-toplum-p322129.html#post322129"]Bu konuyu[/B] gördükten sonra gerçekten de ar damarı çatlamış bir toplum olduğumuzu gördüm, nereye gidiyoruz biz böyle ?

mTuran
06/09/2007, 18:10
Ne yaptın ya ? dünyanın sonu mu geldi ? sorunun herneyse bu kadar büyütme bence bu kadar olumsuz olma :super:

civil
06/09/2007, 18:14
Bence de burada internet niye suçlu oldu bende bunu anlamadım

T13
06/09/2007, 18:39
@civil (http://forum.ceviz.net/member.php?u=76029) : Konuyu anlamadan İnternet'in neden suçlu olduğunu nasıl anladınız ?

Herkesin kendisine sahip çıkması gerekiyor, hiçkimseyi günah keçisi yapma gibi bir amacım yok, sadece açıkça olmasa da buraya yazmak beni ferahlatır diye düşünmüştüm ama hiçbir işe yaramadı, keşke çözümü, çaresi olabilse, acı hayatta her zaman yaşanıyor ama bu kadar acısı bence yaşanamaz, bu kadar büyük bir vicdan azabı yoktur herhalde..

En son perlci'nün buna benzer bir mesajını gördükten sonra ne oluyor demiştim ancak ben de çok ağır bir üzüntü ve sorun yaşayınca gerçekten dert, sıkıntı ve vicdan azabı neymiş anladım..

civil
06/09/2007, 20:27
Ben konuyu anladığımı sanıyorum bilimsel makalelerin yayınlandığı bir sitede bazı yazılar çıkarılmış yazılar Türklere ait ve ikiside profesör sebep intihal eee benmi yanlış anladım yada çok mu yoruldum bugün anlayamadım niye suçlu olan internet

IcenGuard
06/09/2007, 22:10
Arkadaş diyor ki;
Ben bir makale çaldım, şimdi de yakalandığım için utançtan dünyam başıma yıkıldı, milletimi, vatanımı rezil ettim, amaa... "eyy ceviz ahalisi beni affedin! beni hor görmeyin! bana sevginizi verin!"
gibi bir şey sanırım...

civil
06/09/2007, 22:33
heee yaraya tuz bastım o zaman pardon :(

T13
07/09/2007, 18:38
Gerçekten ilginç, bir durumu paylaşayım dedim ama konu nerelere geldi..

ProJecT
08/09/2007, 23:26
boş koy

apranaxfort
09/09/2007, 02:48
Ne yaptın hocam ya takma kafana bu kadar kimsenin suçu yok bence intihal bir suç tabiki ama Türkiye'deki şartlar altında ben yapan kimseyi suçlamıyorum.

Tükiye'de makaleye göre puan veriyorlar akademisyenlere böyle saçma şey olmaz bence önemli olan nicelik değil niteliktir. Gelişmiş ülkelerde bilim adamları üniversite hocaları her türlü bilimsel araştırma yapacak imkana sahipler. Ayrıca akademisyenler toplum içinde yeterince saygın konumdalar ama Türkiye gibi ülkelerde toplumda saygın konumda olmak cüzdanla doğru orantılıdır. Türkiye'de bilim üretmek saygınlık kazandırmıyor akademisyenlerimizin motivasyon kaynağı ne olacak peki geçinmek için para olacak akademisyenlerimizde haliyle terfisini hızlandırabilmek için maaşını biraz olsun yükseltebilmek için böyle yollara başvuracak. Suçu yaratan bireyler değil toplumlardır, eğer Türkiye bilim adamlarına yeterli motivasyon sağlıyamıyorsa olacağı bu dandik puanlama sistemi bunu getiriyor.

Bir de halkımızda aşşağılık kompleksi var "gavur icadı" olan herşey çok üstün yerli malı değersiz. Türkler beceremez Türkler yapamaz... "Türk astronot geyikleri"...

Avrupa görmüş cahillerimiz ordaki otobanları öve öve bitiremezler mesela Türkiye'yi aşşağılarlar devletten öyle otobanalar yapmalarını beklerler... Türkiyede sağlık sistemi, sosyal güvenlik sistemi, eğitim sistemi çözüldümü de otoban yapıcaz. Ayrıca ekonomide Türkiye'ye biçilen rol belli IMF bize %19 faiz verdirttiriyor tüketime dayalı bir ekonomimiz var hangi sorunu çözebiliriz ?

Eğer devlet üniversitelerde hiçbir türlü bilimsel faaliyeti destekleyecek imkan sağlayamıyorsa ve buna rağman makale karşılığı puan sistemi oluşturuyorsa ekmek parası için makale intihal eden kimse suçlu değildir..

Suç hükümetlerindir, suç hükümetleri seçen halkındır.

karavanabatu
09/09/2007, 09:40
Eğer makale intihal eden profesör ülke şartlarından dolayı suçlu değilse, sokakta cüzdanını çalan yankesiciye de suçlu diyemezsin o zaman. Hatta onun geçinmesi profesörlerden daha zor. Bence profesörlerimize verilen değer cebindeki parayla değil, kimin için çalıştığıyla ölçülüyor ve maalesef "Kim için çalışıyor?" sorusunun cevabı "Ülkesi için" olmuyor. Gün geliyor dünya çapında ses getirmiş, herkesin gıpta ile baktığı bir profesör basınımızda yer almazken, ne idüğü belirsiz profesör sıfatlı insanlar topluma hitap ediyorlar.

T13
09/09/2007, 11:29
Aslında konuyu açtığımda buralara geleceğini tahmin etmemiştim.. Bugüne kadar hiçkimsenin emeğini vererek oluşturduğu hiçbir kaynağı izinsiz kullanmadım, aslında izinli de kullanmadım, çünkü hemen hemen hiç böyle birşey yapmadım, işte benim fikrim şudur, bunu destekleyen kaynakta budur gibi birşeye ihtiyacım olmamıştı. Bu konuyu açtığım ilk mesajımda anlatmak istediğim birşey vardı, neyi neye göre yargılıyoruz, onu anlatmak için öyle birşey yazdım..

apranaxfort
10/09/2007, 00:59
Eğer makale intihal eden profesör ülke şartlarından dolayı suçlu değilse, sokakta cüzdanını çalan yankesiciye de suçlu diyemezsin o zaman. Hatta onun geçinmesi profesörlerden daha zor. Bence profesörlerimize verilen değer cebindeki parayla değil, kimin için çalıştığıyla ölçülüyor ve maalesef "Kim için çalışıyor?" sorusunun cevabı "Ülkesi için" olmuyor. Gün geliyor dünya çapında ses getirmiş, herkesin gıpta ile baktığı bir profesör basınımızda yer almazken, ne idüğü belirsiz profesör sıfatlı insanlar topluma hitap ediyorlar.

Sokakta cüzdanını çalan yan kesiciye de ceza indirimi yapılıyor aynı sebeplerden. Modern devletlerin hukukunda böyle şeylerin yeri var, seni suça iten motivasyon kaynağı "açlık" gibi bir temel ihtiyaçsa çoğu ülkede ceza almazsın. (Uç örnek bu tabi)

Yani asıl demek istediğim bu intihalin veya yankesicilik yapan kişilerin suçsuz olduğu değil tabiki onlarında suçu var sonuçta o kadar akademisyen arasından sadece belli kişiler yapıyorsa kendilerinde suç olduğu ortadadır. Benim vurgu yapmak istediğim konu külliyen suçu işleyenlere atmak yerine bizimde payımızın olduğunu kabul etmemiz gerektiği.

Söylemek istediğim tek şey kendi suçumuzunda farkına varmamız gerektiği...