Tam Sürümünü Görmek İçin : ceviz.net hala index'lenemedi
önceden neredeyse her aramada karşımıza çıkan ceviz.net kapalı kaldığı günlerde google aramalarından silinmişti... Tekrar açıldığından bu yana an itibariyle indexli sayfası bulunmamakta. Ne zaman indexlenecek(indexlenmek ne demek ya,) merak ediyorum...:garip:
Sebebi, sunu bunu cok önemli degil arkdaslar bu konuda konusulmasini istemiyorum ama Ceviz'in de artik tekrar indexlenmesinin zamani geldi.
Su ya da bu sekilde silindi ya da banlandi Ceviz durum bu. Panik yapmaya gerek yok zaten googledan gelen ziyaretcilerin buyuk cogunlugu dunyanin en buyuk elmasini merak ediyordu ki cogu elma armut arasa cevize geliyordu. Ama iclerinde gercekten bilisimle ilgili kaynak arayanlar oluyorduki aramizda bu tur aramalarla gelenlerde azimsanamayacak kadar coktur.
Sonucta biz bazi calismalar yaptik tekrar google'da indexlenmek icin, neler yaptik. defalarca help google com, tr ve se adreslerine mailler gönderdik, webmaster tool ile robotlarimizi yeniledik yeni sitemaplar gönderdik google'a, abarttik google amerika ile defalarca telefonla görustuk enterprise musteri olmadigimiz icin fazla ciddiye alinmadik, adwords ile reklamlar verdik, adsense ile reklamlar aldik, ceviz.org alias domain aldik, yarisma.ceviz.net i tamamen foruma yönlendirdik ´halen 1500den fazla backlinkimiz var ama halen indexlenemedik.
Simdi bu konuda tecrubeli uyelerimizin fikirlerine ihtiyacimiz var, Turkiye'nin ilk 100 sitesinden biri idik halen ilk 200 icindeyiz dunya siralamasinda 6000'lerde iken 15000 lere geriledik ama tekrar yahoo sayesinde yukselise gectik yakinda eminim tekrar ilk 10000 lerde olacagiz ama bu sureci hizlandirmamiz gerekiyor.
Net bir cözum önerisi olan var mi?
Web konusunda amatör bir insan olsam da kendi amatör sayfamı google indexletmeye çalırken şunu farkettim ki google bot pageranki yüksek sitelerde linkin olup olmamasına çok büyük önem veriyor. Bu faktörün yanında diğer faktörler çok da önemli değil. Kendi amatör sayfamın PR'ini 1 aydan kısa bir zamanda 2 olarak atanmasını başarmıştım.
Yaptıklarınıza baktım fakat yüksek pagerankli sitelere link bırakmayı göremedim.
Eğer yapmadıysanız bence bunu düşünmelisiniz.
ibrahimsar
04/09/2007, 02:49
Web konusunda amatör bir insan olsam da kendi amatör sayfamı google indexletmeye çalırken şunu farkettim ki google bot pageranki yüksek sitelerde linkin olup olmamasına çok büyük önem veriyor. Bu faktörün yanında diğer faktörler çok da önemli değil. Kendi amatör sayfamın PR'ini 1 aydan kısa bir zamanda 2 olarak atanmasını başarmıştım.
Yaptıklarınıza baktım fakat yüksek pagerankli sitelere link bırakmayı göremedim.
Eğer yapmadıysanız bence bunu düşünmelisiniz.
Bu söylediğinizin Cevizle hiç alakası yok. Ceviz yılların web sitesi ve daha önce başarıyla indexleniyor olmasına rağmen, daha sonra silindi.
Oturup backlink isteyecek durumda değil.
Fikir olaraksa Sahin'e sormak istediğim, yaptığınız görüşmelerde nasıl bir tepki aldığınız. Çünkü neticede Google babasının hayrına web sitelerini indexlemiyor. Daha çok kaynağı indexlemesinin kendisine de yararı var.
Sorunda bu zaten, en son 1 yil önce site:www.ceviz.net aramalarinda 580 000 sonuc dönduruyordu, Turkiye'de google icin daha buyuk bir kaynak daha iyi cachelenmis bir site saniyorum yoktu, buna ragmen görusmelerimizden elde ettigimiz tek sonuc enterprise musteri olmadigimiz icin standart prosudur uygulanacak tahmini olarak 6 ay sonra ancak indexlenecek. Sureci hizlandirmanin yolunu ariyoruz.
İyi ve işe yarar olduğunu düşündüğüm fikirlerim var, birçok kişinin de bu konuda fikirleri vardır bunu biliyoruz ama bence ilk yapılması gereken Ceviz.Net Forumu'nun önce kendi içerisindeki "search index" sorununu halletmesi gerekir, zira "Arama" şu anda hiçbir işe yaramıyor..
Google'da ne arasam ilgisiz bile olsa Ceviz.Net mutlaka arada biryerlerde çıkardı ancak şu anda hemen hemen hiç yok, aslında bunun sebepleriyle ilgili söylenebilecek çok şey var ama bunları burada açmanın kimseye bir faydası olmayacak onu biliyorum..
Sitenin 1 ay kapalı kalmasından önce Footer'da duran SEO Index kısmına bir bakın ve şimdiki haline bakın, eğer Google'ın çalışma mantığı hakkında en ufak bir bilginiz varsa Google'ın içeriği linklerden bir başka linke zıplayarak bulduğunu biliyorsunuzdur, bence biran önce vBulletin veritabanının tüm içeriğinin SEO'ya tekrar aktarılması ve Footer'da bunların nümerik bir şekilde yayımlanması gerekmektedir..
Ayrıca Ceviz.Net'in geldiği son durumu görelim, Google'da Ceviz diye aratınca 3. sırada çıkıyordu, oysa ki şimdi Ceviz.Net şeklinde aratınca bile bir sürü spekülasyondan başka hiçbirşey yok, Ceviz.Net'in kendi alan adına ait bir kayıt bile yok Google'da, bence Ceviz.Net Google'dan bir şekilde banlattırıldı veya dışarıdan bir şekilde etki ediliyor..
Söylediklerinin hic biri ile alakasi yok T13, Zoint zaten calisir durumda google botlarda arada bir geliyor ama indexlemeden gidiyor. Cözume yönelik dusunceler istiyorum spekulasyona yönelik imalar degil.
konu dışı birşey sorayım, enterprise müşteriye örnek verebilirmisiniz ?
kaçıncı sırada olduğunu nasıl anlıyoruz.??
Ceviz Google sıralamasında kötü ve oldukça ağır bir darbe almış... Kapatıldığında parking'e yönlendirildiği için muhtemelen google sandbox'a aldı... beklemekten başke çare olduğunu sanmıyorum.
hakansor
05/09/2007, 11:32
"Bu site ceviz sever" gibi buna benzer bir logo tasarlanıp, buraya giriş yapan webmasterlar sitelerinden bu logo ile link almak süreci belki kısaltmasada ileriye yönelik ilk 10000 ni de delmesinde pr boyutundan kısmen bir çözüm olabilir.
"Bu site ceviz sever" gibi buna benzer bir logo tasarlanıp, buraya giriş yapan webmasterlar sitelerinden bu logo ile link almak süreci belki kısaltmasada ileriye yönelik ilk 10000 ni de delmesinde pr boyutundan kısmen bir çözüm olabilir.
seo olarak değil ama tanıtım açısından güzel bir olay sitelerimize o tarz bir destek banneri eklesek iyi olur...
Tamam ben bir logo hazirlarim.
İnşallah eski ceviz performansına dönücek .. ya google dan ceviz yazıyordum direk ceviz.net bu sadece google.com.tr değil google.com üzerindende .. ve şimdi görememek beni üzüyor ama sağlık olsun zaman ve azim ile tekrar eski yerine değerine kavuşcağına gönülden inanıyorum :)
Ülkenin en geniş içerikli "web tabanlı" sitesi kısa sürede yine eski yerine gelecektir.
KaravanaBatu
06/09/2007, 22:59
Daha önce Wikipedia'da 'Ceviz.net' başlığı vardı ama kaldırılmış.
Kaldirilsin, saglik olsun. Baslangictan bugune hic san söhret pesinde kosmadik, tek istegimiz turkce icerik arayanlara biraz fayda saglayabilmekti, bu nedenle ister girsin google'a ister girmesin bize bir zarari dokunmaz biz hep burada olacagiz, sadece ihtiyaci olanlar bizi biraz daha gec bulacak ama eninde sonunda bulacak, google'suz bile turkiyenin en buyuk BT sitesiyiz ve tekrar yukselise gectik ama tekrar girerse o zaman cok cok farkli seyler olacak...
Bunları birisi ya da birileri bilerek mi yaptı? Birileri bilerek yaptıysa kulakları çınlamaya başlayacak.
Ilk mesajimda dedigim gibi kimseyi töhmet altinda birakmam, nedeni nasili önemli degil, ne olacagi önemli...
Birşey sormak istiyorum, Ceviz'in malum kişinin elindeydi ve o kişiden alamayıp yeni bir sunucu almak zorunda kalmıştın, o IP adresine dönmen mümkün değil mi, eğer öyle birşey olursa bence sandbox'tan hemen çıkarsın..
Mesajımı şimdi okuduğumda çok büyük bir yanlış anlaşılmaya sebep verebilecek bir durum olduğun yeni farkettim..
Anlatmak istediğim şu, Ceviz bildiğim kadarıyla şu anda eski sunucusuna ulaşamadığı için yeni bir sunucu almak zorunda kaldı, yeni bir sunucu alınca yeni bir IP adresi kazandı, ben de Ceviz'in Sandbox'a düşmesinin sebebi olarak Google'ın Ceviz.Net alan adının başkalarının eline geçmesini düşündüğünden ötürü Sandbox'a düştü diye biliyorum, bence ya eski IP adresine ulaşmayı dene, ya da Google Türkiye Levent Şubesi'yle irtibata geçip durumu tekrar anlatmayı dene, eminim ellerinden geleni yapacaklardır.
Google elinden geleni yapmaz hiç bir zaman :) Onların kuralları vardır. Beklemeyi bileceksin kardeşim der gibi bekletir. Yersiz yere.
Bana göre İlgisiz, gereksiz, saçma sapan konulara yer veren bir forum var ve bu forum Türkiye sıralamasında ilk 100'ün içerisinde, Ceviz.Net gibi marka olmayı çoktaaaan haketmiş bir forumun neden bu halde geldiği açıkçası beni düşündürdü, tabi aslında neden bu hale geldiğinin bence bir önemi yok, artık geriye kalan bu durumu düzeltmek denebilir ama ben şunu söylemek istiyorum, aslında en önemli nokta Ceviz.Net'in neden birden bire bu duruma düştüğüdür.
Bahsettiğim ilk 100 sıralamasının içinde olan forum bile her ay en az 1 hafta kapalı kalıyor ve 200.000'den fazla üyesi mevcut ve bunların 5.000 anlık olarak sitede bulunan insanlar..
O site açılalıda hemen hemen Ceviz.Net'le aynı oldu, hatta ve hatta Ceviz.Net o siteden daha da eski diyebilirim.
Ben Sahin'e buradan tekrar söylüyorum, bence olayın bu noktalara gelişinin sebebini araştırsın, hoş zaten o biliyordur, biliyorsa da olayın üzerine gitsin ve yardımcı olmak isteyen insanlara kapılarını açsın..(!)
Şimdi anlatmak istediklerimi daha açıkça ifade etmeme yardımcı olabilecek birkaç köprü bağlantı ekliyorum, Ceviz.Net zamanında 77.000. sıraya girdiğinde sevinçle karşılanmış, şimdiki durumu anlatan bağlantılar aşağıda..
1. http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=TR&ts_mode=country&lang=none
2. http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?url=Ceviz.net
@asker : Sahin istedimi Google herşeyi yapar ;)
gerçekten eskiden php yazardım heme altta ceviz.netin bi bağlantısı çıkardı.ceviz.netin tekrar eski günlerine dönmesi dileğiyle.
KaravanaBatu
08/09/2007, 13:07
Bırakın php yazmayı ceviz yazsanız bile ilk 5 sayfada bişi çıkmıyor.
Index lenme demek benim bildiğim bir hacking tabiri. Yanlış mı biliyorum yoksa başlık mı hatalı?
index ingilizcede dizin ve genellikle içerik olarak geçiyor ama İndexleme cümlesi türkler tarafından uydurulmuştur ve dediğin gibi hem hack huk işleri için kullanılıyor hemde wm ler tarafından kullanılıyor ..
Etiket bulutu sistemi eklenebilir, bunun yanında sanırım Ceviz.Org adresi de Ceviz.Net grubunun, aslında Ceviz.Org alan adına taşınsa iyi olur bence, hem yeni bir oluşum gibi olur, hem de Ceviz.Net 1 kere bile olsa Sandbox'a girdi, bu Ceviz için eksi bir durum oldu, Ceviz.Org'a taşınsa hem sıfırdan bir sistemmiş gibi olur hemde Google'ın Ceviz'i yeniden görmesi için gereken süreç hızlanmış olur..
Etiket bulutu sistemi eklenebilir, bunun yanında sanırım Ceviz.Org adresi de Ceviz.Net grubunun, aslında Ceviz.Org alan adına taşınsa iyi olur bence, hem yeni bir oluşum gibi olur, hem de Ceviz.Net 1 kere bile olsa Sandbox'a girdi, bu Ceviz için eksi bir durum oldu, Ceviz.Org'a taşınsa hem sıfırdan bir sistemmiş gibi olur hemde Google'ın Ceviz'i yeniden görmesi için gereken süreç hızlanmış olur..
sandbox?
sadece sandbox değil ceviz'in içinde bulunduğu durum.
Durum sandbox olmasa bile bence yine içinde Ceviz geçen ama farklı olan bir alan adına geçilmesi iyi olur diye düşünmüştüm, halen daha öyle düşünüyor muyum, kısmen, Ceviz.Net farklı bir alan adına geçerse en azından daha çabuk farkedilir Google tarafından, amacın süreci hızlandırmak olduğunu anlamıştım, yanlış anlamışım o halde, siz Sahin'e tercümansınız galiba..
kimsenin tercümanı değilim sadece sandbox olsaydı tekrar indexlenirdi diye düşünüyorum.yani sadece sandbox olmadığını ifade etmeye çalıştım.farklı bir domaine geçme konusunda kısmen haklı olabilirsin katılıyorum..
Ben bütün sorun sandboxa düşülmesinden kaynaklanıyor diye birşey söylemedim zaten, faktörlerden birisi sandbox dedim..
Baska bir domaine gecsek 1 haftada indexlenecek bende biliyorum ama bizim bir ismimiz var bugun gidip 1 sene 2 sene sonra dönen arkadaslarimiz var, burada o kadar cok insan askere gönderdik ki sayisini unuttum, bir cogunu evlendirdik cocuklarinin haberini burdan aldik, simdi bir googleda indexlenmek icin burayi birakip bir yere gitmeyiz, isterse indexlemesin.
elbette index'leyecek ama bunun için zaman gerekli. kimse şu gün sonra index'lenir diyemez ama tahminimce 3-4 ay içinde sandbox'tan kurtulur ve index'lenmeye başlar.
Bunun sandbox oldugunu sanmiyorum, bana benziyor tek bir sonuc dönmuyor google'dan. Ama neden ban ise neden ana site ve forum subdomaini banlida diger subdomainler pr4 onuda anlayamadim. Cok ilginc bir olay yasiyorceviz ama hayirlisi bakalim.
it is sandbox ;)
http://www.google.com/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=com.ubuntu%3Aen-US%3Aofficial&hs=HVo&q=allinanchor%3Aceviz.net&btnG=Ara&lr=
allinanchor sandbox mi demek oluyor cevizin binlerce backlinki vardi zaten onlarida banlayamayaccagina göre allinanchor yazmasanda sonuc cikiyor.
evet allinanchor ile sandbox tesbiti yapılabilir ve bildiğim en iyi sandbox tespit taktiği. Şuana kadar baktığım tüm google tepkileri sandbox yönünde tabi şunuda unutmamak lazım google'dan başka kimse kesin sandbox'tur diyemez.
it is sandbox ;)
http://www.google.com/search?hl=tr&c...btn G=Ara&lr= (http://www.google.com/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=com.ubuntu%3Aen-US%3Aofficial&hs=HVo&q=allinanchor%3Aceviz.net&btnG=Ara&lr=)
@mTuran hazineyi bulmuşun dostum, çok sevimdim :)
Söylede bir durum var foruma 301 ile yönlendirdigimiz yarisma.ceviz.net'in 4 olan pr'i de aninda sifirlandi ve hicbir faydasi olmadi. Oysa 301 konusunda cok acik sekilde yönlendirilen sitenin indexlenecegini yaziyor google. Yinede biz tersini yapip forumu yarisma sbdomaini altina tasisak sanirim indexleme devam ederdi yinede emin degilim.
Virtuozzo
11/09/2007, 15:17
Suni çözümlere başvurmak yerine doğal seyrine bırakmak en sağlam sonucu verecektir.
Acele etmemek lazım, nekahat döneminin ardından indekslenecektir.
Nitekim ceviz'in, binlerce indeksin silinmesinin ardından bu tür bir ambargoya (veya sandbox, ne derseniz) maruz kalması gayet normal.
İçerik zaten özgün olduğundan birkaç ay içinde indekslenmesi sürpriz olmaz.
http://wiki.ceviz.net googleda geriside gelir herhalde : )
Bakalım birkaç şey demedim inşallah sonuç verir ama sandboxa düşen siteler en az 6 ay ile 1 yıl arası beklemesi gerekiyor maalesef:S
ceviz.net in wiki subdomaini indexlenmiş yeni ama forumu indexlememiş
Google'da indexlenme neden bu kadar sorun bir durumki onu anlayamadım, Forum; hayatına devam ederken Google tarafından er ya da geç indexlenir, yasaklanmışsa yasak listesinden elbette çıkarılır, bu er ya da geç olacak..
Şu anda Google'da çıkmasının ya da çıkmamasının yapacağı bir değişiklik yok bence..
Zamanla bu da düzelir, yeterki Forum'a silsilesi bozuklar tekrar gelmesinler..
Yanlis anlamadiysam şurada (http://www.google.com/enterprise/public_search.html) 100 $ gibi yIllIk bi mebla ile indexleme aldatmacasi yapilarak 1 seferlige mahsus ücret ödenebilir eger bütce müsaitse.. 5.000 materyal deniliyor ki bize gerek yok sadece index atsa yeter ve bir telefonla enterprise müşterisiyiz hikayesiyle bir adim atilmis olur gibi gibime geliyor..
Gönül isterki min. 50.000 ama cepte isterki 2.000 $ ama bence gerek yok indexlemesi kafi..
Merhaba hepinize ilk once ,
bayadir girmiyorum ceviz forumlarina bir gireyim dedim rastlanti olarak . Sabahin 5:08 buarada.. Uyku tutmadi.. normaldir..
Neyse , konuya geleyim. Size biraz bilgi vermek istedim sorununuz'la alakadar.
http://forum.ceviz.net
Total backlink sayisi gayet guzel 721 ancak, backlinklerin cogu ayni yerlerden geliyor burada biraz spam yapilmis. Link meta spam. Simdi bu konuda biraz fazla tecrubem oldugu icin bu konuyu nasil halledebilceginizi sizlere anlatayim.
http://forum.ceviz.net sandbox'a girmis ve domain banlanmis ne yazik ki ancak bu sorun degil bekmeye gerek yok.
Google uzunca suredir banlanan siteleri acmanizi izin veriyor dediklerim yapilirsa bu sorun cozulmus olunur.
1-https://www.google.com/webmasters/sitemaps/login
2-Tools menusunde, submit a reinclusion request linkine tıkliyorsunuz.Choose Site diyecektir.
3-Ilk olarak banlanan sitenizin icin bir sitemap dosyasi olusturmaniz gerekiyor. Sitenizin belli basli linklerini sitemap dosyasinin icinde olusturmayi unutmayin. (.Xml) sitemap dosyasini google a kaydedin. Bu islemi yaptikdan sonra submit a reinclusion request linkine tekrar tıklayip eklemis oldugunuz siteyi secip kuralları okudum isaretleyin.
Ceviz.net banlanmaya neden olan şeylerin kesinlikle degiştirdiginizden yada sildiğinizden emin olun Sonra submit edin.
Bu islem gerceklestirildikten sonra google sitenizi tekrar tamamiyle indexlenme islemine baslayacaktir. Ancak gene indexleyemecektir. Sitenin indexlenmesi icin tamami ile. En hizli ve kolay yol ise , Social Bookmarking ve Directory submission uzerinden hareket etmektedir.
Bir kac inceleme sonucunda yapilmasi gereken bir takim islemler var.
Search engine'larda yaptigim bir kac kucuk analiz'de hic bir sayfanin ana search enginlerde indexlenmedigi. Ancak indexlenmis olanlar var bunlar subdomainler uzerinden gidilmis. Ve bunu agirlikli olarak Msn search engine indexlemis agirlikli olarak.
Alexa rankin pek umursamiyorum suanda bu hali ile.
Sitenin bir an once crawllerlar tarafindan craggle edilmesi icin size acilen onerim. Social bookmarking yapmanizdir.
http://www.del.ico.us
http://www.stumbleupon.com
http://www.furl.net
http://www.technorati.com
Backlink saglamaniz gerekiyor.. suandaki backlinkerliniz okadar tatmin edici degil benim icin. Ama size yetiyorsa o farkli bir sey.
Sanirim simdilik bukadar.
google webmaster tools a erisimin varmi sahin ? parking le alakasi yok ali cengiz var burda. Benimde pr2 bir sitem vardi 4 ay park ettim yeniden actigimda yine pr2 ydim. webmaster tools a erisebiliniyorsa ordan sitemap submit edilebilir. yada ordaki sitemap i bi kontrol etmeli dogru mu diye. cunku db yi sadece kullanima acanlarin sitesi dahi indekslenmis. ayrica neden sandbox a dustu ki ? napildi yani ?
Hep soracam unutuyorum, google adminlerine mail atarak bu durumu anlatma sansimiz yok mu? google musteri hizmeti = 0 mi?
Hep soracam unutuyorum, google adminlerine mail atarak bu durumu anlatma sansimiz yok mu? google musteri hizmeti = 0 mi?
yok
Hepinizin yardima yönelik uyarilariniz icin tesekkur ederim öncelikle, bu cok garip durumu maalesef bir turlu bende cözemedim cözemiyorum, halen wiki.ceviz.net pr4 iken ve sandboxa dusmemisken domain parka cekildi diye forum ve ana site nasil duser, tabiki gunluk yenilenen sitemaplar google webmastertoolsa gönderildi tabiki yeniden incelenme istendi en azindan site kisminda Social bookmarking yapildi sanirim yakinda siteyi baska bir subdomain altina tasiyacagiz.
Virtuozzo
08/10/2007, 09:23
Şahin;
Tedavi düşüncesinden önce teşhisin doğru konulması gerektiğini düşünüyorum.
Ceviz Forum'un indekslerinin Google'dan silinmesi ve PageRank değerinin düşmesi bir süre parkta kaldığında değil, bilinçli olarak indekslerinin silinmesi ve adresin Google'ın sandbox veya ban listesine girmesidir.
Bu yüzden yapılması gereken iki yol var:
1. Adresin bu kara listeden çıkmasını ve daha sonra da indekslenmesini beklemek.
2. Siteyi farklı bir domaine / subdomaine taşımak veya öyleymiş gibi göstermek.
2. seçeneğin 2. şıkkının işe yarayıp yaramayacağı konusunda fikir sahibi değilim.
Ama diğer 2. seçeneğin 2. şıkkının kısa zamanda çözüm olacağı kuvvetle muhtemel.
Umarim cok uzun surmez, en azindan indexlendikten sonra, eski trendini yakalayacagini pek sanmiyorum, insanlar aramalarda surekli farkli forumlar kesfedip oraya yerlesiyorlar..
Belki de yeni bir domain'e bu forumun icerigini atip, buraya girenleri otomatik oraya yonlendirmek, en azindan indexlenene kadar, indexlendikten sonra tam gaz devam :D, 6 ay az bir sure degil.. =$
Ona buna yanmiyorumda Çin'in google'i http://www.baidu.com'dan da banlanmisiz ya ona yanarim :)
Google dan bir tanidik da yok ki :D
Dmoz da kayıtlı neden acaba böyle olduki:( düzelir bence kesinlikle.ilk google güncelenmesinde alır içeri:)Cevizimizi.inş.
Arkadaslar anlamadigim bir konu var.
Bu site google a kayitli iken ziyaretci sayisi ortalama 460 oluyordu, ve 2 kayitli + 460 ziyaretci yaziyordu istatistiklerde..
Bu nasil oluyor?? :garip:
Buyrun ispati;
ney nasıl oluyor , basbaya 460 ziyaretci var 2 kayıtlı var . ceviz e üye olmayan ama hergün takip eden bir sürü insan var . bende önceden msj yazmaz hatta login olmazdım takip etmezdim ama şimdi ediyoruz :) . yani diğer wm ler gibi forumun online sayısı yada ziyaretci sayısını yüksek tutmaya çalışmıyorlardır . zaten cevizin hiç ihtiyacı yok böyle şeylere.
Koydugun screen cok garip geldi bana sanki dun alinmis gibi butn rakamlar birbirine cok yakin hatta Ceviz.Net hakkinda forumunda en son konuyu acan hmustak ne zaman aldin sen o screeni?
Padon zaten yaziyor ordaki tarihi degistirmeyi unutmussun bugun almissin screeni amac neydi?
google kırık linklere karşı bir bir uygulama başlattı ve bunu sık sık koontrol ediyor. yani verilen link karşılığı boş ise direkt sayfayı hata raporluyor ve linki siliyor bu şekilde tüm linklerin kırık olması(yani cevizin kapalı olması sebebilye içeriğe erişelemdinden dolayı) cevizin sandboxa düşmesine neden olmuş ortalama sandboxtan çıkması linklerin kontrolleri ve yeni sayfaların indexlenmesi ile birlikte ortalama 1 ila 2 ay alabiliyor yani minumum 30 maximum 160 gün arasında değişebiliyor bu süre
ceviz'in sandbox'a düşmesinin sebebi parka yönlendirilmiş olması, hangi sayfaya girersen gir aynı sayfaya çıktığı için sandboxda. Çıkarmı, çıkar ama uzun zaman alır.
Ceviz.Net webmasterler için bir ekol'dür. (En azından benim için öyle) Ve biz bu ekol'ü ceviz.net diye biliyoruz, başka domaine geçmesi şuanki durumdan daha kötü bi sonuç doğurur.
Şunu yapın, şunu yaparsanız demek saçma olur, yapılabilecek herşeyi yapmışsındır @Sahin birde sabır edebilirsen eski ceviz'i tekrar yeriz ;)
KaravanaBatu
15/11/2007, 20:11
Ceviz.net tekrar Google'da sıralamaya katılmış. Hayırlı olsun...
xian_Servers
15/11/2007, 23:25
ceviz yazarsak gelio ilk sırada eet farkettim bende :))
Ceviz.Net (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=site%3Aceviz.net&btnG=Google%27da+Ara&meta=) Sonuç Oldukça İyi 211.000 Sonuç
bu işe gönül vermiş herkez en az 1 link sitelerine koysa, ceviz çok daha yukarılara çıkacaktır
bu işe gönül vermiş herkez en az 1 link sitelerine koysa, ceviz çok daha yukarılara çıkacaktır
birçoğumuz burdan çok şey öğrendik bunu düşünmek gerek :garip:
sevindim, googlede tekrar eski haline gelmesine.
birçoğumuz burdan çok şey öğrendik bunu düşünmek gerek :garip:
e ozaman yapalım bişeyler
evet dün google dan bişi araştırırken ceviz de benim açtığım konu karşıma çıkınca çok şaşırdım :)
tüm cevizcilere hayırlı olsun
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.