PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yenidenn

alperen
01/08/2003, 01:38
Selam arkadaşlar.Sizlerden belkide okumaktan ve cevaplamaktan bıktığınız bir konu hakkında bilgi istiyorum.C' de win.98, D' de ise XP olan pc'mi yeniden kurmak istiyorum.Nedeni ise her ikisini de göçerttiğim için ;) Veri kaybı olmadan ve format atmadan aynı şekilde nasıl kurabileceğimi kısaca yazarsanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER...

yemre
01/08/2003, 12:41
ilk önce 98 'i kur sonra xp yi

HunTER
01/08/2003, 13:37
XP'nın bır recovery yanı tamır aracı vardı sanırım.. Yanı XP kurulum CD sı ıle makınayı actıgında karsına oncekı XP surumundekı hataları gıder yada XP yı kurtar gıbı bı secenek cıkmalı.. Belkı bu yolla sadece XP yı verı kaybı olmasksızın kurtarman mumkun olabılır..

Bı ıkıncı yol sabıt dıskını baska bı makınaya baglayarak verılerını yedeklemek ardından yemrenın dedıgı gıbı C: surucusunu formatlıyarak her ıkı ısletım sıstemını yenıden kurmak..

Sana sımdıden kolay gelsın..

MEHMET
01/08/2003, 15:22
bence ms dos kipinde açıp C: ye yada D: ye verilerini yedekle.
yedeklediğin C: ise D'ye format atıp işletim sistemini kur.
daha sonrada yedeklediğin bilgileri işletim sistemi kurduğun yani diğer tarafa taşı taşıdıktan sonra taşınan tarafıda formatlıyıp istediğin işletimsistemini kur..

alperen
04/08/2003, 23:26
Selam,öncelikle sorunumu çözmede göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür ederim.PC hiç açılmadığı için bazı şeyleri yapamadım.Başlangıç disketiyle pç yi açtım formatladıktan sonra normal kurulum başlama öncesinde "KUR BAŞLARKEN LÜTFEN BEKLEYİN.SİSTEM KAYDI TARANIYOR" ibaresi çıkıyor ve bu pc bu sayfada takılı kalıyor,yani başka bir işlem yapmıyor.Acaba neden ve neler yapabilirim.TEŞEKKÜRLER.

MEHMET
05/08/2003, 09:42
Orjinal mesajı gönderen alperen
Selam,öncelikle sorunumu çözmede göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür ederim.PC hiç açılmadığı için bazı şeyleri yapamadım.Başlangıç disketiyle pç yi açtım formatladıktan sonra normal kurulum başlama öncesinde "KUR BAŞLARKEN LÜTFEN BEKLEYİN.SİSTEM KAYDI TARANIYOR" ibaresi çıkıyor ve bu pc bu sayfada takılı kalıyor,yani başka bir işlem yapmıyor.Acaba neden ve neler yapabilirim.TEŞEKKÜRLER.

Bu genelde en fazla 15 dakika kadar sürüyor. Yok eğer daha fazla surduyse formatlanmış PCnize msdos kurup scandiskten geçirmek. harddisk bootsector olmuş olabilir.

SineK
05/08/2003, 21:11
arkadaş kur ama d surucunu ntfs yapma kaldırmakta baya bir cile cekersin