Tam Sürümünü Görmek İçin : link değişimi bölümü açılsın
sayın ceviz.net yöneticileri forumda üyelerin kendi siteleri için link değişimi yapabileceği bir bölüm olmasını istiyorum bu benim kişisel görüşümdür kural dışı bir şeyse kusura bamayın :)
ama forum.ceviz gibi içeriği sahip diğer sitelerde üyelerin link satışı veya link takası yapabileceği bölümler hem üyelere hemde o forumlara yararlı oluyor aynısının cevizdede olmasını istiyorum gereğinin yapılmasını arz ederim saygılarımla :)
konuyu mecburen buraya açtım hatalıysa kusura bakmayın yeni üyeyim.
Böyle birşey yapılacak olursa site adresleri havada uçuşur, bu da reklam amaçlı kullanılabilir, bu yüzden bu isteğe çok sıcak bakılacağını sanmıyorum..
öyle ama her başlık yönetimin sıkı denetiminde olduktan sonra bence çok büyük sorun olmaz reklam gibi olmasın ama r10.net te bu var bence çokda iyi bişey yeterki iyi kontrol edilsin.
inanç baykal
21/08/2007, 15:11
Eğer düzen olursa bir sorun olacağını sanmıyorum.
Şu anda forumda acayip bir durgunluk mu var desem, yoksa insanlar evcilleştirildi mi desem (sakinleştirildi anlamında) bilemiyorum ama istisnalar olsada acayip bir saygı ve durgunluk var, yaz rehaveti mi desem ne desem bilemiyorum, kışın bu olay patlak verebilir..
:)
aslında şöyle olursa bence sorun çıkmaz.
mesela bir üye benim arabayla ilgili bir sitem var benimle link değişimi yapmak isteyen bana özel mesaj atsın der ilgilenenler özel mesajla olayı kendi aralarında hallederler yani hiç bir şekilde sitelerin ismi veya linki geçmez sadece konuyla ilgili link değiştirme başlığı açılır linkleri özel mesajlarda üyeler birbirine verir kuraldışı olarak site linkini açık yayınlayanların mesajları silinir .
tabi bu benim görüşüm küçük bir öneri yapmak istedim .sonuçta her site sahibi mecburen link değişimi yapması gerekiyor bunun burada kurallar içinde üyelerin birbiriyle yapması herkes için faydalı olur.
Zamanında bununla ilgili bir konu açılmıştı, link exchange yapmak isteyenler o konuya yazıyorlardı, o konuyu Forum'un arama index sorunu yüzünden bulamadım ancak yöneticiler eğer bu konuyu bulabilirlerse veya biliyorlarsa buraya yazabilirler veya bu konu kaybolduysa bununla ilgili yeni bir konu açılabilir, link değişimi yapmak isteyenler o bölümde ne üzerine siteleri olduklarını yazarlar, tabi bu kişiler aynı zamanda link değişimini isteyenler olur, bir başkası benimde şununla ilgili bir sitem var değişim yapar mısın gibi bir dialoğa girer ve gerisi Özel Mesajlaşma'dan devam eder..
Benim şahsi fikrim, Forum'da site adresi verilmesine karşı değilim yanlış anlaşılmasın ancak bu çoğu zaman yanlış yerlere çekilebiliyor ve yanlış amaçlarda kullanılabiliyor, hepsini birden kontrol etmek mümkün olmadığı için benim gönlüm mümkün olduğu kadarıyla Forum'a site adreslerinin yazılmamasından yana..
Ancak tabi bir projeniz varsa veya bir site tanıtımı yapacaksanız ama bunu bir internet sitesinin tasarımı ve programlaması hakkında almak istediğiniz öneriler çerçevesinde yapacak olursanız buna karışanın olacağını sanmıyorum..
Virtuozzo
21/08/2007, 17:59
"Link değişimi" diye bir bölümün açılması forumun çöplüğe dönmesinden ve amacının dışına çıkmasından başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir.
Forumun (en azından ceviz'in) amacı bilgi paylaşımıdır.
Link değişimi ise bir nevi ego tatmininden, ticarete zemin hazırlamaktan başka birşey değildir.
Ticari amaçlar ve maddi konular işin içine girdiği zaman denetim ve kontrolün sağlanmasında sorunlar çıkacaktır.
Birbirlerini kandıran, dolandıran kişiler olacak ve bu da forumun huzurunun bozulmasına neden olacaktır.
Kısaca ceviz'e yapılabilecek en kötü şey link değişimi ve ticaret gibi bölümlerin açılmasıdır.
"Link değişimi" diye bir bölümün açılması forumun çöplüğe dönmesinden ve amacının dışına çıkmasından başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir.
Forumun (en azından ceviz'in) amacı bilgi paylaşımıdır.
Link değişimi ise bir nevi ego tatmininden, ticarete zemin hazırlamaktan başka birşey değildir.
Ticari amaçlar ve maddi konular işin içine girdiği zaman denetim ve kontrolün sağlanmasında sorunlar çıkacaktır.
Birbirlerini kandıran, dolandıran kişiler olacak ve bu da forumun huzurunun bozulmasına neden olacaktır.
Kısaca ceviz'e yapılabilecek en kötü şey link değişimi ve ticaret gibi bölümlerin açılmasıdır.
peki eğer bu kadar kötü bir şey olunacağı düşünülüyorsa ben önerimi geri alıyorum sonuçta benim söylediğim bunu forumun yapması değil üyelerin kendi aralarında özel mesajla yapmasıydı bu olay parayla değil gönül rızasıyla olur satış değil takas olurdu çokda önemli değil artık benim için.
benzer uygulamaları ceviz kadar büyük siteler yapıyor yukarda birinin ismini söylemiştim tekrar etmeme gerek yok neyse önerimi geri çektim zaten.
üyeler arası özel mesajları kontrol etmek mümkün değil şimdi veya geçmiştede böyle şeylerin olması için engel yok özel mesajla reklam yapan veya dolandırıcılık yapmak istiyenler olmuştur veya olcaktır ayrıca cevizin üye profili sürekli kontrol altında gereksiz insanların üyeliği çok sürmüyor zaten.
musalpay
02/09/2007, 01:01
r10 ve iyinet gibi sitelerde mevcut bu sistem. Bence yeterli
Link değişim bölümü olmasını bende isterim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.