Tam Sürümünü Görmek İçin : Googel indexlediği sayfaları sildi neden?
Arkadaşlar bir hafta önce google sitemi ilk kez indexledi kendi domainimi yazıp arattığımda benzer sayfalar kısmında 21 sayfamı indexlemiş görünüyor hatta o sayfalardaki içerik ile ilgili googledeki aramalarımda ikinci üçüncü sayfalarda çıkıyordum ama bugun sitemle ilgili bu sayfalar googleden sanki silinmiş googlenin indexlediği sayfa sayısı 8 e düşmüş sizce sebebi nedir?Birde sandbox olayının bununla alakası varmıdır?
Bunun çeşitli sebepleri olabilir, sitenizdeki sayfaların içeriğinin bir kısmı uygun bulunmamış olabilir, aynı içerikten birçok sitede olduğu ve o içeriklerin popülaritesi daha yüksek olduğu için sizin sayfalarınızla ilgili olan indexleme az bir sayıda sonuç olarak çıkıyor olabilir, birçok sebebi olabilir yani..
Sıralamada çıkmaması sorun değil ama indexlediği sayfaları neden silmiş onu tam anlamadım
Ilk indexlemelerde google bazen cok ust siralara yerlestirebiliyor rekabet edebilme sansi vermek icin daha sonrasi sana kalmis tekrar ayni yere cikmak icin neler yapmak gerekir bunlari ögrenmek ve uygulamak lazim.
Rekabet etme şansım olmadıki indexlemenin üzerinden bir kaç gün geçti google amca sayfaların birazını sildi garip
Rekabet hız gerektirir :)
Duymak istediğim buydu :)Ama trenin bu kadar hızlı kaçacağını bilsem kendimi raylara bağlardım:D
Eğer yakın zaman içinde siten bir müddet offline kaldıysa google'da bu periyotta sitene uğradıysa indexlerinin kaybolması doğal.Ancak yukarda bahsedilen rekabet unsuruna dayalı index silme olayına açıkcası pek katılmıyorum.(Yanlışım olabilir.)
Birde takip ediyorum googlebotu her geldiğinde başka bir sayfayı indexliyor ama eskiden indexlediklerini göremiyorum bu google neden böyle kafasına göre takılıyor
Askenaz'ın ilk mesajına ek olarak ;
google listelemesi bu aralar backlink & pr güncellenmesinden dolayı bu tür çeşitli dalgalanmalar yaşıyor.. Zamanla düzeliyor ama kesin birşey söylemek zor benim de birkaç sitemin başıma geldi bu aralar aynı durum.. Aynı scripti kullann aynı gün açılmış 3 günde 100ü aşkın sayfası listelenip 5.gün komple tüm sayfaları silinen bir sitem de oldu,yine aynı şekilde önce sayfalar silinip sonra çok daha fazla sayfası listelenip de üst sıralardan çıkan da.. En güzeli bekleyip görmek , beklerken fazla link almayıp bide üstüne sandboxa girmemek.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.