PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : vista kablosuz ağda hep problem li ?

realperest
20/08/2007, 20:40
Merhaba,

aynı makinada bir xp birde vista var

xp de kablosuz ağlara bağlanırken hiç bir hata olmuyor. ama vista kafasına göre takılıyor. bazen bağlanıyor , bazen bağlanmıyor, bazen kafasına göre önce bağlanmıyor 15 dk. sonra bi bakmışsınız bağlanıyor. falan

yani neredeyse vista ile açmadan önce NETWORK BAĞLANTISI OLSUN DİYE dua etmek gerekiyor ki açılsın.

Başka bi arkadaşımdan da bu konuda problemler olduğunu öğrenmiştim. Acaba bilmediğimiz bi şey mi var ???? ................ bu gidişle komple kaldıraca vista yı, bakacam keyfime

Askenaz
20/08/2007, 21:35
Yeni aldığım Toshiba Notebook'la birlikte Windows Vista Home Premium gelmişti onda böyle bir problem yaşamadım, şu anda Pardus kullanıyorum, sanki internet bunda daha hızlı gibi..

abdagli
20/08/2007, 21:44
Bağlantı durumunu pasif yapıp daha sonra yeniden aktifleştirin. Bu çözüm olacaktır. Ama bundan önce Ağ merkezinden kırmızı çarpı işareti ile gösterilmiş bağlantıların üzerine tıklayıp sorun çözmeesini söyleyin. Büyük ihtimalle çözecektir. Çözmezse ilk dediğimi yapın kesin çözüm olacaktır!

realperest
20/08/2007, 22:31
yok be abicim eğer bağlanmayacaksa , bütün dediklerini yapsamda bağlanmıyor.

ama bağlanacağı tutarsa bağlanıyor. gıcık işte gıcık

Revlis
20/08/2007, 23:20
evde wireless kullanıyorum yaklaşık 1.5 yıldır xp ile de kullandım şu an vista ile kullanıyorum. Fark yok.. Hatta vista kurulur kurulmaz kartı tanıdı bağlandı sonra sürücüsünü çekti ..

realperest
21/08/2007, 00:02
alalalaaa

neyse bu konu dursun bakalım , problem yazanlar yazar heralde buraya

civil
05/09/2007, 13:59
Evet bende vista ile kablosuz ağ da bir problem yaşamıyoum

Barcoder
08/09/2007, 16:42
evde wireless kullanıyorum yaklaşık 1.5 yıldır xp ile de kullandım şu an vista ile kullanıyorum. Fark yok.. Hatta vista kurulur kurulmaz kartı tanıdı bağlandı sonra sürücüsünü çekti ..

evet aynen. XP ve Vista ult.x64 yüklü bende ancak vista'da wireless sorunu yaşamadım. XP den farkı yok

Predator
08/09/2007, 16:56
10 milyar dolar para harcanmış ( paranın büyüklüğünü anlayamayacak arkadaşlar için açıkta yazayım 10.000.000.000 $) , 50 milyon (50.000.000) satır kod yazmış adamlar ama kablosuz ağa bağlanamıyor değil mi vista? Sen komple kaldır vistayı...

mTuran
08/09/2007, 18:41
En iyi son kullanıcı işletim sistemi Vista'dır ve Vista'nın gerçekten çok iyi bir ağ alt yapısı var ama bu demek değil ki her koşul altında ağ diğer işletim sistemlerine oranla daha iyi çalışacak.

İlk olarak modem'inin firmware'ini güncelle, sorun devam ediyorsa modeme reset atıp default ayarlar ile denemeler yapabilirsin hala olmuyorsa Vista'yı kaldırıp tekrar yüklemeyi dene. Kolay gelsin.

Ardas
10/09/2007, 23:55
bende vista kullandım ama böle problemler yaşamadım ama genede tavsiye etmem !! bir programmer iseniz yada webmaster vs vs işe yaramaz bir işletim sistemi

dotnetinspector
13/10/2007, 20:40
merhaba arkadaşlar.
öncelikle çözemediğiniz bir sorundan dolayı ve/veya kullanamadığınız özellikten dolayı hiç bir yazılımı veya eseri eleştirmemenizi öneriyorum. Bende vista 'yı sevmiyorum ama gerçek ve farklı sebepleri var (ayrıca şuan vista kullanıyorum).

Kablosuz ağa birinizin bağlanıp birinizin bağlanamama sebebi;
Kendi tespitlerimce: nedendir bilinmez vista alt versiyonlarda kablosuz şifreleme standartlarını kısıtlamış. şuan hatrımda değil ancak şirkette iken editlerim mesajı. Yani WEP veya WPA bunların birisini desteklemiyor. Bir çok lisanslı ve lisansız vista da bunu test ettim ;)

İyi çalışmalar....

ysa
13/10/2007, 21:58
weptir o, wpayı desteklemiyorsa baştan batmış bir proje olur =)

Aizen
01/12/2007, 19:06
XP Pro kurulu masaüstü ve Vista Home'lu laptop u baglayamadım ben de...baglanmıyor baglanmıyor..

sineld
02/12/2007, 19:56
ben kullanıyorum, bu tür bir sorunla karşılaşmadım henüz.

yardıma ihtiyacın olursa bu sayfayı (http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/bb878035(en-us).aspx) görmende yarar var.

oky
07/01/2008, 23:16
bende de benzer bir sorun var ama şöyle söyleyeyim, 50 defanın ancak 1 inde başıma geliyorsa geliyor. xp ile kablosuz ağ hiç kullanmadığım için bunun olağan olup olmadığını bilmiyorum ama dediğim gibi çok da dert değil. şunu da not düşeyim; laptop ı ilk açtığımda asla sorun olmuyor ama modemi açıp kapayınca (rapidshare için falan) oluyor bu. modemden değil çünkü xp yüklü masaüstü aynı modemden bağlantıyı görüyor.

yine de vistadan xp ye göre çok daha memnunum.